News

Rezultate finale Bacalaureat 2019 toamna. Edu.ro a publicat notele după contestații, cu o zi mai devreme – Update

Autor: Alexandru Năstase | 06.09.2019 | 16:49
Rezultatele contestațiilor apar online pe site-ul Ministerului Educației. Sursa foto - facebook

Edu.ro a publicat notele după contestații ceea ce înseamnă că avem rezultatele finale la Bacalaureat 2019, sesiunea de toamnă. Vă reamintim că zeci de mii de elevi din întreaga țară au așteptat cu emoții rezultatele pentru examenul de maturitate. Unii au avut motiv de sărbătoare, alții au mers acasă cu gândul că și la anul mai au o încercare. Câțiva și-au analizat situația și au apelat la varianta contestației. Patru ore au avut la dispoziție din momentul în care notele au fost afișate.

Update, ora 16.46: Edu.ro a publicat cu o zi mai devreme rezultatele finale la Bacalaureat! Deși ministerul anunțase că acestea vor fi disponibile sâmbătă, iată că notele finale sunt disponibile de azi. Vezi AICI HARTA pe județe!

Stire initiala – Rezultate finale Bacalaureat 2019 toamna

Nu toți care au recurs la acest gest au semănat fericire. Notele pot scădea în urma recorectării lucrărilor. La câteva zile distanță, mai exact, sâmbătă  7 septembrie, toți nemulțumiții își află soarta. Vă reamintim că recorectarea lucrărilor s-a făcut face după resigilarea acestora. Astfel, candidaţii la bacalaureat care au solicitat reevaluare au luat la cunoştinţă sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus şi cu 0,10 şi cu 0,50 de puncte, iar nota finală este cea de la contestaţii.

La fel ca la rezultatele de pe 3 septembrie, elevii trebuie să știe că cea mai rapidă metodă prin care pot afla notele finale fără să se mai deplaseze până la avizierul unității de învățământ este online-ul. Mai concret, acestea vor fi disponibile pe Edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației. Mai mult de atât, pe pagina dedicată a MEN vor fi afișate notele fiecărui candidat al examenului de Bacalaureat, în funcție de județul în care se află liceul absolvit.

Rezultate finale Bacalaureat 2019 toamna. Rezultate
Cine nu a luat Bacalaureatul are dreptul să se înscrie în sesiunea din vara anului viitor. Sursa foto – facebook

Edu.ro a publicat notele după contestații

Dacă vrei să apelezi la această variantă, imediat ce accesezi rezultatele în funcție de județ ordonate alfabetic, vei intra pe lista cu toţi elevii din judeţul respectiv. Aceștia vor fi aranjați în ordine alfabetică după nume. De aici încolo ai posibilitatea de a sorta rezultatele pe județ după medie și astfel vei regăsi aceeaşi listă, dar organizată în ordinea descrescătoare a mediei generale la Bacalaureat. Sunt şi elevi care poate sunt interesaţi de situația pe întreaga țară pentru a compara rezultatul lor.

Nimic mai simplu. Dacă rezultatul contestației este unul îmbucurător, atunci aceștia pot consulta harta interactivă, unde există opțiunea „vizualizare rapoarte pe țară”. Imediat, la distanță de un singur click se pot vedea aceste note.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!