News

Rezultate finale Evaluare Naţională 2020. Edu.ro a publicat notele după contestații

27.06.2020 | 09:39
Rezultate finale Evaluare Nationala 2020 Eduro a publicat notele dupa contestatii
ADVERTISEMENT

Acum că au scăpat de stresul probelor Evaluării Naționale, absolvenții claselor a VIII-a așteaptă cu nerăbdare să afle dacă au reușit să obțină note care să le permită intrarea la liceele dorite.

Edu.ro a afişat acum rezultatele finale la evaluare. Acestea pot fi consultate AICI.

Pentru a afla ce note ai obținut la probele Evaluării Naționale trebuie doar să accesezi evaluare.edu.ro în cursul zilei de sâmbătă, 27 iunie, când vor fi publicate rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor. Verifică foarte atent codul, pentru că acesta corespunde numelui tău.

ADVERTISEMENT

Edu.ro publică rezultatele finale ale Evaluării Naționale pe 27 iunie

Pentru prima dată de la introducerea acestui sistem de examinare, rezultatele vor fi afișate doar online, pe edu.ro, site-ul Ministerului Educației, pe baza codurilor primite de fiecare candidat în ziua examenului. Nu vor mai fi publice numele și prenumele, întrucât părinții au refuzat să își dea acordul în scris pentru procesarea datelor personale ale copiilor.

Ponderea mediei de la Evaluarea Națională este de 80% în calculul final al notei candidatului care este supus repartizării computerizate. Potrivit Ministerului Educației, media de admitere se calculează ca  media ponderată între media generală la Evaluarea Națională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, şi cea de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20%.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să faci dacă ai pierdut codul unic primit la ultima probă a Evaluării

În situația în care ai pierdut bilețelul cu codul, nu te îngrijora, pentru că îl vei primi înapoi în foarte scurt timp. Școala ține o evidență clară atât în catalogul Centrului de examen, cât și în aplicația Evaluării Naționale, așa că îți va putea fi comunicat la nevoie.

Am ales să anonimizăm numele și prenumele copilului pentru că avem o solicitare din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter Personal și într-adevăr, trebuia să respectăm regulamentul Uniunii Europene privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal.

ADVERTISEMENT

La prima probă, au primit o declarație pe care părintele ar fi trebuit să o completeze, pentru că acești elevi, absolvenții de clasa a VIII-a încă sunt minori. Deci, părintele trebuia să fie de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal și pentru că au fost foarte mulți părinți care nu și-au dat acordul, am ales să luăm o decizie la nivel de sistem, de minister, astfel încât să anonimizăm numele și prenumele.

Legea educației naționale prevede că rezultatele acestor examene sunt publice, dar rezultatele înseamnă, de fapt, notele pe care copilul le ia la fiecare probă și media”, a explicat Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT