News

Rezultate la alegerile europarlamentare în Bucureşti. USR-PLUS a câştigat cu un scor zdrobitor

27.05.2019 | 09:34
Rezultate la alegerile europarlamentare in Bucuresti USRPLUS a castigat cu un scor zdrobitor

Rezultatele la alegerile europarlamentare pe Bucureşti i-a lăsat cu gura căscată până și pe sociologii care fac de ani de zile sondaje de opinie! Rezultatele provizorii la alegerile europarlamentare de duminică indică în Capitală un scor de 41,1% pentru Alianţa 2020 USR PLUS, în timp ce PSD și PNL au avut scoruri mult mai mici.

Rezultate fabuloase pentru USR PLUS în Bucureşti la alegerile europarlamentare

În Capitală, după numărarea voturilor din 1.259 secții de votare din cele 1.269, Alianţa 2020 USR PLUS a obţinut 41,1% din voturi! Pe locul al doilea se situează PSD cu 16,7%, urmat de PNL cu un scor de 15,8%, urmat de PMP cu 8.1% din voturi.

Potrivit rezultatelor provizorii de la această oră după alegerile europarlamentare, clasamentul a continuat cu Pro România – 6.88% și ALDE – 4.1%. Așadar, partidul lui Călin Popscu Tăriceanu nu a trecut de pragul de 5% nici măcar în București!

Rezultate alegeri europarlamentare în Bucureşti
Rezultate alegeri europarlamentare în Bucureşti

Dacian Cioloș vorbește despre alegeri anticipate

Liderii Alianței USR PLUS a izbucnit în aplauze după anunțarea rezultatelor și au început să scandeze ”ajungem departe, ajungem departe” și ”Nu vrem să fim o nație de hoți”.

Dacian Cioloș le-a mulțumit românilor imediat după anunțarea rezultatelor parțiale! ”România renaște, cetățenii au dat sens democrației prin votul lor.Ce poate să facă o nație când societatea se mobilizează. Ăsta e exemplul, o mobilizare de excepție a cetățenilor români, inclusiv a cetățenilor maghiari. Au parcurs ore întregi cu mașinile, diaspora a demostrat că sunt parte a poporului român. Mulțumim tuturor voluntarilor, tuturor celor care s-au implicat.

Alianța 2020 va candida și la prezidențiale, da. Proiectul are ca obiectiv să obținem guvernarea pentru că acolo trebuie să înceapă schimbarea. Alegerile prezidențiale și locale sunt pași importanți. În mod realist acest guvern nu mai are ce căuta în fruntea României.

Nu au avut legitimitate să facă ceea ce au făcut, pentru modul dezastruos în care au organizat aceste alegeri. Există toate premisele ca să putem organiza anticipate cel târziu anul viitor împreună cu alegerile locale. Dacă noua majoritate este responsabilă ar trebui să se relegitimeze printr-un vot. Așa putem reduce agonia României la care este supusă de guvernarea actuală”, a declarat Dacian Cioloș.

Dan Barna le-a mulțumit și el românilor pentru încrederea acordată. ”Azi românia a răspuns, referendumul despre ce Românie vrem să fim a trecut cu peste 40% prezență. Fără penali va ajunge în Constituție, primii pași au fost făcuți.

Oamenii au spus până aici, mai departe nu trebuie să trecem. Acest referendum arată că forțele de bun și simț și decente ale societății românești se unesc, iată că referendumul a trecut. Este o victorie uriașă a cetățenilor româniei care s-au mobilizat spectaculos. Îi felicit pe toți cetățenii români din țară și din străinătate”.

Alegătorii din Capitală au deci să iasă la vot, înregistrându-se în secțiile de votare 941.758 de alegători. Astfel, prezența la vot a fost de 52.34%.