News

Rezultate la Bacalaureat 2019: Ce note au luat olimpicii, la sesiunea specială

05.06.2019 | 14:56
Rroba orală va avea loc în perioada 3-13 iunie 2019. Sursa foto:

Ministerul Educației Naționale a publicat un centralizator în care a arătat care a fost rata de promovare la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat. Astfel, dintre cei 147 de olimpici au promovat sesiunea specială a examenului doar 125.

Ce note au luat elevii olimpici la examenul de bacalaureat

Rata de promovarea la examenul de bacalaureat a elevilor olimpici a fost de 85,03%, arată un centralizator al Ministerului Educaţiei Naţionale. Prin urmare, pe listele speciale ale bacalaureatului s-au înscris 147 de candidați și au promovat doar 125 dintre aceștia.

 „Conform situaţiei centralizate, din totalul celor 147 de candidaţi care au susţinut sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat din acest an, 125 de elevi au promovat, rezultând o rată de reuşită de 85,03%”,  arată MEN.

Totodată, Ministerul Educației mai arată că, 39 de medii au avut note între 9 – 9,99, 33 de medii s-au încadrat între 8 – 8,99, 32 de medii au fost cuprinse între 7 – 9,99 și 20 de medii între 6 – 6,99. La această sesiune specială a bacalaureatului, un singur olimpic a promovat cu media 10. Această sesiune specială a examenului de bacalaureat se organizează pentru elevii de liceu care se pregătesc pentru olimpiadele internaționale pe discipline, dar și elevii care urmează să participe la competiţii sportive europene sau mondiale.

Doar 125 de olimpici din 147 au promovat examenul de bac
Rata de promovare la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat a fost de 85,03%
Sursa foto: observator.tv

Calendar BAC 2019. Când se dau probele scrise

Elevii din anii terminali au început luni, pe 3 iunie proba orală de evaluare a competențelor la limba română. Astăzi, miercuri, 5 iunie minoritățile naționale susțin examenul la limba maternă, iar joi, 6 iunie va avea loc proba B a examenului oral la Bacalaureat la limba maternă: croată, germană, maghiară, sârbă, slovacă, turcă sau ucraineană.

Subiectele pentru probele orale sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare și au un grad de complexitate care pot fi tratate integral în maxim 10-15 minute. Probele de la limba maternă cuprind texte literare și nonliterare, funcționale și nonfuncționale. În general, elevii de liceu au două subiecte de rezolvat. Cerința de la primul subiect reprezintă citirea și rezolvarea unor întrebări legate de stil, idei sau mijloace artistice. La al doilea subiect, elevul trebuie să-și spună opinia argumentată în legătură cu o anumită temă.