News

Rezultate la Bacalaureat 2020 București, afişate. Câte medii de 10 au luat elevii în Capitală

30.06.2020 | 12:14
Rezultate la Bacalaureat 2020 Bucuresti afisate Cate medii de 10 au luat elevii in Capitala
ADVERTISEMENT

Emoții mari pentru elevii claselor a XII-a care au susținut examenul de bacalaureat, în sesiunea din luna iunie. Astăzi, marți, 30 iunie, candidații înscriși pe liste au aflat  rezultatele la probele pe care le-au susținut săptămâna trecută, atât la avizierele liceului unde au dat examenul, cât și pe edu.ro.

Update ora 12:10. În Bucureşti, elevii de clasa a XII-a au reuşit să obţină 39 de medii de 10.

ADVERTISEMENT

Update ora 12:00. Notele au fost publicate de Ministerul Educaţiei.

VEZI AICI CE NOTĂ AI LUAT LA BAC 2020

Update ora 11:47. Absolvenţii claselor a XII-a din Bucureşti vor afla în curând rezultatele la Bacalaureat 2020.

FANATIK își aduce rezultatele parțiale la examenul de bacalaureat, dar și care sunt județele unde s-au obținut cele mai multe note de 10. Descoperă în rândurile de mai jos ce note au luat candidații care au susținut examenul maturității în liceele din Capitală.

ADVERTISEMENT

Mare atenție, acestea sunt rezultatele parțiale, candidații având posibilitatea să depună contestații la materia /materiile la care consideră că meritau o notă mai mare. Așadar, rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, se vor afișa sâmbătă, 4 iulie.

Rezultate parțiale examen de bacalaureat 2020

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații trebuie să completeze, semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip care să ateste faptul că au înțeleg că nota se poate mări sau chiar micșora.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că subiectele propuse pentru examenul maturității de anul acesta nu au avut un grad de dificultate ridicat și nici materia nu a mai fost stufoasă ca în anii precedenți, este așteptat ca notele să fie unele mari și pe măsura așteptărilor elevilor.

Pentru prima dată în istoria examenului de bacalaureat, elevii au primit la finalul fiecărei probe un cod unic pe care l-au folosit pentru a afla rezultatele afișate în mediul online. Lista candidaților nu va conține numele și prenumele, ci doar notele și media.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată din cauza faptului că părinții nu și-au dat acordul solicitat în scris pentru prelucrarea datelor personale ale copiilor înscriși pe listă pentru bacalaureatul de anul acesta.

În conformitate cu prevederile art.5 şi ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaţilor vor fi afişate astfel”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții instituției.

Cei 155.500 de elevi care s-au înscris pentru susținerea examenului de bacalaureat sesiunea aceasta au fost nevoiți să respecte câteva măsuri impuse de pandemia de coronavirus. Concret, ministerul Educației și ministerul Sănătății au luat decizia de implementa câteva reguli stricte.

Incidente petrecute în timpul examenului de bacalaureat

Examenul de bacalaureat nu a fost lipsit de incidente, nu doar din cauza pandemiei de coronavirus, dar și din alte cauze care nu au ținut de acest virus apărut pentru prima oară în lume în urmă cu aproape 7 luni.

Câțiva profesori au fost diagnosticați pozitiv la testul cu noul tip de coronavirus fiind imediat scoși din comisiile de evaluare.

Pe de altă parte, elevii de la Colegiul Național „David Prodan” din Cugir au fost nevoiți să susțină de două ori examenul la geografie, în aceeași zi, după ce le-au fost distribuite subiectele din anul precedent. Candidații au reluat examenul începând cu ora 14:00 fiind nevoiți să rezolve subiectele de rezervă.

 

 

 

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT