Rezultate la Evaluarea Națională 2019. La ce oră anunță edu.ro notele de la fostul examen de Capacitate – UPDATE

Silviu Ghering    Bogdan Solomon   
în HotNews
25/06/2019, 08:15
Rezultate la Evaluarea Națională 2019. La ce oră anunță edu.ro notele de la fostul examen de Capacitate – UPDATE
Când se vor afișa notele finale la Evaluarea Națională. Sursa foto:observator

Examenul Evaluării Naționale a luat sfârșit, odată cu proba la limba maternă, desfășurată în cursul zilei de vineri, 21 iunie, astfel că acum elevii claselor a VIII-a din întreaga țară așteaptă cu emoții aflarea rezultatelor.

UPDATE, 25 iunie, ora 8.15: Notele online afișate de edu.ro pot fi consultate AICI. De menționat și că rezultatele la Evaluarea Națională 2019 pot fi consultate și la avizierele unităților de învățământ. Cei nemulțumiți de nota obținută pot depune doar astăzi contestație, iar rezultatele finale urmează să se afișeze sâmbătă, 29 iunie, conform unui anunț al Ministerului Educației Naționale.

 Când se vor afișa notele la Evaluarea Națională 2019

Conform calendarului dat publicității de reprezentanții Ministerului Educației, prima afișare a rezultatelor este programată în data de 25 iunie 2019, până cel târziu la ora 12:00, pe evaluare.edu.ro, site-ul oficial, dedicat fostului examen de Capacitate.

Tot atunci, absolvenții ciclului gimnazial vor avea posibilitatea de a depune eventuale contestații, acestea urmând  să fie soluționate în perioada 26-28 iunie 2019. Afișarea notelor finale se va face în cursul zilei de sâmbătă, 29 iunie, iar de săptămâna viitoare, elevii care au promovat probele Evaluării Naționale vor intra în linie dreaptă pentru o nouă etapă a educației lor, cea a învățământului liceal.

În doar câteva zile, elevii vor afla rezultatele Evaluării Naționale. Sursa foto: protv.ro
În doar câteva zile, elevii vor afla rezultatele Evaluării Naționale. Sursa foto: protv.ro

Care este procedura de notare

În ceea ce privește corectarea lucrărilor de examen, aceasta se va realiza de către doi profesori din săli separate, cu „respectarea strictă a baremului”, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, potrivit metodologiei transmise de Ministerul Educației. După evaluare, fiecare profesor corector va stabili nota, prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, consemnând-o pe lucrare. În cazul în care diferența dintre notele acordate de cele două cadre didactice, este mai mică sau egală cu un punct, ambele note se trec pe lucrare, cu cerneală roșie. Nota finală este calculată de președintele comisiei de examinare, de regulă directorul sau directorul adjunct al fiecărei unități de învățământ în parte, în urma mediei aritmetice cu două zecimale a notelor acordate de cei doi evaluatori, fără rotunjire.

Totodată, elevii și părinții vor avea posibilitatea să solicite comisiei județene de evaluare națională să consulte una sau toate  lucrările de examen ale propriului copil, însă numai după afișarea rezultatelor finale, de îndată ce contestațiile vor fi soluționate.

 

Închide ×