News

Rezultate la Evaluarea Națională în București. 200 de elevi au luat note între 1 și 2

25.06.2019 | 13:40
Rezultate la Evaluarea Nationala in Bucuresti 200 de elevi au luat note intre 1 si 2

Rezultatele de la Evaluarea Națională au fost afișate, iar în București notele nu i-au încântat pe toți elevii. 200 de școlari din Capitală au luat note între 1 și 2, semn că nu le-a priit învățătura. Patru dintre candidați au luat doar punctul din oficiu obținând astfel nota 1 curat.

Rezultate la Evaluarea Națională în București: 200 de note între 1 și 2

Cei patru elevi sunt  de la Școala Gimnazială nr. 200, Școala Gimnazială Specială Pentru Deficienți De Vedere și Școala Gimnazială nr. 189. Există și performanțe la examenul de capacitate. În Capitală, 48 de elevi au luat 10 pe linie, iar numărul este în scădere față de anul trecut, când 53 de elevi au avut 10 curat.

Cât despre elevii care au luat doar punctul dificil, explicația este una cât se poate de logică: aceia nu au scris nimic pe foaia de examen și au returnat-o așa cum au primit-o.

Peste 154.000 de elevi au aflat astăzi rezultatele la testele naționale în vederea obținerii unor note suficiente de bune pentru a intra la liceul dorit. Înscrierile la liceu se vor face în perioada 3-7 iulie 2019. Cadrele didactice le recomandă elevilor să aleagă cât mai multe licee pentru a fi siguri că vor intra acolo unde își doresc.

Rezultatele au fost afișate astăzi în jurul orei 12. Sursa foto: Libertatea.ro

Elevii vor afla la ce licee au fost repartizați abia pe 12 iulie

Fișele de înscriere vor fi verificate între 4 și 8 iulie, urmând ca repartizarea computerizată să fie făcută pe 12 iulie, zi în care elevii vor afla la ce licee vor intra de la toamnă. Evaluarea Națională a presupus trei examene scrise desfășurate în a doua jumătate a lunii iunie. Este vorba despre proba scrisă la română, matematică și limba maternă.

Următorul examen important este Bacalaureatul, care se va desfășura între 1 și 4 iulie. Rezultatele de la Bac se vor afișa pe 8 iulie, tot până în ora 12, urmând ca elevii nemulțumiți de note să depună contestații după afișarea punctajelor obținute. Pe 13 iulie, în urma rezolvării contestațiilor se vor afișa rezultatele finale de la Bac.

 

Tags: