Alegeri 2024

Rezultate Primăria Sector 2 București: Rareș Hopincă și Radu Mihaiu, umăr la umăr. Primarul în funcție, plângere penală contra Biroului electoral de sector. Update

Rezultate Primăria Sector 2 București. Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2 îl somează pe actualul edil al sectorului să-și recunoască înfrângerea.
11.06.2024 | 15:44
Rezultate Primaria Sector 2 Bucuresti Rares Hopinca si Radu Mihaiu umar la umar Primarul in functie plangere penala contra Biroului electoral de sector Update
Rareș Hopincă (st) somează USR să accepte înfrângerea lui Radu Mihaiu (dr) Sursa foto: Inquam Photos / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rezultate Primăria Sector 2 București. Una dintre cele mai disputate competiții electorale este cea pentru fotoliul de primar al Sectorului 2. Principalii rivali: Radu Mihaiu, actualul primar USR, și Rareș Hopincă, susținut de alianța electorală PSD-PNL, sunt aproape umăr la umăr, potrivit rezultatelor parțiale.

UPDATE. Radu Mihaiu, plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, candidat ADU, a anunțat că depune plângere penală împotriva Biroului Electoral de sector pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în acte publice.

ADVERTISEMENT

„Se vede cu ochiul liber modul în care se încearcă fraudarea alegerilor de la Sectorul 2, vom extinde plângerile la mai multe secții unde tot procesul de vot a fost pus sub semnul întrebării, cu buletine preștampilate în ziua votului, cu chei de control care nu se închideau, cu presiune pusă pe președinții nedormiți.

Iar cel mai grav, pe secţiile închise (multe forţat), există 504 voturi exprimate care nu se regăsesc nicăieri. Repet, ca să fie clar, 504 oameni au votat, dar opţiunea lor nu apare de niciun fel.

ADVERTISEMENT

Am crezut că situația de la Sectorul 2 se poate închide civilizat, dar deja abuzurile sunt de nepermis. Depunem plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în acte publice.

Legea nu poate fi călcată în picioare din interese politice! Nu se poate trece cu forţa peste comisia din secţie care declară în scris că rezultatul este viciat flagrant”, a scris Radu Mihaiu, marţi pe Facebook.

ADVERTISEMENT

UPDATE. Situație tensionată în Sectorul 2. Radu Mihaiu cere intervenția BEC

Crește tensiunea în Sectorul 2, ambii candidați cu șanse la victorie ajungând la Biroul electoral de sector. Primul a fost actualul edil, Radu Mihaiu, candidat din partea Alianței Dreapta Unită.

”Am venit aici să cer renumărarea voturilor la o secție unde în dreptul meu pe procesul verbal au fost puse voturile unui alt candidat”, a declarat Radu Mihaiu pentru Antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Acesta susține ca ar fi vorba despre 333 de voturi care i-ar aparține și care ar mai scădea din diferența de 500 de voturi care îl despart de contracandidatul PSD-PNL, conform numărătorii paralele a partidelor. Apoi, în online, edilul în exercițiu a cerut intervenția BEC.

Aceasta (n.r. foto) era secția pe care majoritatea PSD din BES Sector 2 NU a vrut să o mai analizeze. Și ne-au respins politic cererea de renumărare. Deși comisia de numărare a recunoscut eroarea. În scris. Ce s-a întâmplat: luni, la ora 7 dimineața, după peste 24 de ore de stat în secție, membrii comisiei de numărare au transcris din greșeală 333 de voturi în dreptul doamnei Bughiu, în loc să fie în dreptul meu.

Și 47 în dreptul meu, în loc să le treacă la doamna Bughiu. De altfel, e singura secție unde doamna Bughiu are un număr așa de mare de voturi. O eroare care poate fi ușor verificată, prin renumărarea voturilor din acea secție. Eroarea comisiei nu e greu de înțeles. Comasarea alegerilor a transformat acest scrutin într-un coșmar pentru delegați. Unii au stat și 40 de ore! Au avut de numărat buletine din 5 tipuri de alegeri și s-au strecurat nepermis de multe erori. Ce NU e de înțeles e de ce nu vrea PSD să avem o numărătoare corectă.

Cer Biroului Electoral Central să intervină la Sectorul 2. În anul 2024 ar fi o rușine să avem alegeri puse sub semnul întrebări în asemenea hal. Și să nu se lase influențat de AEP sau alte forțe politice”, scrie Mihaiu, pe Facebook.


Rareş Hopincă a ajuns şi el la Biroul Electoral de sector. Iniţial, Hopincă nici nu a fost lăsat să intre. Acesta a susținut că Radu Mihaiu încearcă să pună presiune pe membrii Biroului Electoral, ceea ce este un abuz.

„Într-adevăr, actualul primar nu recunoaşte rezultatul votului şi am fost informaţi de către colegii din Biroul Electoral de sector, că pune presiune pe aceştia pentru anularea unor procese verbale, reluarea numărătorii în diferite secţii unde dânsul consideră că a pierdut şamd.

Lucruri absolut ilegale, motiv pentru care am considerat că trebuie să vin şi eu aici, tocmai pentru a mă asigura că nu se pune presiune asupra membrilor biroului electoral şi că procesul de numărare a voturilor şi de predare a sacilor se petrece în continuare transparent şi cât mai eficient posibil, pentru că sunt oameni care au peste 40 de ore de când fără să fi trecut pe acasă”, a explicat Rareş Hopincă.

UPDATE. Radu Mihaiu: ”Nici la această oră nu există o situație clară. La o secţie avem bănuiala că ne lipsesc peste 280 de voturi”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat luni că încă nu s-a definitivat situaţia alegerilor la nivelul sectorului, acuzând că la o secţie de votare îi lipsesc din numărătoare 280 de voturi. ”Întreaga situaţie e pe muchie de cuţit”, a transmis Radu Mihaiu.

„Mulțumesc celor peste 52.000 de oameni care mi-au acordat încrederea. Mă onorează că față de 2020 peste 10.000 de oameni au confirmat că acest mandat a adus rezultate.

Îmi cer scuze că până acum nu v-am zis nimic, dar nici la această oră nu există o situație clară pe numere. Acum, imediat după acest mesaj, intru la BES la numărătoarea unei secții unde avem bănuiala că ne lipsesc peste 280 de voturi.

Vom mai discuta o perioadă lungă despre alegeri. A fost un proces de vot cu extrem de multe probleme și suspiciuni. Însă noi suntem pe baricade.

Secție cu secție, vot cu vot, verificăm de 5 ori până când suntem sigur că rezultatul e cel pe care l-ați exprimat voi prin vot. Întreaga situație e pe muchie de cuțit”, a transmis edilul pe Facebook.

UPDATE. Rezultate parțiale AEP: Rareș Hopincă își păstrează avansul

Candidatul PSD-PNL își păstrează avansul în fața actualului edil, care a candidat din partea Alianței Dreapta Unită. Conform celor mai recente date AEP, Rareş Hopincă (PSD-PNL) are 43,78% dintre voturi, în vreme ce Radu Nicolae-Mihaiu (ADU) a cumulat 42,01% dintre sufragii.

AEP a prezentat și cele mai recente date privind componența Consiliului Local al Sectorului 2: Alianţa PSD-PNL – 38,46%; ADU – 33,69%; AUR – 9,53%.

UPDATE. Marcel Ciolacu: ”Sectoarele 1 şi 2 sunt câştigate”

Președintele PSD a proclamat victoria alianței PSD-PNL la primăriile Sectoarelor 1 și 2 și că urmează discuții în coaliție pentru a decide parcursul celor două formațiuni politice la prezidențiale și parlamentare.

„Nu ştiu (când va fi decis candidatul la prezidențiale n.r.). Lăsaţi-mă întâi să vedem rezultatele finale şi apoi categoric că o să am o discuţie cu colegii mei.

Astăzi () luni n.r.) o să stau de vorbă cu domnul Ciucă (despre data şedinţei de coaliţie n.r.). Am vorbit cu domnul Ciucă de dimineaţă, urmează să avem o coaliţie.

Sectoarele 1 şi 2 sunt câştigate. Domnul Tuţă a câştigat şi domnul Hopincă la fel. E o diferenţă mică, dar asta înseamnă democraţie. Şi la Bistriţa e diferenţa foarte mică, dar la fel, asta e democraţia, cum şi la Botoşani, la Vrancea”, a declarat premierul.

UPDATE. Radu Mihaiu: ”Corect este să respectăm votul oamenilor”

Primarul USR Radu Mihaiu, candidat din partea Alianţei Dreapta Unită pentru un nou mandat, a răspuns acuzațiilor contracandidatului PSD-PNL, Rareș Hopincă spunând că este important ca voturile să fie numărate cu atenție și că municipalitatea a pus la dispoziție apă oamenilor care așteaptă la Biroul electoral de Sector.

„Au fost foarte, foarte multe secţii în care cheile de verificare nu s-au închis. Asta înseamnă că au existat de cele mai multe ori mai multe voturi decât votanţi.

Toate lucrurile astea trebuie lămurite şi numărate cu atenţie în Biroul Electoral de sector. Eu înţeleg că este dificil, dar (…) corect este să respectăm votul oamenilor.

Este cald afară, într-adevăr. Apă li s-a pus la dispoziţie (…). O parte din banii pentru care sunt plătiţi preşedinţii (n.r. secţiilor de votare) este şi pentru mâncare şi nu cred că avem bază legală să le oferim masă suplimentară, pentru că ei sunt plătiţi deja de la bugetul de stat”, a declarat Radu Mihaiu, potrivit Agerpres.

USR somat să accepte înfrângerea lui Radu Mihaiu la Sectorul 2

Astfel, până la această oră, în favoarea lui Rareș Hopincă au fost contabilizate 43,53%, în vreme ce Radu Mihaiu a primit până acum 42,26% dintre sufragii.

Candidatul comun PSD-PNL a făcut declarații dure la adresa USR, susținând că formațiunea politică prelungește inutil procesul electoral refuzând să recunoască înfrângerea lui Radu Mihaiu și astfel în anumite secții s-a ajuns la arbitrajul Biroului electoral de sector.

„Sunt câteva secţii unde nu s-a ajuns la un consens (…) în cea mai mare parte din cauza reprezentanţilor USR, care, pe tot parcursul zilei de ieri (duminică n.r.), au fost extrem de agresivi cu ceilalţi membri ai secţiilor de votare şi au refuzat practic să încheie numărătoarea în secţie.

Aşa că acele secţii au ajuns la arbitrajul (…) Biroului electoral de sector şi atunci avem, în afară de aceşti oameni care sunt cu sacii de vot la Piaţa Cremeniţa, şi reprezentanţii secţiilor de vot care nu au reuşit să încheie numărătoarea din cauza USR.

La această piaţă, transformată ad-hoc în birou electoral de sector de Primăria Sectorului 2, condiţiile sunt absolut inumane.

Este extrem de cald, oamenii nu au avut apă, nu au avut mâncare. (…) Un tratament absolut inuman pentru oameni (…) în activitate peste 30 de ore”, a declarat Rareș Hopincă, pentru Agerpres.

Candidatul PSD-PNL  a mai declarat că la Biroul Electoral al Sectorului 2 se aflau aproximativ 60 de persoane care așteaptau să predea saci cu voturi.

„Fac apel la Primăria Sectorului 2, la toate instituţiile responsabile, să se comporte uman şi să nu mai prelungească artificial acest proces electoral, această numărătoare de voturi, să accepte că în democraţie rezultatul urnelor este lege şi pentru cel care câştigă, dar şi pentru cel care pierde şi să nu mai chinuie aceşti oameni absolut inutil”, a mai transmis Rareş Hopincă.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Dragostea plutește în aer pentru trei nativi. Taurii trebuie să se organizeze
Dragostea plutește în aer pentru trei nativi. Taurii trebuie să se organizeze
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României