Rezultate simulare BAC 2019. Doar 40% dintre elevi au reușit să ia notă de trecere

Bogdan Solomon   
în HotNews
29/03/2019, 15:48
Rezultate simulare BAC 2019. Doar 40% dintre elevi au reușit să ia notă de trecere GALERIE FOTO
Care este rata de promovabilitate la simularea examenului de bacalaureat

Ziua de vineri nu a fost lipsită de emoții pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a. Astăzi au fost afișate rezultatele simulării examenului de bacalaureat, iar situația nu este una tocmai fericită. Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Educației, doar un procent de aproximativ 40% dintre eleviii din toată țara au reușit să obțină notă de trecere.

Vezi ce notă ai luat la simularea examenului de Bacalaureat

Așteptarea a luat sfârșit. În cursul zilei de vineri, Ministerul Educației a publicat rezultatele simulării bacalaureatului 2019. Dacă nu ai aflat deja ce notă ai obținut, trebuie să intri pe site-ul Edu.ro, unde sunt afișate toate rezultatele.

Notele obținute vor fi trecute în catalog numai în urma unei cereri formulate de elev sau de părintele acestuia. În schimb, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, dar și la nivelul consiliului școlar. Scopul este adoptarea măsurilor necesare pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Vezi ce notă ai luat la simularea examenului de bacalaureat
Vezi ce notă ai luat la simularea examenului de bacalaureat

Scandal la simularea BAC 2019. Elevii au încercat să boicoteze examenele

Niciun examen național nu este lipsit de scandal. Consiliul Național al Elevilor i-a îndemnat pe elevii din toată țara ca la simulările examenului de bacalaureat, să predea foaia goală, în semn de protest față de situația actuală a sistemului de învățământ din țara noastră.

Nu poți fi mustrat pentru ceea ce crezi. Nu poți fi mustrat pentru speranța în reforma educațională și, în mod cert, nu poți fi mustrat pentru că îți dorești ca acest sistem să nu se schimbe nefundamentat, de la o zi la alta.

Așa că, elevule, dacă te-ai hotărât să te alături protestului nostru și să dai #foaiagoală la simulările examenelor naționale, te înștiințăm că nimeni nu te poate amenința cu trecerea notei obținute în catalog. Nota îți poate fi trecută în catalog doar la cererea ta sau a părinților tăi, conform OMEN 3185/2019” , se arată în comunicatul transmis de cea mai importantă structură a elevilor din România.

Inițiativa elevilor care au boicotat testările nu a fost tocmai pe placul Ecaterinei Andronescu. Ministrul Educației a declarat că o astfel de atitudine este greu de explicat, în condițiile în care simularea examenelor de bacalaureat a fost gândită în beneficiul elevilor, pentru ca aceștia să-și evalueze cunoștințele, în vederea îmbunătățirii situației școlare. Peste 30.000 de elevi din toată țara au susținut în perioada 18-21 martie 2019. În ceea ce privește situația de anul trecut, potrivit datelor furnizate de Minsterul Educației, în 2018 au reușit să ia notă de trecere doar  35% dintre elevii din toată țara.

Închide ×