Rezultate simulare Bacalaureat 2019. Care a fost rata de promovare în București

Bogdan Solomon   
în HotNews
29/03/2019, 15:48
Rezultate simulare Bacalaureat 2019. Care a fost rata de promovare în București GALERIE FOTO
Care este rata de promovabilitate a simulării examenului de bcalaureat

Vineri, 29 martie 2019, au fost publicate rezultatele simulării examenului de bacalaureat. Elevii claselor a XI-a și a XII-a au așteptat cu mari emoții să afle ce note au obținut. Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Educației, un procent de doar 40% dintre elevii din toată țara, ar fi luat note de trecere, dacă examenul propriu-zis de bacalaureat ar fi avut loc în această perioadă.

Vezi ce notă ai luat la simularea BAC 2019

Situația nu se prezintă mai bine nici la nivelul Capitalei. Conform datelor transmise de Ministerul Educației, rata de promovare în București a fost de doar 37%. Dacă nu ai aflat încă ce notă ai obținut la simularea examenului de bcalaureat, rezultatele sunt afișate pe site-ul Edu.ro.

În ceea ce privește trecerea notelor în catalog, acest lucru va fi posibil doar în urma unei cereri formulate de elev sau părinte. De asemenea, notele obținute nu vor putea fi contestate, cum se întâmplă în cazul examenului de bacalaureat, care va avea loc în vară.

Vezi ce noră ai obținut la simularea examenului de bacalaureat
Vezi ce noră ai obținut la simularea examenului de bacalaureat

Scandal la simularea BAC 2019

Fiecare testare națională este presărată cu scandal, iar simularea examenului de bacalaureat din acest an nu face excepție. Colegiul Național al Elevilor, cea mai importantă structură dedicată elevilor din România, a îndemnat la boicotarea probelor.

Mai concret, elevii erau sfătuiți ca la finalul ficeărei probe a simulării să predea foaia goală, în semn de protest față de situația actuală a sistemului de învățământ din România. Mai mulți elevi din toată țara au răspuns pozitiv apelului venit din partea instituției mai sus amintite.

„ Nu poți fi mustrat pentru ceea ce crezi. Nu poți fi mustrat pentru speranța în reforma educațională și, în mod cert, nu poți fi mustrat pentru că îți dorești ca acest sistem să nu se schimbe nefundamentat, de la o zi la alta.

Așa că, elevule, dacă te-ai hotărât să te alături protestului nostru și să dai #foaiagoală la simulările examenelor naționale, te înștiințăm că nimeni nu te poate amenința cu trecerea notei obținute în catalog. Nota îți poate fi trecută în catalog doar la cererea ta sau a părinților tăi, conform OMEN 3185/2019” , se arată în comunicatul transmis de Colegiul Național al Elevilor.

Inițiativa elevilor care au boicotat testările nu a fost tocmai pe placul Ecaterinei Andronescu. Ministrul Educației a declarat că o astfel de atitudine este greu de explicat, în condițiile în care simularea examenelor de bacalaureat a fost gândită în beneficiul elevilor, pentru ca aceștia să-și evalueze cunoștințele, în vederea îmbunătățirii situației școlare. Peste 30.000 de elevi din toată țara au susținut în perioada 18-21 martie 2019 simulările examenului de bacalaureat. În ceea ce privește situația de anul trecut, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, în 2018  au reușit să ia notă de trecere doar  35% dintre elevii din București.

 

Închide ×