News

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2022: Când se afişează notele. Anunţul edu.ro

Rezultatele simulării pentru Evaluarea Națională vor fi anunțate elevilor la 10 zile după prima probă a simulării, rezultatele urmând să fie discutate de către profesori cu elevii sau părinții.
06.04.2022 | 10:55
Rezultate simulare Evaluare Nationala 2022 Cand se afiseaza notele Anuntul eduro
Rezultatele simulării la Evaluarea Națională vor fi analizate de profesori cu elevii și părinții lor/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Simularea care precede Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a are ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. Miercuri, 6 aprilie, simularea a luat sfârşit, odată cu proba la limba şi literatura maternă.

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2022: Când apar notele

Calendarul simulării la Evaluarea Națională din acest an a fost stabilit prin ordin al ministrului Educației. După probele la limba și literatura română, matematică și limba și literatura maternă care au avut loc la începutul acestei luni, rezultatele vor fi anunțate la mijlocul lunii, calendatul anunțat de minister fiind următorul:

ADVERTISEMENT

4 aprilie 2022: Limba şi literatura română – probă scrisă
5 aprilie 2022: Matematică – probă scrisă
6 aprilie 2022: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
14 aprilie 2022: Afișarea rezultatelor

Edu.ro, anunţ despre afişarea rezultatelor la simularea Evaluării Naţionale 2022

Afișarea notelor de la simulare nu se face în mod centralizat, pe portalul edu.ro al Ministerului Educației, prezentarea notelor fiind făcută la nivelul școlilor în care a avut loc simularea. După ce elevii vor afla rezultatele obținute, va începe un proces de analiză a acestor rezultate, pentru corijarea unor eventuale probleme până la Evaluarea Națională propriu-zisă.

ADVERTISEMENT

Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, se spune în articolul 6 al ordinului de ministru care a reglementat derularea simulării.

Note la simulare Evaluare Naţională 2022: Se trec sau nu în catalog?

Rezultatele de la simulare nu vor afecta mediile elevilor de clasa a VIII-a. „Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați”, a informat Ministerul Educației, prin intermediul edu.ro.

ADVERTISEMENT

Evaluarea Națională din acest an se va desfășura în perioada 30 mai – 30 iunie, după următorul calendar detaliat:

30 mai—3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea nationala
3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
14 iunie 2022: Limba și literatura română — proba scrisă
16 iunie 2022: Matematica — proba scrisă
17 iunie 2022: Limba și literatura maternă — proba scrisă
23 iunie 2022: (până la ora 14.00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
23 iunie 2022: (ora 16.00 – ora 19.00) și 24 iunie 2022: (ora 8.00 – ora 12.00): Depunerea contestațiilor
24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor
30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a anunțat că programa pentru probele de la Evaluarea Națională din acest an rămâne aceeași după care s-a desfășurat examenul de anul trecut.

La mijlocul lunii februarie, ministrul Sorin Câmpeanu spunea că are în plan implementarea unui proiect pilot pentru evaluare standardizată şi computerizată la Evaluarea, precum și la examentul de bacalaureat. Ministrul afirma că prin aceste măsuri s-ar elimina subiectivismului factorului uman, constatat frecvent în ultimii ani în acordarea notelor.

Aş vrea şi îmi doresc foarte mult, dincolo de evaluarea standardizată pe care am promis-o, cel puţin la nivel pilot pentru spre exemplu într-un judeţ să avem anul acesta evaluare standardizată şi computerizată la bacalaureat şi într-un alt judeţ să avem acelaşi lucru la evaluarea naţională, să avem evaluare la clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a, de asemenea, standardizată”, a spus Sorin Câmpeanu.

ADVERTISEMENT