News

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2022. Cum vor afla notele elevii şi părinţii de fapt

Elevii de clasa a VIII-a urmează să afle, joi, 14 aprilie, rezultatele de la probele simulării Evaluării Naționale 2022: limba română, matematică și limba maternă.
14.04.2022 | 06:35
Rezultate simulare Evaluare Nationala 2022 Cum vor afla notele elevii si parintii de fapt
Rezultatele de la simularea Evaluării Naționale 2022. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Emoții mari pentru elevii de clasa a VIII-a. După un interval încărcat pentru ei, în care au susținut probele la simularea Evaluării Naționale 2022, a sosit și ziua rezultatelor: joi, 14 aprilie.

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2022. Unde se afişează notele

Viitorii absolvenți de gimnaziu vor afla în scurt timp ce note au obținut la simulările de la limba română, matematică și limba maternă. Afișarea rezultatelor nu se va face într-un mod centralizat, pe site-ul Ministerului Educației, edu.ro, așa cum se procedează la examenele naționale.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, regulamentul prevede în acest caz ca, la nivelul fiecărei unități de învățământ, să aibă loc discuții individuale ale profesorilor cu elevii, dezbateri cu toți colegii acestora sau ședințe cu părinții, pe tema rezultatelor de la simularea Evaluării Naționale 2022.

Totodată, notele vor putea fi discutate și în consiliul profesoral, pentru a se vedea cum se pot îmbunătăți performanțele celor care au fost evaluați mai puțin favorabil, pentru a obţine rezultate cât mai bune la Evaluarea Naţională din vară.

ADVERTISEMENT

Notele de la simularea de Evaluare Naţională 2022 contează la medie?

În ceea ce privește importanța notelor de la simulări, aflați că acestea nu se trec în cataloage și nici nu se contestă. Însă, dacă vor exista elevi doritori cărora să li se treacă rezultatele în catalog, ei pot face o cerere scrisă către conducerea școlii.

Chiar dacă rezultatele de la simulare nu au o relevanță atât de mare, cele de la Evaluare vor avea, deoarece în baza lor elevii vor putea intra la liceele dorite. Desigur, admiterea în acest caz depinde și de repartizarea computerizată. Totodată, ponderea notelor este de 80%, fiind calculate cu media celor 4 ani de gimnaziu.

ADVERTISEMENT

Când se dă Evaluarea Naţională 2022. Calendarul probelor

Chiar dacă au scăpat de emoțiile simulării, elevii de clasa a VIII-a le mai au de confruntat pe cele ale examenului propriu-zis, când vor susține cu adevărat Evaluarea Națională 2022.

Examenul final se va desfășura în mai multe etape, împărțite în date calendaristice. Concret, probele la limba română, matematică și limba maternă se vor desfășura astfel:

ADVERTISEMENT
  • În intervalul 30 mai—3 iunie 2022, elevii de clasa a VIII-a își vor face înscrierile la Evaluarea Națională 2022,
  • În intervalul 3 iunie 2022, elevii termină cursurile și se va face încheierea mediilor,
  • Ulterior, pe data de 14 iunie 2022 va avea loc prima probă: cea la limba și literatura română,
  • Pe data 16 iunie 2022 va urma proba scrisă la matematică,
  • Pe data de 17 iunie 2022, absolvenții de gimnaziu se vor prezenta la examenul de limbă și literatură maternă,

Odată încheiate toate cele trei probe, elevii vor avea de așteptat rezultatele. Acestea se vor anunța astfel:

  • Pe data de 23 iunie 2022 se vor publica rezultatele, până la ora 14:00, pe site-ul Ministerului Educației, evaluare.edu.ro, în mod anonimizat, așa cum prevede Regulamentul pentru protecția datelor personale,
  •  A doua zi, pe data de 23 iunie 2022, în intervalul orar 16:00-19:00, elevii nemulțumiți vor putea depune contestații,
  • A treia zi, pe data de 24 iunie 2022, în intervalul 8:00-12:00 vor putea fi depuse alte contestații, de către cei care n-au reușit în ziua precedentă,
  • În perioada 24 iunie 2022-29 iunie 2022 vor fi verificate contestațiile și notate,
  • Pe data de 30 iunie, se vor afișa rezultatele finale, de după contestații.

 

ADVERTISEMENT