News

Rezultate simulare evaluarea națională 2019. Ecaterina Andronescu: Teribil de nemulțumitoare

23.03.2019 | 08:56
Rezultate simulare evaluarea nationala 2019 Ecaterina Andronescu Teribil de nemultumitoare

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a vorbit la Digi 24 despre rezultatele simulării de la evaluarea națională 2019 a elevilor de clasa a VII-a și a VIII-a. Ministru a spus că finalul a fost nemulțumitor, promovând doar 52% dintre copiii care au susținut simularea.

Rezultate simulare evaluarea națională 2019

„Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele la clasa a VIII, au promovat 52%. Mi se pare că e nemulţumitor, au promovat adică au luat note mai mari de 5.Rezultatele de la evaluarea de la a opta au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă”, a explicat Ecaterina Andronescu. Vorbind strict despre cei din clasa a VII-a, dintre cei care au fost prezenți, doar 60% au luat mai mult de 5.

„Acesta e al doilea motiv de nemulțumire, sunt note mici”, a mărturisit ministrul Educației. Totodată, aceasta a precizat că au primit nota 10 doar 11 elevi. De asemenea, rezultatele au fost mai bune la română decât la matematică, acolo unde numai 36% dintre elevi au putut lua peste 5, ministrul spunând: ”Strigătul meu e o rugăciune către profesorii de matematică, să completeze lacunele.” Cele mai bune rezultate au fost în București, și au cumulat un procent de 70%, dar și în județele care mereu obțin rezultate bune.

Rezultate simulare evaluarea națională 2019. Ecaterina Andronescu: Teribil de nemulțumitoare
Ministrul Educației a mărturisit că rezultatele sunt teribil de nemulțumitoare

Strigătul meu e o rugăciune către profesorii de matematică, să completeze lacunele„

Un moment care a marcat evaluarea națională în acest an a fost protestul, la îndemnul Consiliului Național al Elevilor, față de problema metodelor de evaluare din sistemul de învățământ. „Modificările nefundamentate din acest an ne fac să refuzăm a fi părtași la acest experiment, unde examenele par a deveni un scop, nu un mijloc.

Dăm foaia goală pentru că simulările nu ne vor evalua competențele, ci doar cunoștințele. Nu ne vor evalua capacitatea de a gândi critic, ci doar capacitatea de a reproduce informațiile care ne-au fost dictate la clasă”, se arată într-un comunicat al Consiliului Național al Elevilor.