Fotbal international

Rezultate şoc în Europa League! Zenit şi Feyenoord, umilite de echipe necunoscute

09.08.2018 | 23:02
Rezultate soc in Europa League Zenit si Feyenoord umilite de echipe necunoscute
ADVERTISEMENT

Rezultate şoc în Europa League! Zenit St. Petersburg şi Feyenoord au oferit cele mai neplăcute surprize în prima manşă din turul 3 în Europa League. Cele două formaţii care au participat în ultimii ani în chiar şi în grupele Champions League au pierdut cu 4-0 în faţa a două echipe mult mai slab cotate.

Dinamo Brest, echipa care din această vară îl are ca preşedinte pe Diego Maradona, a învins cu 4-0, în manşa tur, pe Zeni St. Petersburg. Formaţia bielorusă a deschis scorul în minutul 12 prin Uros Nikolic, în timp ce Vladimir Khvashchinskiy  a majorat avantajul la capătul primei jumătăţi de oră. Nino Galovic, fundaşul central al echipei avea să înscrie şi el înainte pauză. Spectacolul făcut de trupa lui Maradona a fost completat în repriza a doua de reuşita lui Uros Nikolic, cel care a izbutit dubla şi a închis tabela. Formaţia rusă va avea parte de o misiune extrem de dificilă în partida retur, însă vedetele echipei au timp o săptămână pentru a-şi spăla ruşinea.

ADVERTISEMENT

Rezultate şoc în Europa League! Feyenoord s-a făcut şi ea de râs

Celebra formaţie olandeză a pierdut şi ea cu 4-0 în manşa tur din Europa League în faţa celor de la Spartak Trencin. Trupa din Slovacia a deschis scorul încă din minutul 6 prin Ante Mance, cel care avea să puncteze şi în minutul 37, în timp ce nigerianul Philip Azango stabilea scorul la pauză, 3-0. Mance  şi-a continuat spectacolul şi în repriza secundă şi avea să izbutească hattrick-ul în minutul 63.

Aek Larnca a produs şi ea o surpriză prin victoria obţinută cu 2-0 pe terenul austriecilor de la Sturm Graz, însă succesul ciprioţilor nu se compară cu cele două rezultate din Belarus şi Slovacia. Ludogoreţ, echipa la care evoluează românii Dragos Grigore, Claudiu Keşeru şi Cosmin Moţi a câştigat manşa tur cu bosniecii de la Zrinjski datoriă golului marcat de ultimul dintre cei enumeraţi mai sus.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Nedelcearu a fost titular la UFA în partida câştigată de formaţia rusă cu 2-1 în faţa luxemburghezilor de la Niedercorn. Vladimir Screciu, mijlocaşul achiziţionat în această vară de Genk de la CS U Craiova, nu a prins lotul pentru duelul cu Lech Poznan, fiind accidentat.  Andrei Ivan a început din postura de rezervă partida dintre Slovan Bratislava.

CFR Cluj, campioana României, a câştigat cu 2-0 duelul cu Alashkert în manşa tur din turul trei din Europa League, într-o partidă decisă de reuşitele atacantului George Ţucudean. Internaţionalul român a punctat de două ori şi a ajuns la trei reuşite consecutive în sezonul 2018-2019.

ADVERTISEMENT

CS U Craiova nu a avut prea multe şanse în faţa celor de la RB Leipzig şi a pierdut cu 3-1 duelul cu puternica trupă din Bundesliga. Oltenii au marcat golul de onoare în ultimele minute ale partidei şi speră că vor da marea lovitură în returul programat pe 16 august la Craiova. FCSB se află la egalitate cu Hajduk Split la pauza partidei disputate în Croaţia. Elevii lui Nicolae Dică nu au făcut o primă parte excelentă, iar formaţia gazdă a fost aproape de gol în mai multe ocazii, dar defensiva vicecampioanei a reuşit să oprească de fiecare dată mingile trimise spre poarta lui Bălgrădean.