Sport

Rezultatele înregistrate de FCSB și CFR Cluj lasă urme! România a căzut încă un loc în topul coeficienților UEFA

România a ajuns pe locul 26 în clasamentul coeficienților UEFA pentru anul 2023 după rezultatele obținute de CFR Cluj și FCSB.
09.09.2022 | 15:01
Rezultatele inregistrate de FCSB si CFR Cluj lasa urme Romania a cazut inca un loc in topul coeficientilor UEFA
România a coborât un loc în topul coeficienților UEFA, după rezultatele de ieri din Conference League. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Eșecul lui FCSB pe terenul lui West Ham United și remiza obținută în minutul 90 de CFR Cluj în deplasarea din Kosovo împotriva lui FC Ballkani au avut repercusiuni și asupra coeficientului României în cupele europene.

România a căzut pe locul 26 în topul coeficienților UEFA, Ungaria a urcat pe 25

Țara noastră a coborât un loc în topul coeficienților UEFA, după ce reprezentantele României au scos doar un punct în cele două meciuri disputate aseară.

ADVERTISEMENT

Astfel, România ocupă în acest moment poziția a 26-a în clasamentul UEFA pentru anul 2023, pe baza căruia se stabilește numărul echipelor participante din fiecare țară în ediția viitoare a cupelor europene.

În această ierarhie ce cuprinde toate cele 55 de națiuni care evoluează sub egida UEFA, România a fost depășită de Ungaria.

ADVERTISEMENT

Slovacia și Polonia sunt în spatele nostru

Singura reprezentantă a maghiarilor în Europa, Ferencvaros, s-a impus cu scorul de 3-2 în fața campioanei Turciei, Trabzonspor, în Europa League, deși a evoluat încă din minutul 16 în inferioritate numerică.

Țările aflate în imediata noastră apropiere sunt Slovacia și Polonia, situate pe pozițiile 27, respectiv 28. În fața noastră și a Ungariei, se află Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Clasamentul pentru 2023 este determinat de suma coeficienților fiecărei țări din ultimii cinci ani. Primele locuri sunt neschimbate: Anglia domină autoritar, deși două dintre echipele sale, Liverpool și Manchester United, au pierdut la mijlocul săptămânii în Europa.

Tot CFR și FCSB pot drege busuiocul

Anglia este urmată de Spania, Germania, Italia, Franța, Olanda și Portugalia. Singura modificare în Top 10 o reprezintă rocada între Belgia și Austria. Belgia a urcat pe locul nouă, în timp ce Austria a căzut pe locul 10.

ADVERTISEMENT

România își poate recăpăta poziția a 25-a în cazul unor victorii ale lui CFR Cluj și FCSB săptămâna următoare în grupele Conference League.

Campioana Ligii 1 va juca pe teren propriu împotriva turcilor de la Sivasspor, în timp ce FCSB va primi vizita lui Anderlecht Bruxelles.

ADVERTISEMENT