Sport

România U20 a fost desființată de Italia U20! Rezultatele umilitoare înregistrate de trupa lui Bogdan Lobonț în deplasare

România U20 a fost de-a dreptul sfâșiată în partida amicală disputată cu Italia U20, la Sassuolo, scor 0-7. Trupa lui Bogdan Lobonț pare să aibă trac în meciurile din deplasare, având în vedere rezultatele recente.
15.11.2021 | 17:14
Romania U20 a fost desfiintata de Italia U20 Rezultatele umilitoare inregistrate de trupa lui Bogdan Lobont in deplasare
ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț a fost instalat, în luna august a acestui an, la „cârma” României U20. Însă, rezultatele echipei, din partidele amicale disputate în deplasare, sunt cel puțin halucinante.

Rezultatele umilitoare înregistrate România U20 în deplasare

România U20 a disputat, la Sassuolo, o partidă de pregătire în compania Italiei U20. Deși formația gazdă era văzută ca favorită, scorul înregistrat pe tabela de marcaj a fost unul halucinant: 7-0 pentru Italia U20.

ADVERTISEMENT

Pentru trupa lui Bogdan Lobonț a devenit o obișnuiță să fie învinsă, în deplasare, cu scoruri de „curtea școlii”. De la venirea lui „Lobby” pe postul de selecționer, România U20 a disputat șase partide amicale: trei acasă și tot atâtea în deplasare.

Interesant este faptul că cele trei partida, jucate pe teren propriu, au fost câștigate de „tricolori” cu același scor, 2-1. La polul opus, meciurile disputate în deplasare au adus înfrângeri greu de conceput pentru România U20, cea mai severă fiind administrată de Italia U20, 0-7.

ADVERTISEMENT

Partidele disputate de România U20 sub comanda lui Bogdan Lobonț:

  • România U20 – Portugalia U20 2-1
  • Anglia U20 – România U20 6-1
  • România U20 – Cehia U20 2-1
  • Germania U20 – România U20 4-0
  • România U20 – Polonia U20 2-1
  • Italia U20 – România U20 7-0

Echipele de start din Italia U20 – România U20:

România: Hindrich – Grosu, Giafer, Buta, Sălceanu – Cristea, Perianu, Pănoiu – Radaslavescu, Suciu, Mustacă
Italia: Pizziagnacco – Bergonzi, Papetti, Dalle Mura, Bonini – Gyabuaa, Bianco, Bove – Oristanio, Vergani, Heubang

ADVERTISEMENT

Ce spunea Bogdan Lobonț la instalarea pe banca României U20

În luna august, când a fost adus la conducerea României U20, Bogdan Lobonț a declarat faptul că menirea acestei reprezentative este aceea de a fi o rampă de lansare pentru tinerii jucători la echipa U21 și cea de seniori.

„Pot să vă spun că sunt emoționat, bucuros pentru alegerea făcută. Este ca în prima zi la școală, sunt nerăbdător să cunosc fondul de jucători pe care U20 îl are la dispoziție. Sunt convins că o să obținem maximum din potențialul fiecăruia. Prima acțiune o să înceapă pe 29 august, primul meci, contra Portugaliei, pe 2 septembrie, și apoi contra Angliei pe 6 septembrie, în deplasare. 

ADVERTISEMENT

Practic, se dă o continuitate jucătorilor de U19. Datoria noastră este să dezvoltăm calitățile pe care le prezintă acești jucători, obiectivul nostru este să dăm cât mai mulți jucători pentru naționala U21 și pentru naționala mare. Emoții sunt. 

Abia aștept să-i cunosc pe băieți, i-am urmărit doar video. Deocamdată, live nu am avut posibilitatea. Ceea ce am făcut în anul precedent, 2020-2021, mi-a dat posibilitatea să urmăresc și cu mai mare atenție fondul de jucători tineri, eligibili pentru U21, U20, U19.

Pot să afirm că este un fond de 40-50 jucători pe care îi avem în vedere”, spunea Bogdan Lobonț, în luna august.

ADVERTISEMENT