News

Rezultatul necropsiei bebelușului mort după slujba de botez. Ce au descoperit medicii legiști

03.02.2021 | 14:39
Rezultatul necropsiei bebelusului mort dupa slujba de botez Ce au descoperit medicii legisti
ADVERTISEMENT

O echipă numeroasă de medici legişti a efectuat în cursul zilei de miercuri, 3 februarie, necropsia trupului neînsuflețit al bebelușului de doar șase săptămâni care s-a stins, luni, la Spitalul Județean, unde a ajuns imediat după botez.

Potrivit unor surse citate de adevărul.ro, decesul ar fi survenit în urma ingestiei unei substanţe lichide care i-a afectat plămânii. Cu alte cuvinte, scufundat în mod necorespunzător în cristelniță de preotul care a oficiat slujba, micuțul s-a sufocat şi a intrat în stop cardio-respirator.

ADVERTISEMENT

Trebuie spus, însă, că aceste date sunt departe de a face lumină şi nici nu vin cu noutăți semnificative. De altfel, medicul urgentist care a efectuat manevrele de resuscitare declara că a scos din plămânii copilului 110 ml de lichid de consistenţa apei. Între timp, ancheta procurorilor își urmează cursul firesc, iar preotul a fost pus oficial sub acuzare pentru ucidere din culpă.

În urma autopsiei, medicii legiști au constatat că bebelușul din Suceava a murit din cauza ingestiei unei substanțe lichide

Sursa citată anunță că în timpul necropsiei au fost prelevate probe din plămânii bebelușului pentru efectuarea testelor de laborator. Acestea vor determina ulterior natura lichidului care i-a provocat stopul cardio-respirator și vor constitui o probă importantă la dosar.

ADVERTISEMENT

Nu putem ignora nici înregistrarea video în care se observă foarte clar cum preotul îl scufundă pe micuțul Iustin de trei ori în apă, ţinându-l pe spate, cu faţa în sus, comițând astfel o eroare care avea să-i fie fatală.

De asemenea, se confirmă spusele tatălui, potrivit cărora copilul plângea înainte de a fi cufundat în cristelniţă. În timpul „scufundării întreite”, părintele de la biserica „Sfinţii Constantin şi Elena”, din Suceava îi ţine capul şi umerii, iar o altă persoană îi ţine picioruşele.

ADVERTISEMENT

Specialiștii în Teologie atrag atenția că Taina Botezului trebuie săvârșită cu foarte multă grijă, pentru a nu pune în pericol viața nou-născutului. Prin urmare, viitorii preoți învață încă din facultate cum să procedeze astfel încât tragedii de acest gen să poată fi evitate.

Termenul de botez înseamnă afundare, nu stropire. Problema este în ce mod o fac, nu dacă o fac sau nu. Lucrurile trebuie să se deruleze cu multă atenţie pentru că sunt lucrurile lui Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

Dacă se întâmplă ceva, este numai greşeala noastră. Botezul este moarte împreună cu Hristos şi înviere împreună cu El. Apa sfinţită simbolizează ceea ce se întâmplă cu adevărat: copilul primeşte o viaţă nouă, o viaţă de creştin, viaţa lui Hristos.

Efectele botezului sunt multiple: se şterge păcatul strămoşesc, devine membru al Bisericii, te împărtăşeşti cu Hristos care intră în tine”, a explicat Ciprian Ioan Streza, profesor de Teologie Liturgică la Facultatea de Teologie din Sibiu.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”