News

Cum arată soția lui Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord. Partenera de viață a dictatorului nu a mai apărut în public de luni bune

Ri Sol Ju, soția liderului de la Phenian, este un personaj mai degrabă misterios în statul izolat. În ultimii ani, aceasta a apărut în public de foarte puține ori.
02.02.2022 | 12:51
Cum arata sotia lui Kim Jongun liderul Coreei de Nord Partenera de viata a dictatorului nu a mai aparut in public de luni bune
Kim Jong Un și Ri Sol Ju, la festivitățile Noului An Lunar. Sursa foto: captură YouTube, Arirang News.
ADVERTISEMENT

Nu foarte multă lume din afara Coreei de Nord știe că dictatorul este căsătorit și mai puțini oameni au măcar idee cum arată soția lui Kim Jong-un. Asta deoarece șeful statului apare în cea mai mare parte a timpului singur, sau, uneori, alături de sora sa, care îi este și mână dreaptă la conducerea țării.

Rudele liderului de la Phenian au redus la minimum aparițiile publice odată cu debutul pandemiei de Covid-19, despre care se crede că a ajuns și în Coreea de Nord, cu toate că statul a declarat 0 cazuri în ultimii doi ani. Asta nu înseamnă că liderul țării și subordonații săi n-au luat măsuri de prevenție în fața pericolului. Restrângerea ocaziilor de apariție în public a devenit și ea o astfel de măsuri.

ADVERTISEMENT

Ri Sol Ju este soția dictatorului Coreei de Nord, iar aceasta nu a mai fost văzută în public în ultimele cinci luni. În data de 2 februarie și-a făcut însă apariția alături de soț, cu ocazia unei vizite a cuplului prezidențial la Teatrul Artistic Mansudae. Aici, cei doi au asistat la un spectacol artistic, pus în scenă cu ocazia celebrărilor Noului An Lunar, sărbătoare primită cu bucurie și de locuitorii din Coreea de Nord.

Ultima dată, Ri Jol Su a fost văzută în public în data de 9 septembrie 2021, când ea și Kim au vizitat Palatul Soarelui Kumsusan, cu ocazia aniversării zilei în care a fost fondată țara. În acest palat își dorm somnul de veci, îmbălsămați, tatăl și bunicul lui Kim Jong-un.

ADVERTISEMENT

De această dată, ”atunci când Kim a apărut în auditoriul teatrului alături de soția sa, Ri Sol Ju, pe lângă muzica de întâmpinare, audiența a scandat voios ‘Ura!’”, a titrat agenția de presă de stat din Coreea de Nord, KCNA, care a transmis că după spectacol, cuplul a urcat pe scenă pentru a-i felicita pe artiști și a face fotografii cu aceștia.

Ri a intrat în atenția publicului pentru că l-a însoțit deseori pe Kim Jong Un în cadrul diverselor evenimente sociale, de afaceri și chiar militare. Dinamica cuplului a fost remarcată rapid ca fiind diferită față de cea a predecesorului său. Kim Jong Il, de exemplu, a fost văzut extrem de rar în public cu vreuna din soțiile sale.

ADVERTISEMENT

Ri Jol Su a dispărut din atenția presei pentru mai bine de un an de zile, în 2020, înainte să apară în public, la un concert ce a avut loc în februarie anul trecut. Au apărut astfel speculații cu privire la sănătatea sa și mai important, cu privire la o posibilă sarcină.

Soția lui Kim Jong-un, o fostă cântăreață de succes din Coreea de Nord

Nu se știu foarte multe despre soția lui Kim Jong-un, nici măcar vârsta sa exactă nu este cunoscută, însă este estimat că ar avea între 33 și 37 de ani. Despre numele său, surse externe au presupus că ar fi, de fapt, un pseudonim.

ADVERTISEMENT

Nici despre viața sa dinainte de căsătorie nu sunt cunoscute foarte multe detalii, însă se presupune că familia sa ar fi una de vază, mama lui Ri fiind medic, șefa unei secții de ginecologie, iar tatăl său ar fi profesor. Se pare că Ri a studiat în China la un moment dat și a devenit cântăreață, având chiar tururi în străinătate alături de orchestra Unhasu.

kim jong un sotie 2
Kim Jong Un și Ri Sol Ju, la festivitățile Noului An Lunar. Sursa foto: captură YouTube, Arirang News.

Oficialii din Coreea de Nord ar lucra de zor la ștergerea acestui trecut de cântăreață, iar unele surse susțin că autoritățile confiscă CD-uri de contrabandă cu cântecele ei.

Kim Jong-un și Ri Jol Su ar fi căsătoriți din 2009, iar de uniunea celor doi s-ar fi ocupat chiar Kim Jong-il, care s-a grăbit să-i aranjeze nunta fiului său, după ce a suferit un infarct în 2008.

Liderul de la Phenian, caracterizat ca fiind ”un tată bun”

Nici despre copiii familiei prezidențiale nu se știu foarte multe, însă tot surse externe sugerează că ar avea trei copii, dintre care cel puțin un băiat și o fată. Dennis Rodman a comentat în 2013 despre Kim Jong-un după o vizită făcută în statul izolat, declarând la momentul respectiv că liderul de la Phenian ”are o familie frumoasă” și că este ”un tată bun.”

ri sol ju
Ri Sol Ju, soția lui Kim Jong-un. Sursa foto: Blue House (Republic of Korea), Wikipedia.

În februarie 2017, oficiali de intelligence din Coreea de Sud au raportat că Ri ar fi născut și un al treilea copil, iar acum există speculații și cu privire la un al patrulea, încă dificil de confirmat în vreun fel.

În 2018, soția lui Jong-un și-a asumat și un rol diplomatic, însoțindu-l pe Jong-un într-o vizită în China, unde cei doi s-au întâlnit cu liderul Xi Jinping și cu soția acestuia, Peng Liyuan. În același an, titulatura sa a fost schimbată din ”tovarășă” în ”respectabilă Primă Doamnă”, un titlu de mare prestigiu în Coreea de Nord, care nu a mai folosit din 1974. Ultima persoană care a primit acest titlu a fost a doua soție a întemeietorului Coreei de Nord, Kim Song-ae.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Au apărut imaginile: ce au făcut cei de la Galatasaray, după ce Olimpiu...
Au apărut imaginile: ce au făcut cei de la Galatasaray, după ce Olimpiu Moruțan a oferit ”gestul de fair-play al secolului”
O studentă care a vrut se angajeze la supermarket s-a îngrozit când a...
O studentă care a vrut se angajeze la supermarket s-a îngrozit când a aflat că va fi plătită cu 500 de euro
Decizia luată de cei de la firma Quantum Nutrition, după ce Simona Halep...
Decizia luată de cei de la firma Quantum Nutrition, după ce Simona Halep le-a cerut daune de 10 milioane de dolari
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
Trucul pe care instructorii auto nu-l spun. Cum pot evita șoferii să apese...
Trucul pe care instructorii auto nu-l spun. Cum pot evita șoferii să apese pedala de accelerație în loc de frână
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Autoturismul Dacia Duster care nu își găsește cumpărător: de ce costă cât două...
Autoturismul Dacia Duster care nu își găsește cumpărător: de ce costă cât două mașini noi
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Ce pensie primește acum un senior care la 1 ianuarie 2024 avea 2.000...
Ce pensie primește acum un senior care la 1 ianuarie 2024 avea 2.000 de lei? Toate calculele
Pensionarii de vis din România. Venituri de mii de euro
Pensionarii de vis din România. Venituri de mii de euro
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Şoc în showbiz. Adi Minune, despre divorţ şi înşelat: "Orice bărbat mai greșește"
Şoc în showbiz. Adi Minune, despre divorţ şi înşelat: "Orice bărbat mai greșește"
Convoi rusesc în miez de noapte. Ce au surprins camerele de supraveghere în...
Convoi rusesc în miez de noapte. Ce au surprins camerele de supraveghere în cazul Navalnîi - VIDEO
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant