News

Treceţi BATALIOANE ROM NE… de Rică Răducanu! La 6 DIMINEAŢĂ!

Sfîrşit de noiembrie 2012. O străduţă între Şoseaua Giuleşti şi căminele studenţeşti ale Medicinei, lîngă stadionul din Regie unde juca cîndva Sportul Studenţesc... Ora 6 dimineaţă....
10.08.2014 | 02:35

Sfîrşit de noiembrie 2012. O străduţă între Şoseaua Giuleşti şi căminele studenţeşti ale Medicinei, lîngă stadionul din Regie unde juca cîndva Sportul Studenţesc… Ora 6 dimineaţă. O mică fanfară (!), formată din 9 instrumentişti şi un „capelmaistru” cu un steag tricolor în mînă, plus un civil care superviza „acţiunea”, se organizează şi porneşte cu cîntec înainte marş în liniştea dimineţii! „Treceţi batalioane române Carpaţii” răsună majestuos deasupra căsuţelor adormite. Oamenii, adormiţi şi ei. Pînă acum. Iese o gospodină: „Ce-aveţi, maică, sînteţi nebuni? La ora asta?!”. Tipul cu steag se duce lîngă ea, femeia se uită cu atenţie la el, îşi face cruce şi intră în curte. Rîzînd!!!

fanfara

De 18 ori (!) a trecut fanfara în jos şi în sus pe străduţă pînă cînd la numărul 29 s-a deschis geamul şi o namilă de om i-a luat la înjurături pe muzicanţi. Mai mult, a ieşit în curte, a luat furtunul de apă şi s-a „dat” la tubă şi la toba mare! Degeaba îi tot explica civilul cu o hotărîre a primăriei în mînă că totul este aprobat şi legal, se pregăteşte marea defilare de 1 Decembrie, omu’ nu şi nu, „Ce căutaţi cu circu’ ăsta pe strada mea şi de ce nu vă duceţi dracu’ pe altă stradă?!”. „Nu se poate, nea Rică, aprobarea este pentru strada asta”, explică civilul, dar Rică Răducanu, căci el este matahala ieşită în pijama şi halat de casă la „nebunii” din stradă, nu este de înduplecat.

Rica_Raducanu

Dacă n-a reuşit cu apa, intră val-vîrtej în curte să ia o mătură cu coadă lungă, dar se împiedică şi cade cît este de lung pe cimentul dur! Supărare mare, se ridică cu hăis, cu cea, apucă mătura şi îi ia la goană pe muzicanţi, care rîdeau cu gura pînă la urechi! În acel moment „capelmaistrul” i se aşează în cale, îi flutură steagul în ochi să-l oprească şi-şi scoate chipiul tras pînă pe ochi. Rică se opreşte, are un moment de derută între „…rţii mă-tii!” vs „Tu eşti, mă?” şi se potoleşte. Era Cătălin Măruţă, care l-a împăcat apoi pe fostul mare portar pentru farsa făcută cu un tort imens. Bine-nţeles, în formă de steag tricolor!

thumb1_3-farsa-rica

VEZI TOATĂ “POVESTEA” AICI:

https://www.youtube.com/watch?v=VErxnlMNsPQ&feature=youtu.be

 

antologic

Fotografie de antologie! Rică Răducanu, Ovidiu Ioaniţoaia şi regretatul Ştefan Bănică senior, undeva în secolul trecut…

rica degajeaza

Stadionul “23 August” arhiplin?! Un trucaj… Ce contează, Rică degajează!

rica flavara

Coperta revistei “Flacăra”, 11 martie 1972: Rică, băiat frumos!