Sport

Rică Răducanu, transportat de urgență la spital. Fostul portar a fost intubat și respiră cu ajutorul aparatelor

Fostul mare portar Rică Răducanu are probleme mari de sănătate. Este internat, iar medicii l-au conectat la aparate ca să poată respira.
01.10.2022 | 17:34
Rica Raducanu transportat de urgenta la spital Fostul portar a fost intubat si respira cu ajutorul aparatelor
În vârstă de 76 de ani fostul mare fotbalist Rică Răducanu a ajuns în stare critică la spital, iar medicii l-au intubat. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Legenda Rapidului și a echipei naționale Rică Răducanu se confruntă cu grave probleme respiratorii. Fostul portar a fost transportat de urgență la spital.

Ce diagnistic i-au pus medicii lui Rică Răducanu

În vârstă de 76 de ani Rică Răducanu se luptă pentru propria-i viață. Fostul fotbalist s-a confruntat în ultimii ani cu mai multe probleme medicale, iar la sfârșitul acestei săptămâni a fost transportat de urgență la spital.

ADVERTISEMENT

Medicii au fost nevoiți să-l intubeze pentru ca Răducanu să poată respira. Fostul portar al echipelor Rapid, Steaua și al naționalei României suferă de apnee, iar blocajele respiratorii îi pot fi fatale dacă apar în timpul somnului, anunță playsport.ro.

Conform platformelor medicale, ”apneea este un sindrom cauzat de mai multe afecțiuni simultane și poate provoca un infarct în timpul somnului”.

ADVERTISEMENT

În cazul persoanelor care suferă de sindromul menționat, medicii recomandă ca pe timpul nopții acestea să poarte măști de oxigen pentru a fi evitate tragediile.

Un munte de om, doborât de probleme

Rică Răducanu este un uriaș la propriu. Alura lui impresionantă (1,90 m) l-a ajutat în cariera sportivă, dar i-a cauzat și o mulțime de probleme.

ADVERTISEMENT

Sănătatea legendarului fotbalist, participant cu echipa României la Cupa Mondială din Mexic, în 1970, este tot mai șubredă. Problemele respiratorii sunt doar ultima afecțiune de care suferă.

În 2019 a fost internat de urgență la spital din cauza unui adenom de prostată, iar la sfârșitul anului trecut fostul mare fotbalist a ajuns pe mâna medicilor din cauza unei boli care i-a creat insuficiență venoasă și edeme la nivelul membrelor.

ADVERTISEMENT

În luna august a acestui medicii l-au trimis direct în sala de operații din cauza problemelor de la nivelul picioarelor. Rică Răducanu suferă încă de pe vremea în care activa ca sportiv de Gută. Aceasta se manifestă ca o artrită, dar extrem de dureroasă.

329 de meciuri are Rică Răducanu la nivelul primului eșalon fotbalistic din România. Fostul portar are și 3 goluri marcate

ADVERTISEMENT