Fotbal international

Ricardo Farcaș a semnat cu o echipă din Serie A!

11.08.2018 | 19:43
Ricardo Farcas a semnat cu o echipa din Serie A
ADVERTISEMENT

Ricardo Farcaș, căpitanul echipei naționale U-19 a României, a semnat cu Spal Ferrara, echipă care a promovat în 2016 în Serie A. Fotbalistul de 18 ani a fost crescut de către Ajax Amsterdam în ultimii ani și ar putea debuta la seniori în noua stagiune din campionatul italian de fotbal.

Ricardo Farcaș a semnat cu Spal Ferrara
Ricardo Farcaș a semnat cu Spal Ferrara

Fundașul central născut la Oradea este căpitanul echipei naționale U-19 fiind liderul generației  fotbaliștilor născuți în 2000 în ultimii ani. Transferul lui Farcaș în Serie A a fost anunțat chiar de impresarul jucătorului, Cătălin Sărmășan, pe pagina oficială de Facebook  a agentului: “Ricardo Farcaș este noul jucător al clubului de Serie A, Spal Ferrara. Internaționalul roman U19 a încheiat o înțelegere pe patru ani și își va continua cariera în fotbalul italian. Mult succes, Ricardo!”, a fost mesajul agentului.

ADVERTISEMENT

Ricardo Farcaș, al patrulea român din Serie A

Noul jucător al celor de la Spal Ferrara este al patrulea jucător român care va evolua în sezonul 2018-2019 după Stefan Radu (Lazio), Vlad Chiricheș (Napoli), Ionuț Radu (Genoa). Ricardo Farcaș poate evolua pe poziția de fundaș central, dar și ca mijlocaș defensiv în diferite sisteme de joc. Internaționalul de tineret a ajuns în 2016 la Ajax Amsterdam de la Arsenal Londra și a reușit alături de echipa olandeză să câștige  titlul de campion al Olandei, “Futures Cup”, un puternic turneu juvenil, dar şi turneul “Ten Brinke Bouw”, rezervat juniorilor Under 17, desfăşurat la Varsseveld.

Spal este un club înfințat în 1907 care evoluează pe stadionul Paolo Mazza din Ferrara, fiind reînfințat de două ori în 2005 și 2012 din cauza unor probleme de ordin financiar. Clubul nu a reușit să câștige niciun trofeu pe plan intern, iar cea mai mare performanță a fost atingerea ultimului act în Cupa Italiei în 1962.

ADVERTISEMENT

Ricardo Farcaș a vorbit despre viața de la Ajax Amsterdam:

“Sunt jucători foarte buni în academie, dar aici am un mare avantaj. Toate antrenamentele de la grupele de juniori sunt filmate, absolut tot este monitorizat. Practic, nu ai cum să te minţi singur, nu poţi să păcăleşti antrenorul. El după fiecare antrenament studiază, se uită atent, te cheamă la individualizare şi-ţi explică absolut totul. E o monitorizare ca la carte, se analizează inclusiv numărul de pase, de recuperări, absolut tot.  Ei văd în mine un jucător serios, ambiţios şi asta îmi face plăcere. Vreau să dovesc că şi românii pot face faţă într-un astfel de campionat. E adevărat că simţi la colegii din echipă puţină răutate şi se uită ciudat la tine la început. Trebuie să fii tare psihic, pentru că altfel nu ai cum să rezişti. Aici fiecare e doar pentru el şi atât.”, declara jucătorul în perioada în care evolua la Ajax Amsterdam.

Fotbalistul român a vorbit și despre atuurile lui

“Văd foarte bine jocul, mă poziţionez foarte bine în teren şi joc tot timpul în faţă. Cred că sunt un jucător bun, chiar dacă am şi defecte. Trebuie să mai pun pe mine masă musculară şi trebuie să mai lucrez un pic la agresivitate, fiindcă în fotbalul mare asta chiar contează. În rest, sunt mulţumit de tot ce am şi chiar nu aş schimba nimic la mine.”, a continuat Farcaș

ADVERTISEMENT