Sport

Ricardo Grigore a jucat primul Derby de România în februarie, iar acum e căpitanul “câinilor” în duelul cu FCSB: “Putem să ne autodepăşim. Să punem capul în gheata adversarului”. Exclusiv

25.06.2020 | 16:09
Ricardo Grigore a jucat primul Derby de Romania in februarie iar acum e capitanul cainilor in duelul cu FCSB Putem sa ne autodepasim Sa punem capul in gheata adversarului Exclusiv
ADVERTISEMENT

Ricardo Grigore este noul căpitan al lui Dinamo după pandemie. Adrian Mihalcea i-a dat tânărului fundaş banderola de căpitan. Dacă în luna februarie, “Ricci” a jucat în primul lui “Derby de România”, câştigat de Dinamo cu 2-1, la câteva luni distanţă va fi, cel mai probabil, căpitanul “câinilor” în derby. 

FANATIK a vorbit cu Ricardo Grigore înainte de confruntarea tur din semifinalele Cupei României, competiţie pe care o ţintesc ambele rivale, în condiţiile în care trofeul ar salva acest sezon atât pentru Dinamo, cât şi pentru FCSB. Confruntarea se dispută joi, de la ora 20:00.

ADVERTISEMENT

“Ricci” spune că e bucuros că are banderola pe braţ, însă va fi şi primul derby din cariera lui fără spectatori. “Câine” de mic, Grigore ne-a spus că nu a jucat nici la juniori într-un Dinamo – Steaua fără niciun spectator:

Ricardo Grigore a jucat primul Derby de România în februarie, iar acum e căpitanul “câinilor” în duelul cu FCSB

“Mă simt foarte bine că s-a întâmplat aşa. Prima dată contra FCSB am jucat în februarie, acum sunt căpitan. Mă bucur. Trebuie să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor şi a suporterilor, care au făcut totul pentru noi şi sper să nu îi dezamăgim în acest meci pentru că este foarte important. 

ADVERTISEMENT

Este o manşă tur-retur, deci trebuie să fim atenţi. Întâlnim o echipă bună a Stelei, indiferent ce jucători vor intra în teren la ei. Au un lot foarte valoros şi nu trebuie să ne relaxeze faptul că unii titulari de la ei nu vor putea juca. Din contră. Trebuie să fim mult mai concentraţi pe jucătorii care vor intra. 

Era o atmosferă specială, dar acum va fi prima oară când joc un derby cu tribunele goale. Nici la juniori nu s-a întâmplat asta. Cred că va fi dificil pentru toată lumea. Şi pentru noi şi pentru ei, dar mai ales pentru fanii noştri. Ei aşteaptă în fiecare an meciurile cu Steaua şi făceau o atmosferă senzaţională”, a spus Grigore.

ADVERTISEMENT
Ricardo Grigore a jucat primul Derby de România în februarie, iar acum e căpitanul "câinilor" în duelul cu FCSB: "Putem să ne autodepăşim. Să pune capul în gheata adversarului". Exclusiv
Ricardo Grigore se bucura in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FCSB, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, disputat pe Arena Nationala din Bucuresti,

“Ne-am autodepăşit cu FCSB în acest sezon. Cred că în aceste meciuri se vede valoarea fotbalistului”

Căpitanul lui Dinamo recunoaşte că în meciurile cu FCSB din acest sezon echipa s-a autodepăşit şi speră ca acelaşi lucru să se întâmple şi în semifinalele Cupei României:

“Ne-am autodepăşit cu FCSB în acest sezon. Cred că în aceste meciuri se vede valoarea fotbalistului. Aici se vede cu adevărat dacă un fotbalist poate sau nu, când se pune în slujba echipei, reuşeşte să se autodepăşească, îşi calcă pe orgoliu şi pune capul în gheata adversarului fără să ţină cont de nimic.

ADVERTISEMENT

Şi s-a văzut că suntem jucători de valoare,  atât în meciul cu ei, dar şi în alte meciuri din acest sezon. Numai că, noi trebuie să ne uităm la acele meciuri, nu la cele în care nu am dat un randament bun”.

“Trebuie să privim cu încredere meciul care va veni şi să nu primim gol”

Restartul după pandemie a fost ratat atât de FCSB, cât şi de Dinamo. “Câinii” au ajuns pe penultimul loc în clasament, cu două meciuri mai puţin disputate este adevărat, dar şi în urma unei înfrângeri ruşinoase cu Sepsi:

Am avut nişte meciuri în care nici şansa nu ne-a ajutat. Nu mai contează astea. Trebuie să privim cu încredere meciul care va veni şi să nu primim gol, pentru că este foarte important. Este manşă tur-retur. 

În acest moment, suntem mult mai ok fizic decât la meciul cu Sepsi. A depins mult şi de vremea care a fost. Cu Sepsi, pe de-o parte, ne-a dezavantajat vremea. Ei aveau ritmul jocului, noi nu am reuşit să intrăm în ritm şi ploaia a îngreunat ritmul.

A fost dificil. Sper să fie totul bine şi să facem spectacol pentru că la asta se aşteaptă toată lumea din faţa televizorului”, a spus Ricardo Grigore pentru FANATIK.


(P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 2,26 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT