Fotbal intern

Ricardo Grigore, interviu pentru FANATIK: “Dacă au venit cei de la Roma, îmi pare foarte rău că nu am fost pe teren!” Despre problemele de la Dinamo: “M-aş bucura să joc meci de meci şi să îmi iau banii când o fi!” EXCLUSIV

20.12.2019 | 12:43
Ricardo Grigore interviu pentru FANATIK Daca au venit cei de la Roma imi pare foarte rau ca nu am fost pe teren Despre problemele de la Dinamo Mas bucura sa joc meci de meci si sa imi iau banii cand o fi EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Ricardo Grigore este unul tinerii promiţători de la Dinamo. Fundaşul în vârstă de 20 de ani nu a avut parte de cel mai bun sezon până acum. Sub comanda lui Dusan Uhrin, în ultimele 15 meciuri, Grigore a jucat mai puţin la Dinamo decât la naţionala de tineret. Chiar şi aşa, Grigore este un jucător cu mare potenţial, urmărit deja de cluburile de afară. 

Ricardo Grigore, interviu pentru FANATIK: “Planurile nu au fost cum mi-am dorit. Poate sunt şi eu vinovat, m-am relaxat. Dar nu cred”

“Ricci” Grigore, comparat de Mircea Rednic cu Radu Ştefan, a dat un interviu pentru FANATIK în care a vorbit despre dificultăţile din acest sezon, relaţia sa cu Dusan Uhrin, mesajul pe care i l-a transmis Mirel Rădoi la echipa naţională, dar şi interesul Romei şi scouterii care au venit să îl vadă la lucru cu Sepsi, deşi el nu era în lot.

ADVERTISEMENT

Ai jucat puţin în acest sezon. Cum a fost pentru tine toată această perioadă?

– Începând din vară nu a fost un sezon foarte bun. Aveam alte planuri, îmi doream să joc mai mult şi visam la alte lucruri în jumătatea asta de an. Sper ca la anul să încep bine şi să prind echipa şi să joc mult mai mult.

Începutul de sezon a fost unul bun. Aveai alte aşteptări… 

– În primul rând, îmi doream să joc la poziţia mea, cea de fundaş central. Acolo mă simt cel mai bine şi dau randamentul cel mai bun. Că mai pot eu să joc mijlocaş central sau fundaş stânga, asta este cu totul altceva. Eu o voi face când antrenorul mi-o cere.

ADVERTISEMENT

Îmi doream să joc din ce în ce mai bine pentru că mi-a plăcut cât de frumos a fost la Euro şi speram să devin un om de bază al echipei naţionale, să prind toate meciurile. Eram foarte sigur pe mine, dar din păcate, planurile nu au fost cum mi-am dorit. Poate sunt şi eu vinovat, m-am relaxat. Dar nu cred. Am doar de învăţat din lucrurile care s-au întâmplat.

“Nu am fost să cer explicaţii. Dacă nu jucam bine, antrenorul avea motiv să îmi spună «vezi că stăteai numai pe la mine prin birou»”

Ce s-a schimbat cu Dusan Uhrin. De când a venit el, nu prea ai mai prins…

– Pot să zic că am avut şi puţin ghinion pentru că dânsul când a venit, am jucat primul meci cu Chindia. Am pierdut, apoi a schimbat echipa. În meciul cu Târgovişte am jucat mijlocaş central. După acel meci, echipa a început să joace ok, am şi câştigat cu Hermannstadt şi de la meci la meci echipa arăta o altă faţă.

ADVERTISEMENT

Eu nu îmi mai găseam locul acolo. Dar au fost anumite momente când, părerea mea, aş fi meritat o şansă. Eu când mi-am primit şansa să joc, am încercat să profit. Cum a fost la Suceava. Dar din nou într-o poziţie în care nu eram atât de familiarizat.

Ai avut discuţii cu Uhrin?

– Nu am fost să cer explicaţii. Presiunea o puneam pe mine pentru că dacă ceream explicaţii, îmi venea rândul să joc şi dacă nu o făceam bine, avea motiv să îmi spună “vezi că stăteai numai pe la mine prin birou” sau mai ştiu eu ce altceva. În mintea mea, asta ar putea să facă un antrenor.

ADVERTISEMENT

Prefer să îndur, să ţin în mine, să mă antrenez, să îmi aştept şansa şi când va veni, să profit. Chiar dacă nu a fost pe postul meu. Eram conştient că pe acel post nu o să joc pentru că sunt jucători valoroşi şi, în primul rând, nu este postul meu (n.r. cel de mijlocaş central). Am jucat ca U-21 şi m-am bucurat că am avut o atitudine bună.

“A venit şi meciul cu Iaşi, care a dus la plecarea lui Mister Bratu. Regret foarte mult acel meci pentru că am greşit decisiv la acel gol”

Stagiunea trecută a fost diferită pentru tine. Îţi este greu acum să te gândeşti că jucai mai mult atunci şi acum o faci mai rar, chiar dacă nu ai avut nicio problemă cu acidentările?

– Mă bucur foarte mult şi mulţumesc lui Dumnezeu că nu am avut nicio accidentare în ultimii 2-3 ani. Nicio zi nu am avut repaus. Am început cu Florin Bratu în stagiunea trecută. M-a băgat să joc, eram în căutarea mea.

Am jucat şi cu domnul Claudiu Niculescu. Avusesem discuţii şi cu el şi spunea că m-ar vedea mijlocaş central. Voia să prind mai multă încredere şi după aceea să mă bage pe postul meu de fundaş central.

M-a băgat fundaş central la meciul cu Astra. Dar atunci nu m-am simţit bine şi la ora meciului nu eram eu la 100%. Am greşit la primul şi al doilea gol. Aşa a fost să fie, am pierdut 1-2. M-am simţit foarte prost, nu mă mai regăseam pe mine şi se aştepta şi el să fac un meci foarte bun.

A venit şi meciul cu Iaşi, care a dus la plecarea lui Mister Bratu. Regret foarte mult acel meci pentru că am greşit decisiv la acel gol. M-a prins descoperit faza.

A fost un scandal uriaş la acel meci. Ne aducem aminte cu Nistor, cu Bratu… 

– Da, da. Au fost nişte momente grele pentru mine pentru că veneam după două meciuri în care am greşit consecutiv şi mă aşteptam să nu mai prind echipa. Din fericire venise Claudiu, mi-a spus ce vrea de la mine.

Lăudat de Mircea Rednic: “Tu eşti un jucător cu calităţi mai bune decât Radu Ştefan”

Dar, foarte repede a venit Mircea Rednic… 

– Când a venit dânsul eu eram la naţională. Am făcut cunoştinţă, şanse le-a acordat tuturor. Mai rămăsese să îmi acorde mie o şansă. La meciul cu Csikszereda mi-a spus că nu o să mă bage în acel meci: “Ai răbdare Grig, că o să îţi vină şansa”. Eram nerăbdător să joc şi eram trist că nu prind: “Tu eşti un jucător cu calităţi mai bune decât Radu Ştefan”.

Am început să zâmbesc pentru că ştim cu toţii cine este Radu Ştefan. Pe de altă parte, credeam că îmi spune să mă încălzească, să nu mai fiu supărat. Am intrat să joc la meciul cu Viitorul, dar am făcut-o rău pe postul de fundaş stânga. De la meciul cu CFR Cluj am jucat mai mereu cu dânsul. Tot timpul vorbea cu mine, îmi dădea încredere, vorbea pozitiv. Îmi spunea unde trebuie să lucrez.

Te-a surprins plecarea lui în vară?

– A fost neaşteptată. Foarte mult m-a surprins. Aveam planuri mari, ştiam că sunt unul din preferaţii lui şi că se baza pe mine… Îmi pare rău, poate era o şansă mai bună pentru mine să joc, dar a plecat dânsul şi asta a fost.

“Dar eu m-aş bucura mai mult să ştiu că joc meci de meci şi să primesc banii când i-oi primi”

Ce s-a schimbat faţă de sezonul trecut?

– Sincer, nu am mai avut şanse să demonstrez. Singurul meci în care am putut să joc pe poziţia mea a fost cu CFR Cluj. Am jucat fundaş central şi am avut cifre ok. Am fost foarte relaxat. De atunci, pentru mine au fost doar antrenamente.

Ce am mai jucat la închidere, dar nu eram eu. La lotul naţional eu sunt adus ca fundaş central, dar mi-a spus mister Mirel Rădoi că mai pot juca şi la închidere în caz că echipa are nevoie de mine sau în stânga, cum s-a întâmplat cu Finlanda. Nu am avut constanţă în acest sezon şi asta s-a văzut.

Cum resimţi problemele de la Dinamo. În acest sezon s-a vorbit şi de probleme financiare şi incertitudini la nivelul conducerii…

– Păi, sincer pe mine mă afectează cel mai mult că nu joc. Asta cu banii… ok, avem nevoie de bani că suntem tineri. Dar eu m-aş bucura mai mult să ştiu că joc meci de meci şi să primesc banii când i-oi primi.

Pentru că, deocamdată nu am atâtea responsabilităţi ca şi colegii mei. Am şi eu nevoie de bani pentru că nu pot să trăiesc fără ei, dar este o situaţie mai dificilă. Eu sunt obişnuit pentru că aşa a fost şi în sezonul trecut. Cel mai mult mă doare că nu joc.

“Când eram junior, nu înţelegeam de ce sunt aşa grele deplasările, de ce se chinuie echipa mare. Când am ajuns aici, mi-am dat seama”

Incertitudinea din fruntea clubului vă afectează pe voi, jucătorii? Patronul care spune că vrea să vândă pentru 1 leu… 

– Nu cred pentru că nu aveam treabă. Indiferent cine vine patron, cine este patron, noi trebuie să ne facem treaba pe teren. Pe mine nu mă afectează aşa de mult.

Ar fi mare dezamăgirea dacă pentru al treilea an la rând nu se va califica echipa în play-off?

– Pentru mine ar fi al treilea an în care nu aş juca acolo. Este foarte mare dezamăgirea, este frustrant. Mai ales pentru mine, care am fost crescut la Dinamo. La juniori ne gândeam câte goluri le dăm la adversari. Doar cu Viitorul aveam probleme.

Era meci frumos. În rest, am fost crescut într-un stil de învingător. Când am ajuns la echipa mare am înţeles ce înseamnă meciuri grele, deplasări. Când eram junior, nu înţelegeam de ce sunt aşa grele deplasările, de ce se chinuie echipa mare. Când am ajuns aici, mi-am dat seama ce înseamnă să joci împotriva publicului advers.

“Dacă a fost să fie aşa, să fi venit scouteri de la Roma, îmi pare foarte rău că nu am jucat meciul ăla. Dar poate aşa a vrut Dumnezeu”

Te-a anunţat impresarul că au venit scouteri de la Roma să te vadă la meciul cu Sepsi?

– Nu m-a anunţat. Am auzit de scouterii de la Roma. Nu ştiu dacă sunt scouteri, impresari, dar până nu văd negru pe alb vreo ofertă sau ceva, nu are rost. Până acum au venit pentru toate echipele. Câţi impresari nu au venit pentru Florinel Coman.

Dacă nu este o ofertă clară, nu are de ce să te bucure un lucru. Dacă a fost să fie aşa, să fi venit scouteri de la Roma, îmi pare foarte rău că nu am jucat meciul ăla. Dar poate aşa a vrut Dumnezeu, poate jucam rău şi tot nu era bine. Dumnezeu le aşează pe toate.

În această toamnă ai jucat mai mult la naţionala de tineret decât la Dinamo…

– Da, spre surprinderea mea, aşa este. Am citit şi materialul pe care l-aţi dat. Mă bucur că am jucat la naţională, am făcut-o cât de bine am putut. Am dat maximum. Îi mulţumesc lui Mirel Rădoi că m-a chemat şi când nu jucam, s-a bazat pe mine când putea să cheme alţi jucători. Îi sunt recunoscător pentru asta.

“Mirel Rădoi ne-a spus că îl afectează şi pe el că nu jucăm la club, dar este foarte important ce facem la lotul naţional”

Ce ţi-a transmis Mirel Rădoi când te-a convocat la naţională, deşi tu nu jucai de luni de zile la Dinamo?

– Mi-a spus că pentru el este foarte important cum îmi fac treaba la echipa naţională, nu doar mie, tuturor colegilor care nu joacă aşa mult. Pentru el era important cum ne antrenăm, ce atitudine avem, comportamentul din preajma grupului. A spus că îl afectează şi pe el că nu jucăm la club, dar este foarte important ce facem la lotul naţional.

Este o variantă bună pentru naţionala mare?

– Cred că da. Este un antrenor care poate să duce naţionala mare la Euro după acest baraj, aşa cum sunt sigur că o puteau face şi domnul Gică Hagi şi domnul Dan Petrescu. Dar eu am mare încredere în cum pregăteşte meciurile domnul Rădoi.

Adrian Mutu are cele mai mari şanse să vină la naţionala mare. Cum ai vedea această numire?

– Sper să fie de bine. Ar fi o numire de bun augur pentru naţionala U-21. Ne aşteaptă în luna martie împotriva Danemarcei, în meciul decisiv. Dacă vom câştiga acest meci, avem şanse mari să ne calificăm. Eu aşa cred.

  • 20 de ani are Ricardo Grigore
  • 700.000 de euro este cota de piaţă a lui Riccardo Grigore
ADVERTISEMENT