Sport

Oficial: Ricardo Grigore este noul fotbalist al Petrolului Ploiești. Fanatik confirmat. Pe ce perioadă a semnat fundașul. Update exclusiv

Ricardo Grigore (23 de ani), fostul fundaș central al lui Dinamo și FC U Craiova 1948, a semnat cu o echipă din SuperLiga. Prima reacție a jucătorului.
09.03.2023 | 16:26
Oficial Ricardo Grigore este noul fotbalist al Petrolului Ploiesti Fanatik confirmat Pe ce perioada a semnat fundasul Update exclusiv
Oficial: Ricardo Grigore este noul fotbalist al Petrolului Ploiești. Fanatik confirmat. Pe ce perioadă a semnat stoperul. FOTO: Facebook Petrolul Ploiești
ADVERTISEMENT
09-03-2023
14:29

Ricardo Grigore a fost prezentat oficial la Petrolul

Ricardo Grigore este oficial noul fotbalist al Petrolului Ploiești, informația fiind dezvăluită în exclusivitate de FANATIK încă de miercuri, 8 martie. Fundașul central a semnat cu „lupii galbeni” până la finalul sezonului 2022-2023.

„Oficial: clubul nostru a ajuns la un acord cu fundașul central Ricardo Grigore, acesta urmând să evolueze pentru FC Petrolul Ploiești în meciurile rămase de disputat din sezonul 2022-2023. În vârstă de 23 de ani, Grigore a jucat în prima parte a campionatului pentru FC U Craiova 1948 (10 prezențe în Superliga, 3 în Cupa României), acolo unde fusese împrumutat de la Dinamo București.

Fost component al reprezentativei „U21”, cu care a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2021) și la turneul final al Campionatului European din 2019, noul echipier al „lupilor” are 100 de prezențe și 5 goluri marcate pe prima scenă a fotbalului românesc. Bun venit, Ricardo Grigore!”, a scris Petrolul, pe Facebook.

Ricardo Grigore a oferit un amplu interviu pentru FANATIK, în care a dezvăluit că are oferte atât din SuperLiga, cât și din străinătate. Stoperul a ales în cele din urmă să semneze să revină în prima ligă din România.

Ricardo Grigore, noul jucător al lui Petrolul

FANATIK a aflat că Ricardo Grigore este noul jucător al „lupilor galbeni”, iar fundașul central a confirmat acest lucru: „Am semnat cu Petrolul. Mâine voi fi prezentat oficial”.

ADVERTISEMENT

„Rici” recunoștea că sunt șanse să semneze cu o echipă din SuperLiga: „Doresc să merg undeva unde să am meciuri în picioare, pentru că am și eu acum o vârstă. Sunt în discuții cu mai multe echipe. Mi-aș dori să merg în străinătate, dar iau în calcul și oferte din România”.

Petrolul Ploiești este în una dintre echipele care suferă cel mai mult în acest moment în SuperLiga. „Găzarii” sunt pe locul zece, cu 33 de puncte, iar echipa antrenată de Florin Pârvu are mari probleme în apărare, având cea mai slabă defensivă: 44 de goluri.

ADVERTISEMENT

Când poate debuta Ricardo Grigore pentru Petrolul Ploiești

Ricardo Grigore ar putea debuta pentru „petroliști” în meciul din ultima etapă a sezonului regulat, cu FC Argeș. Ultimul meci oficial bifat de „Rici” a fost pe data de 22 ianuarie 2023, în FC U Craiova 1948 – UTA.

„Rici” se prezintă însă bine din punct de vedere fizic, chiar dacă a jucat doar 13 meciuri în acest sezon, dintre care trei în Cupa României. Cu toate acestea, este cotat în continuare la 250.000 de euro, iar Petrolul ar putea obține chiar o sumă de bani dintr-un viitor transfer, ținând cont că Ricardo Grigore are doar 23 de ani.

ADVERTISEMENT

Ricardo Grigore nu exclude pe viitor o întoarcere la Dinamo: „Sper să revin în Liga 1. E un vis frumos”

Chiar dacă nu s-a despărțit în cele mai bune condiții de Dinamo, Ricardo Grigore se gândește să se întoarcă peste ani în Ștefan cel Mare: „Sper să revin la Dinamo în Liga 1 și pe un stadion nou. E un vis frumos și cu siguranță mi-aș dori, pentru că am plecat așa cu un gust amar.

Și în tribune la Craiova unii mă rugau să mă întorc la Dinamo. Mi-ar plăcea, dar să fiu și eu într-o formă foarte bună și echipa să fie în Liga 1, cu stadion și toate lucrurile pentru a face performanță. Și bineînțeles să mă dorească și ei.

ADVERTISEMENT

Sunt crescut acolo și am urmărit ce se întâmplă acolo. Vorbesc cu foștii mei colegi cu care am crescut la juniori. La ce suporteri au, dacă ar avea și stadion și lucrurile ar fi puse la punct, nimeni nu cred că ar putea să stea în fața lui Dinamo!”, spunea Ricardo Grigore în același interviu.

ADVERTISEMENT