Premier League

Richarlison, Claudiu Răducanu al fotbalului mondial! Mâncarea englezească preferată: “Pastele!” + numele uitat al bunicii şi relaţia cu Marea Britanie

21.11.2019 | 16:41
Richarlison Claudiu Raducanu al fotbalului mondial Mancarea englezeasca preferata Pastele  numele uitat al bunicii si relatia cu Marea Britanie
ADVERTISEMENT

Starul brazilian al celor de la Everton, Richarlison, venit pe ”Goodison Park” în 2018 de la Watford pentru 40.000.000 de euro, este unul dintre multele exemple care ne arată că o parte dintre fotbaliști se pricep foarte bine doar când vine vorba de dreptunghiul verde. Când deschide gura, jucătorul sud american al ”caramelelor” face ravagii și comite gafe incredibile. Recent, Richarlison a fost întrebat ce mâncare tradițională din Anglia e favorita sa. Răspunsul a șocat: pastele!

Richarlison, Claudiu Răducanu al fotbalului mondial! Mâncarea englezească preferată: “Pastele!” + numele uitat al bunicii şi relaţia cu Marea Britanie

Cotat la 50.000.000 de euro pe site-ul Transfermarkt, Richarlison a stârnit un val de amuzament pe rețelele de socializare cu răspunsul său la o întrebare simplă. Un fan l-a întrebat pe Twitter ce mâncare englezească preferă, iar brazilianul nu a stat la discuții și a spus că ”pastele”. Acum, internauții îl ironizează pe jucător, postând fel și fel de mesaje amuzante. ”Dar mâncarea chinezească favorită care e? Cartofii prăjiți?”, a scris un fan, în timp ce altul a spus ”Bine că te pricepi măcar să dai cu piciorul în minge, copile”.

ADVERTISEMENT
  • 14 goluri a marcat Richarlison la Everton în primul sezon, semn că la fotbal se pricepe

Richarlison nu se află la prima abatere de când este în Premier League. În vara lui 2019, sud-americanul a vorbit în presa din insulă despre adaptarea sa la viața britanică. Omul de gol al lui Everton a ajuns în Premier League în 2017, atunci când a fost cumpărat de Watford de la Fluminense. În toată această perioadă, Richarlison recunoaște că încă nu s-a acomodat cu vremea și cu mâncarea din Anglia, dar …fetele sunt foarte drăguțe aici.

”Primul meu an în Anglia a fost foarte dificil. Nu m-am putut adapta la temperatura de aici. Picioarele îmi tremurau pe gazon, iar urechile îmi ardeau. Din punct de vedere al alimentației, am avut alte probleme. Am slăbit câteva kilograme la început, pentru că nu mănânc produse locale. Din fericire, oamenii sunt foarte educați și prietenoși, iar fetele sunt foarte drăguțe”, a spus Richarlison în iunie.

ADVERTISEMENT

Richarlison a ”lovit” și pe teren…cu capul în figură!

În primul sezon la Everton, Richarlison s-a remarcat cu multe goluri, dar și cu unele momente de copilărie. În august 2018, echipa sa a jucat în deplasare cu Bournemouth, iar Richarlison a comis un gest inexplicabil. În minutul 41 al primei reprize, brazilianul i-a aplicat un cap în plină figură rivalului său de la Bornemouth, Adam Smith, primind direct roșu.

După acest meci, brazilianul a fost criticat dur în presa britanică, gestul său fiind descris ca o ”prostie uluitoare”. Lipsa de maturitate din acel meci l-a costat pe Richarlison prezența pe teren timp de trei etape din Premier League în sezonul 2018-2019.

ADVERTISEMENT

I-a dedicat un gol bunicii sale, dar i-a uitat numele

Valoarea și forma bună l-au adus pe Richarlison și în naționala de fotbal a Braziliei. Selecționerul Tite s-a bazat pe el la Copa America și nu a regretat. Jucătorul lui Everton a marcat golul de 3-1 în finala Copei America dintre Brazilia și Peru, disputată în iulie 2019. După meciul de la Rio de Janeiro, Richarlison a ieșit în evidență cu o nouă gafă monumentală.

După golul marcat din penalty, fotbalistul a vrut să facă un gest măreț și să-i dedice reușita bunicii sale, numai că a uitat ceva esențial: numele bătrânicii! În interviul de după finală, Richarlison a spus, senin: ”Am promis că, dacă voi marca, îi voi dedica golul bunicii mele, care e trecută de 80 de ani”, iar la întrebarea jurnaliștilor, ”Cum o cheamă pe bunica ta”, fotbalistul a spus: ”Am uitat”. Probabil de la emoții.

ADVERTISEMENT
Tags: