News

Ridicarea pragului de impozitare pentru pensii, discutată în coaliție. Nicolae Ciucă: ”Să vedem care sunt resursele”

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat joi că ridicarea pragului de impozitare pentru pensii este un subiect care va mai fi discutat în coaliția de guvernare și care are nevoie de o analiză economică riguroasă.
28.07.2022 | 14:54
Ridicarea pragului de impozitare pentru pensii discutata in coalitie Nicolae Ciuca Sa vedem care sunt resursele
Nicolae Ciucă cere o analiză atentă pentru ridicarea pragului de impozitare a pensiilor. Foto: facebook.com/IonelNicolaeCiuca
ADVERTISEMENT

În ton cu Nicolae Ciucă a fost recent și președintele PSD, Marcel Ciolacu, care a precizat că ridicarea pragului de impozitare pentru pensii va fi discutată curând în coaliție. Liderul social democraților a mai spus că se va analiza și dacă va fi propusă o majorare a tuturor pensiilor.

Crește sau nu pragul de impozitare pentru pensii?

Miercuri, când a fost întrebat dacă s-a discutat cu partenerii de guvernare despre pragul de impozitare a pensiilor, Ciolacu a răspuns negativ. Joi, Ciucă a indicat că subiectul a fost deja discutat în coaliția de guvernare.

ADVERTISEMENT

Revenind la declarațiile premierului, consemnate azi în timpul unei vizite de lucru în județul Alba, un alt aspect atrage atenția. Cu toate că PNL a mai discutat despre pragul menționat anterior, în prezent nu este există o decizie clară.

Premierul și totodată președintele liberalilor s-a referit la acest subiect când a fost întrebat de un jurnalist dacă pragul de impozitare a pensiilor poate crește de la 2.000 la 3.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă este atent la impactul bugetar

În momentul în care vom avea o analiză cât se poate de corectă, care să poată să fie predictibilă şi să aibă un impact cel puţin pentru un an bugetar, vă vom comunica.

În cele 8 luni de când ne aflăm la guvernare, am luat deciziile pe baza unor analize cât se poate de reale. (…) Subiectul a fost discutat şi rămâne în discuţie.

ADVERTISEMENT

În acest moment nu pot să afirm dacă îl susţinem sau nu, pentru că şi PNL a avut această abordare în momentul în care conducerea ministerului era asigurată de către un membru al PNL”, a declarat Nicolae Ciucă.

În continuare, liderul Guvernului României a spus că o decizie cu privire la acest subiect nu poate fi luată decât la finalul rectificării bugetare.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a punctat că va fi nevoie de o analiză care să arate dacă statul are resursele financiare necesare pentru o astfel de măsură.

ADVERTISEMENT