Life

Rimaru de la R.A.C.L.A. a pierdut procesul cu femeile care l-au acuzat de hărțuire sexuală! Câți bani are acum de plătit

Rimaru de la R.A.C.L.A. a pierdut procesul contra celor care l-au acuzat de hărțuire sexuală după ce, pentru a-și apăra imaginea, a decis să îi dea în judecată pentru că l-ar fi defăimat.
05.01.2022 | 16:27
Rimaru de la RACLA a pierdut procesul cu femeile care lau acuzat de hartuire sexuala Cati bani are acum de platit
Rimaru de la R.A.C.L.A. a pierdut procesul împotriva femeilor care l-au acuzat de hărțuire Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Rimaru de la R.A.C.L.A. a luat decizia, acum aproape patru ani, să le dea în judecată pe tinerele care l-au acuzat că le-ar fi hărțuit și agresat, artistul convertit în publicitar cerându-le, la acea vreme, 50.000 de euro fiecăruia. Mai mult, spunea el, este imposibil ca persoanele cu pricina să își probeze afirmațiile.

Rimaru de la R.A.C.L.A. a pierdut procesul

În toamna lui 2017, un scandal uriaș zguduia showbiz-ul românesc: Rimaru de la R.A.C.L.A., publicitar și artist hip-hop, era acuzat de mai multe femei de hărţuire şi agresiune, prin intermediul campaniei online # Metoo, declanşată în mediul online de scandalul sexual de la Hollywood.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, mai multe femei care au intrat în contact cu el pe plan profesional au povestit cum acesta se folosea de funcţia ocupată în companie pentru a le face avansuri pe Facebook.

Conform declarațiilor făcute de respectivele femei, dacă era refuzat, Rimaru apela la jigniri, intimidări sau ameninţări, iar multe dintre ele au dovedit acest lucru prin publicarea conversaţiilor avute pe Messenger cu bărbatul, conversații deloc amabile, unele dintre acestea fiind cât se poate de explicite.

ADVERTISEMENT

Câteva luni mai târziu, artistul anunța, la Realitatea TV, că este decis să le dea în judecată pe tinerele care l-au acuzat de hărțuire și să le ceară câte 50.000 de euro pentru defăimare. ”Deschid acest proces ca instanţa să decidă care este adevărul şi ele să-şi probeze acuzaţiile în instanţă. Eu sunt sigur că nu au cum să probeze“, spunea Rimaru de la R.A.C.L.A. pentru Realitatea TV.

Doar că, recent, judecătorii au decis să nu îi acorde câștig de cauză, într-un proces împotriva celor care l-au acuzat de hărțuire, lui Călin Ionescu, aka Rimaru de la R.A.C.L.A., ba chiar l-au pus să plătească el daune.

ADVERTISEMENT

Ce au decis magistrații în cazul lui Rimaru de la R.A.C.L.A.?

După un proces care a durat aproape patru ani, Călin Ionescu a pierdut procesul pe care l-a deschis împotriva a nu mai puțin de 12 persoane, 11 femei și un bărbat, acesta din urmă fiind acuzat că l-ar fi defăimat public în momentul în care a relatat mărturiile acuzatoarelor.

„Incidentele sunt neadevărate, iar mesajele postate pe reţelele sociale sunt trunchiate. Era vorba de o invitaţie absolut cavalerească de a ne vedea în oraş, iar ele au spus că le hărţuiam şi că le-am ameninţat când m-au refuzat. Eu chiar m-am întâlnit cu ele în oraş, nu s-a întâmplat absolut nimic, de unde atâta hărţuire sexuală?“, mai preciza Rimaru de la R.A.C.L.A.

ADVERTISEMENT

”Respinge ca neîntemeiată cererea reclamantului de acordare a cheltuielilor de judecată. Obligă reclamantul la plata cheltuielilor de judecată”, se arată în minuta deciziei magistraților conform portalului instanțelor, sentința putând fi însă atacată cu apel.

Mai mult, în decizia magistraților împotriva lui Rimaru de la R.A.C.L.A, artistul va fi nevoit să plătească o sumă uriașă, pe lângă cheltuielile de judecată, drept onorariu pentru opt din cei 12 pârâți, suma totală fiind de 30.400 de lei.

Cine este Rimaru de la R.A.C.L.A.

Rimaru de la R.A.C.L.A. este, alături de fratele său, fondatorul primului grup hip-hop de la noi, formația înființată de Călin Ionescu având un succes uriaș la începutul anilor `90. Mai mult, Rimaru începe o serie de colaborări care l-au adus în prim-planul muzicii main-stream după ce, alături de trupa Cargo și de Anda Adam lansează o serie de piese de succes.

Colaborările lui nu sunt însă doar în domeniul muzicii rock sau dance, Rimaru de la R.A.C.L.A. lucrând și alături de manelistul Nicolae Guță, completând piese ale acestuia cu ritmuri hip-hop. Cu toate acestea, Rimaru nu se rezumă la activitatea muzicală și începe să lucreze și în domeniul publicității, Călin Ionescu devenind un nume cunoscut în branșă.

De altfel, din postura de angajat al unei companii de publicitate, Rimaru de la R.A.C.L.A. a ajuns în situația de a fi acuzat că le-ar fi hărțuit pe acele tinere, majoritatea lor fiind angrenate, într-un fel sau altul, în domeniul cu pricina.

ADVERTISEMENT