Sport

Rinat Ahmetov cere daune astronomice Rusiei pentru războiul din Ucraina. Câte miliarde de dolari solicită patronul lui Șahtior Donețk

Rinath Ahmetov, patronul lui Șahtior Donețk, va deschide un proces împotriva Federației Ruse și cere daune uriașe în valoare de 20 de miliarde de dolari.
27.05.2022 | 15:05
Rinat Ahmetov cere daune astronomice Rusiei pentru razboiul din Ucraina Cate miliarde de dolari solicita patronul lui Sahtior Donetk
Rinat Ahmetov are o avere estimată la 4,7 miliarde de dolari. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Miliardarul ucrainian este pregătit să meargă până în pânzele albe pentru a face dreptate și a pedepsi Rusia pentru invazie.

Rinat Ahmetov e ferm: „Vom cere compensații adecvate pentru toate pierderile”

Rinat Ahmetov a anunțat oficial că va instrumenta un proces uriaș împotriva guvernului rus: „Cu siguranță vom da în judecată Rusia și vom cere compensații adecvate pentru toate pierderile și afacerile pierdute”.

ADVERTISEMENT

Patronul lui Șahtior Donețk nu vrea în ruptul capului să părăsească Ucraina și sper că armata va reuși să îi îndepărteze pe invadatori: „Am rămas aici de când a început războiul. Credem în țara noastră și credem în victoria noastră”.

Rinat Ahmetov are 55 de ani și este cel mai bogat om din Ucraina, cu o avere estimată la aproximativ cinci miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Uzinile siderurgice ale lui Ahmetov din Mariupol au fost distruse de bombardamentele ruse

Rinat Ahmetov cere nu mai puțin de 20 de miliarde de dolari despăgubiri, după ce afacerile sale în industria siderugică au fost compromise, uzinele din Mariupol fiind distruse în totalitate.

Oțelăria Azovstal și fabrica de oțel Ilici, fortărețele în care armata ucrainiană s-a refugiat săptămâni bune, sunt deținute de către Rinat Ahmetov.

ADVERTISEMENT

Miliardarul ucrainean este patronul celui mare mare producător de oțel din Ucraina, gigantul Metinvest, iar veniturile sale au avut grav de suferit în ultimele trei luni de zile, de când Rusia a declanșat operațiunile militare.

Rinat Ahmetov, mesaj clar pentru Vladimir Putin: „Ăsta e genocid!”

Rinat Ahmetov a condamnat dur modul în care Rusia a tratat civilii ucrainieni și populația din Mariupol: „Lumea moare de sete și de frig! Ăsta e genocid! Cel mai rău lucru este că nu putem să trimitem ajutoare la Mariupol și că nu putem evacua populația, pentru că trupele rusești continuă să tragă și să ne blocheze convoaiele cu ajutoare.

ADVERTISEMENT

SCM Group (n.r. compania deținută de Rinat Ahmetov) va da, cu siguranță, Federația Rusă în judecată și va cere compensații pentru toate pierderile cauzate de agresiunea militară. Sunt sigur că Ucraina va cere și va primi despăgubiri pentru toate pierderile.

Până acum, toate eforturile noastre s-au canalizat pe singurul lucru important: să ajutăm Ucraina să câștige acest război, să-i ajutăm pe ucraineni să supraviețuiască, să le ușurăm durerea și suferința”, a declarat omul de afaceri pentru sport.ua.

Rinat Ahmetov era apropiat de Vladimir Putin însă ar putea pierde tot

Rinat Ahmetov era considerat un apropiat al lui Vladimir Putin la fel ca ceilalți oligarhi din Ucraina înainte de startul războiului, mai ales că principalele sale afaceri se aflau în Mariupol și Dnipro, zone controlate de separatiștii susținuți de Rusia.

Odată cu izbucnirea războiului, Ahmetov și-a concentrat toată puterea financiară pentru a ajuta guvernul și oamenii de rând, iar în cazul în care Rusia ar reuși să își impună voința, afacerile sale ar putea fi naționalizate printr-un simplu decret.

ADVERTISEMENT