Sport

Rinat Ahmetov nu-l iartă pe Vladimir Putin pentru declanșarea războiului: „Ăsta e genocid! Vom da Rusia în judecată”

Rinat Ahmetov, patronul lui Șahtior Donețk, condamnă în mod ferm războiul pornit de Rusia în Ucraina și anunță că este preocupat să-și ajute semenii să treacă peste această perioadă fatidică.
01.04.2022 | 10:09
Rinat Ahmetov nul iarta pe Vladimir Putin pentru declansarea razboiului Asta e genocid Vom da Rusia in judecata
Rinat Ahmetov, patronul lui Șahtior Donețk, condamnă în mod ferm războiul pornit de Rusia în Ucraina și anunță că este preocupat să-și ajute semenii să treacă peste această perioadă fatidică
ADVERTISEMENT

Rinat Ahmetov este considerat cel mai bogat om din Ucraina. În trecut, acesta a fost un apropiat al lui Vladimir Putin, însă, după pornirea războiului, a devenit unul dintre cei mai aprigi contestatari ai președintelui Rusiei.

Patronul lui Șahtior Donețk condamnă ferm atacul Rusiei asupra Ucrainei

Ahmetov a răspuns în scris întrebărilor venite de la jurnaliștii ucraineni. Acesta a declarat din nou că se află în Ucraina și că nu are de gând să-și părăsească țara, însă nu a dorit să dezvăluie locația exactă unde se află, din motive de securitate.

ADVERTISEMENT

Totodată, omul de afaceri a catalogat drept genocid atacul Rusiei asupra Ucrainei și susține că trupele rusești continuă să blocheze convoaiele cu ajutoare trimise pentru civili.

„Lumea moare de sete și de frig! Ăsta e genocid! Cel mai rău lucru este că nu putem să trimitem ajutoare la Mariupol și că nu putem evacua populația, pentru că trupele rusești continuă să tragă și să ne blocheze convoaiele cu ajutoare.

ADVERTISEMENT

SCM Group (n.r. compania deținută de Rinat Ahmetov) va da, cu siguranță, Federația Rusă în judecată și va cere compensații pentru toate pierderile cauzate de agresiunea militară. Sunt sigur că Ucraina va cere și va primi despăgubiri pentru toate pierderile.

Până acum, toate eforturile noastre s-au canalizat pe singurul lucru important: să ajutăm Ucraina să câștige ascest război, să-i ajutăm pe ucraineni să supraviețuiască, să le ușurăm durerea și suferința”, a declarat Rinat Ahmetov, pentru sport.ua.

ADVERTISEMENT

Răzbiul din Ucraina a izbucnit în dimineața zilei de 24 februarie.

Cum s-ar putea încheia campionatul de fotbal din Ucraina

Odată cu începerea războiului, campionatul de fotbal din Ucraina a fost suspendat, însă se iau în calcul două variante pentru finalizarea acestuia:

  • Să fie desemnată campioana și echipele calificate în cupele europene în funcție de numărul de puncte obținut în prima jumătate a sezonului
  • Să se încheie sezonul cu clasamentul din momentul suspendării
ADVERTISEMENT