Fotbal intern

RIO AVE-STEAUA. Atenţie Gâlcă! “Simt că le dau GOL!”

RIO AVE-STEAUA. Transferat în această vară de la Astana, Renan Bressan este unul dintre cei mai tehnici jucători ai lui Rio Ave, formaţie pe care Steaua o va înfrunta joi, de la ora 22:05....
04.11.2014 | 12:17
RIO AVESTEAUA Atentie Galca Simt ca le dau GOL

RIO AVE-STEAUA. Transferat în această vară de la Astana, Renan Bressan este unul dintre cei mai tehnici jucători ai lui Rio Ave, formaţie pe care Steaua o va înfrunta joi, de la ora 22:05. Brazilianul, naturalizat bielorus în 2012, a împlinit luni 26 de ani, iar cu ocazia aniversării i-a pus gînd rău campioanei României: “Nu am timp să sărbătoresc acum. Mintea mea este doar la meciul cu Steaua din Europa League, de joi. Încă mai cred în calificare, iar pentru asta avem neapărat nevoie de o victorie în partida de joi. Sînt convins că voi da gol în acest meci, dacă voi avea ocazia să joc“, a declarat Bressan pentru pagina de twitter a lui Rio Ave.

RIO AVE-STEAUA. Bressan a vorbit şi despre integrarea sa la Rio Ave, echipă care l-a semnat din postura de jucător liber de contract. “Mă simt excelent în Portugalia, iar echipa m-a ajutat foarte mult să mă integrez. Am găsit aici un grup excelent. Veneam după o perioadă foarte grea în cariera mea, iar transferul la Rio Ave mi-a readus plăcerea de a juca fotbal. Nu eram foarte bine pregătit fizic atunci cînd am ajuns aici, acum mă simt din ce în ce mai bine şi sper ca pe viitor să-mi cîştig un post de titular“, a mai spus Bressan.

I-a dat gol Braziliei la Jocurile Olimpice

RIO AVE-STEAUA. Renan Bressan a jucat doar în ligile inferioare din Brazilia, înainte de a fi transferat în Belarus de FC Gomel, la doar 19 ani.  După doi ani în care a impresionat la Gomel, brazilianul a fost transferat de campioana BATE Borisov. A luat trei titluri de campion, a luat titlul de cel mai bun miar în 2012 a fost declarat cel mai bun fotbalist din prima ligă din Belarus. “Inima mea aparţine acestei ţări”, anunţa Bressan la primirea acestei distincţii.

Fotbalistul de 26 de ani a jucat în Liga Campionilor alături de BATE Borisov, iar pe 2 octombrie marca un gol contra lui Bayern Munchen, echipa care avea să cîştige competiţia. În Belarus, BATE i-a învins pe bavarezi cu 3-1, unul dintre cele mai şocante rezultate din istoria competiţiei. A fost naturalizat la începutul anului 2012, iar în aprilie debuta pentru Belarus în amicalul cu Moldova. De asemenea, a fost unul dintre cei trei fotbalişti de peste 23 de ani selectaţi de reprezentativa din Belarus pentru Jocurile Olimpice din 2012. A reuşit să şi marcheze un gol, chiar împotriva Braziliei, ţara în care s-a născut.

La finalul acelui an a semnat cu Alania Vladikavkaz, dar pentru el avea să începă o perioadă foarte tulbure. A rupt unilateral contractul cu Alania, din cauza faptului că ruşii nu au respectat termenii financiari ai înţelegerii. În luna ianuarie a acestui an i s-a oferit un contract în Kazahstan, la Aktobe, dar înţelegerea a fost reziliată după doar o lună, timp în care Bressan nu a apucat să debuteze. A trecut apoi la Astana, dar nici aici nu a rezistat prea mult, fiindu-i reziliat contractul după doar cinci luni, în care a jucat şapte meciuri. A semnat cu Rio Ave în august, un contract valabil pe doi ani.

AzO5THWCcAEQPH6.jpg large

Duckadam îl compară cu Neymar

RIO AVE-STEAUA. Helmuth Duckadam îl vede pe Renan Bressan drept cel mai bun periculos fotbalist al lui Rio Ave. “Am remarcat la Rio Ave un fotbalist foarte bun, care ştiu că a mai jucat şi prin Liga Campionilor. Este foarte tehnic, păstrînd proporţiile, are ceva din mişcările lui Neymar. În plus, este foarte periculos la fazele fixe, execută excelent”, spunea preşedintele de onoare al Stelei înaintea meciului de pe Arena Naţională. Bressan a jucat doar zece minute în partida cîştigată de Steaua cu 2-1, timp în care a avut o mare ocazie de a egala. A executat puţin pe lîngă vinclu o lovitură liberă de la 25 de metri de care a beneficiat Rio Ave.

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

Tags: