Fanatik Show

STEAUA. Povestea EROULUI! Reghe i-a SALVAT cariera!

STEAUA. Laurenţiu Reghecampf a fost cel care practic i-a salvat cariera omului din piciorul căruia a plecat assist-ul la golul Stelei de 1-1 din Portugalia, dar şi autorul golului de 2-2, din...
07.11.2014 | 00:04
STEAUA Povestea EROULUI Reghe ia SALVAT cariera

STEAUA. Laurenţiu Reghecampf a fost cel care practic i-a salvat cariera omului din piciorul căruia a plecat assist-ul la golul Stelei de 1-1 din Portugalia, dar şi autorul golului de 2-2, din minutul 90+4, Lucian Filip. În urmă cu cîţiva ani, fundaşul stînga al Stelei, adus în Ghencea de la Şcoala lui Gică Popescu, a vrut să se lase de fotbal.

La finalul meciului din Portugalia, Filip zîmbea larg: “A fost un meci greu, mai ales că a bătut vîntul, terenul foarte greu. Am făcut o treabă bună împreună, trebuie să ne refacem cît mai repede! Eu joc pe orice post, unde vrea staff-ul, acolo joc! E primul meu gol în Europa, m-am simţit foarte bine şi sper să rămîn cît mai mult timp titular”.

STEAUA. Titularizarea lui Lucian Filip pe postul de fundaş stînga a fost una dintre surprizele pe care Costel Gâlcă i le-a pregătit omologului său de la Rio Ave, după ce în urmă cu cîteva zile l-a surprins şi pe Flavius Stoican, în meciul cu Dinamo cu această mutare. Dacă acum fostul internaţional Under 21 pare că şi-a regăsit forma pe care o avea atunci cînd evolua sub comanda lui Reghecampf, totuşi Valeriu Argăseală a dezvăluit în direct la FANATIK SHOW că Filip a fost la un pas să se lase de fotbal în urmă cu cîţiva ani, iar FANATIK.RO vă prezinţă istoricul acestei informaţii.

A scuipat un arbitru şi a fost suspendat 12 etape

STEAUA. Surse din anturajul roş-albaştrilor ne-au dezvăluit care au fost motivele care l-au determinat pe jucătorul Stelei să se gîndească la un moment dat la retragerea din fotbal, “Filip a fost adus la Steaua de Leo Strizu la 15 ani de la Şcoala de fotbal a lui Gică Popescu. După trei-patru ani în care a jucat la echipele de juniori a ajuns să joace pentru Steaua II după ce fusese încercat un meci şi la prima echipă. Din păcate pentru el, nu i-a convins pe antrenorii de atunci să fie oprit în lotul mare. În aceste condiţii el s-a întors la Steaua II acolo unde a jucat o perioadă marcat de experienţa nereuşită de la prima echipă. Astfel, vizibil afectat de şansa pe care o ratase, Filip a răbufnit într-un meci al echipei secunde atunci cînd la o fază a primit un cartonaş galben, iar apoi pe cel roşu după ce l-a scuipat pe arbitrul partidei. Ulterior pentru acest gest Filip a primit o suspendare de 12 etape fapt care l-a făcut să se gîndească la retragerea definitivă din fotbal. În condiţiile  acelei suspendări, Filip se gîndea că niciodată nu va mai putea ajunge la echipa mare”, a povestit pentru FANATIK.RO o sursă din  cadrul clubului Steaua.

filip-bun

Reghecampf l-a luat la Snagov şi Chiajna

Sursa FANATIK.RO a dezvăluit cine l-a convins pe Filip să nu se lase de fotbal şi a reuşit în cele din urmă să-l pună din nou pe picioare. Vizibil afectat că nu reuşea să prindă lotul echipei mari, Flip a fost convins de Laurenţiu Reghecampf să se transfere sub formă de împrumut la FC Snagov, echipa pe care tehnicianul în vîrstă de 39 de ani o antrena în 2011. Filip trecea atunci printr-o pasă proastă. Vroia să se lase de fotbal mai ales că nu intra nici în calculele echipei mari. În aceste condiţii, Reghecampf, care la acea vreme antrena FC Snagov, l-a luat la el la echipă sub formă de împrumut. Ulterior l-a transferat cu el şi la Concordia Chiajna, iar apoi l-a adus din nou la Steaua. Practic Reghe a fost omul care i-a salvat cariera acestui băiat şi sînt convins că Filip îi va fi recunoscător toată viaţa. După ce la început Filip juca fundaş stînga, ulterior, sub comanda lui Reghe el a devenit mijlocaş la închidere. Această mutare a fost decisivă în revenirea lui în prim planul fotbalului românesc”.

486435-vlb-6051-adi-rocha-bucurie-concordia-chiajna

În noiembrie 2013 Mihai Costea i-a rupt piciorul la antrenament

Lucian Filip a trecut de o altă mare cumpănă în carieră, în luna noiembrie a anului 2013, atunci cînd Mihai Costea i-a produs o ruptură de tibie şi peroneu la unul dintre antrenamente. În aceste condiţii, după operaţie fundaşul stînga al Stelei a stat pe bară şase luni de zile. Pînă în prezent Filip s-a remarcat la Steaua în patru partide, pînă cînd a început să joace din nou fundaş stînga sub comanda lui Gâlcă. Astfel, Filip a reuşit să marcheze două goluri pentru Steaua într-un meci cu Gaz Metan Mediaş care s-a terminat cu scorul de 2-2. Apoi rămîn celebre meciurile pe care el le-a făcut cu Ajax şi cu Legia Varşovia. În jocul cu polonezii fostul internaţional Under 21 a ieşit în evidenţă în partida retur din play-off-ul Ligii Campionilor, atunci cînd Steaua a terminat la egalitate scor 2-2, iar el a pasat decisiv la golul lui Piovaccari.

630400-filip-ajax-660x400

38 de meciuri a  jucat Filip pentru Steaua II reuşind să marcheze 4 goluri

27 de meciuri a jucat Filip pentru echipa mare a Stelei, marcînd două goluri

16 meciuri a  jucat Filip pentru Concordia Chiajna

13 meciuri a bifat Filip la FC Snagov

Tags: