Sport

Ripensia Timișoara – Dinamo 0-1. “Câinii” obţin prima victorie după aproape două luni şi se califică în optimile Cupei României

Dinamo se califică în optimile de finală după ce s-a impus cu 1-0 în faţa celor de la Ripensia Timişoara. Unicul gol al meciului a fost marcat de Cosmin Matei.
23.09.2021 | 20:40
Ripensia Timisoara  Dinamo 01 Cainii obtin prima victorie dupa aproape doua luni si se califica in optimile Cupei Romaniei
ADVERTISEMENT
23-09-2021
15:49

Ripensia Timişoara - Dinamo 0-1 (Matei 36)

VEZI CELE MAI IMPORTANTE FAZE VIDEO AICI 

FINAL DE MECI! Dinamo se impune cu 1-0 la Timişoara şi se califică în optimile de finală!

Min. 82: Momente de panică! Cosmin Matei şi-a pierdut respiraţia şi a căzut la pământ. A fost nevoie de intervenţia ambulanţei, dar jucătorul şi-a revenit. 

Min. 77: Deian Sorescu a trimis peste poartă din lovitură liberă.

Min. 72: Stephan Coulibaly a încercat să centreze, doar că mingea trimisă de el a fost aproape să intre în poarta lui Eșanu, dar a trecut puțin pe lângă.

Min. 49: Cosmin Matei a şutat periculos, însă Rusu a respins în corner!

Start în repriza secundă

PAUZĂ! După 45 de minute, Dinamo conduce cu 1-0

Min. 36: GOOOOOOOOOL Dinamo! Cosmin Matei deschide scorul cu o lovitură de cap. 

Min. 30: Cătălin Itu trece pe lângă deschiderea scorului. Lovitura de cap a dinamovistului a fost aproape de a-şi lovi ţinta. 

Min. 12: Robert Moldoveanu trimite în bară după un şut foarte puternic din 10 metri. Aproape de un gol magnific

Min. 5: Ernest ratează deschiderea scorului după o greşeală a lui Răzvan Popa

Start de meci! 

23-09-2021
14:13

Echipele de start în Ripensia - Dinamo

Echipele de start: 

Ripensia Timișoara: I. Rus – Gladun, Țieranu, A. Macrițchii, Fridrich – Stoi, Taras – V. Macrițchii, Piftor, Mitrov – Ernest. Rezerve: Mosoarcă, Morariu, lalic, Coulibaly, Vidrasan, Stoica, Szimionas, Ion Mihai, Golda. Antrenor: Cosmin Petruescu

Dinamo: Eșanu – Sorescu, Popa, Grigore, Radu – Matei, Răuță, Itu – Moldoveanu, Țîră, Bani. Rezerve: Iliev, Stan, Dudea, Neicuțescu, Giafer, Borcea, Măgureanu, Crețu, Amzar. Antrenor: Sorin Colceag

 

Meciul Ripensia Timișoara – Dinamo are loc joi, 23 septembrie, cu începere de la ora 18:45 în cadrul 16-imilor de finală ale Cupei României. Pentru “câini” este ultima oportunitate ca prin intermediul Cupei, dacă o vor câștiga, să ajungă în viitoarea ediție a cupelor europene.

Unde se joacă meciul Ripensia Timișoara – Dinamo

Confruntarea Ripensia Timișoara – Dinamo se dispută joi, 23 septembrie, de la ora 18:45, pe stadionul Dan Păltinișanu din orașul de pe Bega în 16-imile de finală ale Cupei României în condiții cu totul speciale, ca urmare a faptului că localitatea socotită fruntea Banatului este lovită de un val ridicat de infectări cu coronavirus, ceea ce a impus carantina de noapte.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții accesul spectatorilor la acest meci este permis, conform protocolului sanitar pentru situații de cod roșu, în procent de maxim 30 la sută din capacitatea arenei și, evident, nu vor intra decât cei vaccinați cu schema completă sau cei care prezintă dovada unor teste negative PCR sau antigen.

Cine transmite la TV partida Ripensia Timișoara – Dinamo

Partida Ripensia Timișoara – Dinamo se joacă joi, 23 septembrie, de la ora 18:45, pe stadionul Dan Păltiinișanu din localitate și este transmisă în direct pe micile ecrane de către posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Plus. O mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Timișoara temperatura maximă a zilei poate ajunge doar la 17 grade, dar posibilități de precipitații sunt foarte scăzute, deși va alterna când soarele când un cer înnorat. La ora partidei pot fi în jur de 15-16 grade. Meciul va fi condus de o brigadă de arbitri cu Viorel Flueran la centru.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Ripensia Timișoara – Dinamo

Antrenorul interimar al “câinilor”, Sorin Colceag, nu se poate baza la această partidă pe aportul lui Steliano Filip, Deian Sorescu, Constantin Nica și Andreas Mihaiu. Se va da credit tuturor jucătorilor aduși în perioada de mercato, cu excepția lui Nica, accidentat.

ADVERTISEMENT

Dinamo continuă să aibă un lot foarte subțire, acest lucru reieșind cel mai pregnant în momentul în care devin indisponibili jucători titulari cu impact greu în jocul echipei. Banca de rezerve este o problemă serioasă pentru orice antrenor, care nu are prea multe opțiuni în situații de urgență.

Mircea Rednic ar putea prelua pe Dinamo

Situația la Dinamo continuă să fie una extrem de tensionată. Italianul Dario Bonetti refuză să semneze rezilierea contractuluipe cale amiabilă și a anunțat conducerea că va merge în instanță pentru a-și apăra drepturile. În aceste condiții nu poate fi instalat un nou tehnician și varianta interimatului cu Sorin Colceag este singura viabilă.

ADVERTISEMENT

Dacă se va găsi o cale prin care să se ajungă la un numitor comun cu Dario Bonetti privind despărțirea acestuia de gruparea alb-roșie se pare că s-a stabilit deja numele succesorului. Acesta ar fi un nume foarte iubit în Ștefan cel Mare, care a mai antrenat pe Dinamo nu doar o dată. Este vorba despre Mircea Rednic.

Cote la pariuri pentru jocul Ripensia Timișoara – Dinamo

Deși lucrurile nu merg deloc bine la Dinamo casele de pariuri cred că echipa din Ștefan cel Mare este superioară adversarului din Liga 2 și va reuși să se impună pe malurile Begăi. Dinamo are cotă de 1,70 la victorie și de 1,40 la calificare. Ripensia are cotă 4,50 să obțină victoria și 2,70 să meargă mai departe.

Nu se așteaptă să avem parte de un meci bogat în realizări pe tabela de marcaj deși este o întâlnire între o echipă de Liga 1 și o alta din eșalonul secund.

ADVERTISEMENT