Sport

Risc maxim la derby-ul din Bănie! Tribuna a II-a e un pericol real de violențe între fani la meciul FC U – Universitatea Craiova. Exclusiv

Este risc maxim la derby-ul dintre FC U și Universitatea Craiova din Bănie. Pe stadion vor intra doar vaccinații, însă tribuna a II-a se poate transforma într-un teatru de război între cele două grupuri de suporteri.
03.10.2021 | 07:48
Risc maxim la derbyul din Banie Tribuna a IIa e un pericol real de violente intre fani la meciul FC U  Universitatea Craiova Exclusiv
Risc maxim la derby-ul din Bănie! Tribuna a II-a e un pericol real de violențe între fani la meciul FC U - Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT

FC U și Universitatea Craiova se vor înfrunta pentru prima dată pe teren după 8 ani. Spiritele au fost încinse toată săptămâna în Bănie, iar subiectul fierbinte a fost cel al repartizării biletelelor la marele meci.

Risc maxim la derby-ul din Bănie! Tribuna a II-a se poate transforma într-un teatru de bătaie la FC U – Universitatea Craiova

Oaspeții au acuzat că primesc prea puține bilete la derby, 462, în timp ce ultrașii gazdelor au fost nemulțumiți de decizia autorităților de a permite în tribune doar spectatorii vaccinați și trecuți prin boală.

ADVERTISEMENT

Astfel, reprezentanții Peluzei Sud 1997 au anunțat că nu vor veni la meci, iar peluza de pe stadion pe care stăteau va fi închisă! În schimb, biletele se vând la tribuna a II-a, iar riscurile unui conflict sunt reale.

La tribuna a II-a își pot cumpăra bilete ambele tabere de suporteri, iar de aici până la un adevărat teatru de bătaie pare să fie un singur pas. Cei vaccinați care fac parte din Peluza Sud 1997 pot să își cumpere bilete la tribună, la fel cum și fanii celor de la Universitatea au această posibilitate.

ADVERTISEMENT
Case de bilete la derby-ul FC U - Universitatea
Case de bilete la derby-ul FC U – Universitatea

Ultrașii de la Peluza Sud 1997 au anunțat că își vor încuraja echipa de pe esplanada din fața stadionului

Ultrașii de la Peluza Sud 1997 au anunțat că nu vor intra pe stadion și își vor încuraja echipa de pe esplanada din fața tribunei a II-a. În schimb, oaspeții speră să li se ofere toate biletele de la Peluza Nord, aproximativ 3000.

Însă, duminică dimineața, cei de la Universitatea au primit cele 462 de tichete pe care le aveau oficial alocate la această confruntare. Oficialii oaspeților încearcă să obțină 775 de bilete, care reprezintă regulile competiției, adică 5% din totalul de 50% al biletelor puse în vânzare.

ADVERTISEMENT

Este un meci de risc maxim și chiar dacă regulile autorităților pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus îi vor împiedica pe mulți să vină la stadion, va fi un număr mare de forțe de ordine la meci.

Fani, la sediul celor de la FC U Craiova
Fani, la sediul celor de la FC U Craiova

Număr record de jandarmi detașați la derby!

Pe lângă jandarmii din Craiova, la acest meci au fost detașați jandarmi din tot județul Dolj. De altfel, forțele de ordine au emis un comunicat în care îi îndeamnă pe fani să respecte regulile și să nu intre în niciun conflict. Vă redăm integral comunicatul Jandarmeriei:

ADVERTISEMENT

“MĂSURI DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ. DERBY ÎN BĂNIE

Duminică, 03 Octombrie a.c., începând cu ora 21:00, pe stadionul de fotbal – Complexul Sportiv Craiova, va avea loc partida de fotbal dintre echipele F.C. U Craiova 1948 – Universitatea Craiova, din cadrul Ligii I.

Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul municipiului Craiova.

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova și Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a arenei sportive, precum şi pe traseele de deplasare ale suporterilor, pentru prevenirea apariţiei unor evenimente de natură să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică.

“Suporterii vor avea acces pe stadion începând cu ora 19:00, pe baza biletelor și a documentelor”

Facem apel către susținătorii celor două echipe să conștientizeze situația epidemiologică actuală și să respecte măsurile stabilite de organizator și de forțele de ordine.

Suporterii vor avea acces pe stadion începând cu ora 19:00, pe baza biletelor și a documentelor care confirmă respectarea regulilor sanitare și epidemiologice.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator.

„În mediul on-line sunt propagate diverse informații cu privire la faptul că suporterii celor două echipe de fotbal intenționează să se reunească în grupuri mai mari în zona centrală”

Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

De asemenea, având în vedere că în mediul on-line sunt propagate diverse informații cu privire la faptul că suporterii celor două echipe de fotbal intenționează să se reunească în grupuri mai mari în zona centrală, recomandăm acestora să își exprime sentimentele de bucurie sau dezaprobare în mod civilizat, să nu se implice în incidente, care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, să se delimiteze de orice formă de violență verbală sau fizică și să respecte indicațiile forțelor de ordine, în vederea prevenirii unor evenimente ce pot să ducă la tulburarea ordinii publice.

Îi asigurăm pe membrii comunității noastre că jandarmii din cadrul G.J.Mb. Craiova și I.J.J. Dolj, în cooperare cu colegii din cadrul I.P.J. Dolj, I.S.U. Dolj și Poliția Locală Craiova vor fi la datorie și nu vor tolera situații în care se constată tulburarea climatului de ordine și siguranță publică sau orice alte fapte care să pună în pericol siguranța cetățenilor.

Mulțumim tuturor pentru înțelegerea manifestată față de măsurile de siguranță luate pentru desfășurarea acestui eveniment sportiv!”, se arată în comunicarea jandarmilor.

Buletinul de informare al jandarmilor
Buletinul de informare al jandarmilor

Fan Zone organizat de Universitatea în Piața Mihai Viteazu

Oficialii Universității Craiova au organizat un fan zone în piața Mihai Viteazu pentru suporterii care nu ajung la stadion. De acolo, meciul va putea fi urmărit pe ecrane uriașe, însă și aici se aplică restricțiile autorităților.

După ora 20:00, persoanele nevaccinate nu vor putea să fie pe străzi, iar cum meciul va începe la ora 21:00, și din Fan Zone doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală vor putea asista la acest meci.

  • 462 de bilete au fost acordate celor de la Universitatea Craiova
  • 50% din capacitatea stadionului din Bănie poate fi ocupată de persoanele vaccinate

  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – Universitatea Craiova: 1,55 este cota pentru „total goluri: 0-2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT