News

Riscă România să treacă printr-o criză alimentară? Care este cel mai mare pericol pentru recoltele din țară

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat recent că pentru a evita orice risc al apariției unei crize alimentare în România, este nevoie de mai multe investiții în agricultură, inclusiv în sistemele de irigaţii.
24.06.2022 | 11:40
Risca Romania sa treaca printro criza alimentara Care este cel mai mare pericol pentru recoltele din tara
Ciucă a precizat că nu există probleme legate de o eventuală criză alimentară în țara noastră. Foto: pixnio.com
ADVERTISEMENT

În cadrul unui interviu realizat de Radio România, Nicolae Ciucă a precizat că în prezent nu există probleme legate de o eventuală criză alimentară în țara noastră.

Nicolae Ciucă i-a liniștit pe români

Totuși, cel care conduce Guvernul României a subliniat că agricultura românească trebuie să evolueze rapid și să nu se mai bazeze pe cantitatea de precipitații care poate varia de la un la altul:

ADVERTISEMENT

În momentul de faţă, producţia noastră agricolă este meteo-dependentă. De aceea, cred că este foarte important să luăm decizii în sensul în care să putem să eliminăm această dependenţă.

Și să asigurăm fermierilor, agricultorilor români suportul pentru a putea să desfăşoare o activitate în domeniu care să poată să asigure productivitate inclusiv în condiţii de secetă.”

ADVERTISEMENT

În continuare, premierul a dezvăluit că se poartă discuții cu oficialii Comisiei Europene pentru dezvoltarea sistemelor de irigaţii din România. Totodată, în același context există un dialog și cu partenerii strategici ai țării noastre.

Practic, vorbim despre dezvoltarea sistemelor de irigaţii şi se fac eforturi susţinute în acest sens. Discutăm cu Comisia Europeană, discutăm cu partenerii noştri strategici, nu numai, pentru a-i atrage să investească în ceea ce înseamnă dezvoltarea sistemelor de irigaţii din ţara noastră şi în dezvoltarea agriculturii româneşti”, a declarat Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Premierul a vrut să vadă pe teren care este situația culturilor

În ceea privește zvonurile conform cărora România ar avea probleme în asigurarea uleiului și altor produse, Ciucă a precizat că nu există niciun motiv de îngrijorare.

Prim-ministrul a ajuns la această concluzie după ce s-a convins personal. ”Am fost în ţară, am vizitat, sigur, mai multe oraşe, mai multe judeţe şi mai multe obiective.

ADVERTISEMENT

(…) Am putut să văd cu ochii mei că nu avem niciun fel de problemă. Am putut să constat că nu avem o problemă de asigurare a uleiului, de exemplu. Că a fost acea criză a uleiului… Avem nevoie în continuare să investim. Avem nevoie să luăm măsuri concrete şi urgente în acest domeniu”, a mai completat premierul.

Altfel, amintim că în același interviu, Nicolae Ciucă a spus că reducerea cu 50 de bani a prețului la benzină și motorină reprezintă o măsură luată conform realităților economice din România.

ADVERTISEMENT