News

Riscul de atentate teroriste împotriva turiștilor, iminent în Turcia. Avertismentul Israelului

Ministrul de Externe israelian, Yair Lapid, le transmite cetățenilor din Israel să anuleze vacanțele în Turcia în această vară. Motivul: atentate teroriste plănuite de Iran.
13.06.2022 | 16:51
Riscul de atentate teroriste impotriva turistilor iminent in Turcia Avertismentul Israelului
Ministrul de Externe israelian, Yair Lapid, le transmite cetățenilor din Israel să anuleze vacanțele în Turcia în această vară. Foto: Facebook Visit Turkey
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Israel vorbesc despre atentate teoriste iminente asupra grupurilor de turiști din Israel, puse la cale de Iran. Lapid, care le-a transmis iranienilor că „brațul lung al Israelului îi va ajunge”, consideră că oamenii nu ar trebui să-și riște viața pentru o vacanță în Turcia.

Israelul avertizează: atentate teroriste în Turcia

Deși sunt vizați, în mod direct, turiștii din Israel, tensiunea din regiune și un posibil atentat terorist ar putea produce victime în rândul oamenilor aflați în vacanță în Turcia, indiferent de unde ar fi aceștia.

ADVERTISEMENT

Istanbulul, cel mai vizitat oraș din Turcia, ar trebui evitat cu orice preț de către turiști, anunță Lapid, potrivit www.jpost.com. Anunțul vine în contextul în care Turcia și Israel au dejucat un atentat terorist plănuit de iranieni în luna mai.

Lapid a anunțat că tentativa eșuată a teroriștilor a fost doar unul dintre desele eforturi ale Iranului, de a cauza victime în sânul israelienilor din ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Ministerul de Externe și Biroul Primului Ministru încearcă să salveze viețile israelienilor, a dat asigurări Lapid.

Aceste atacuri teroriste vizează israelienii plecați în vacanță. Ei aleg în mod intenționat cetățenii israelieni pentru a-i răpi sau ucide. S-ar putea întâmpla oricui. Este un pericol real și imediat”, a explicat Lapid, în cadrul unei întâlniri a Yesh Atid la Knesset.

ADVERTISEMENT

“Facem apel la israelieni să nu zboare la Istanbul și, dacă nu este necesar, să nu zboare în Turcia. Dacă sunteți deja în Istanbul, întoarceți-vă în Israel cât mai curând posibil. Dacă ați planificat un zbor spre Istanbul, anulați. Nici o vacanță nu merită viața voastră”, a completat ministrul de Externe.

Ministrul de Externe a mulțumit, de asemenea, guvernului Turciei pentru eforturile sale de a proteja cetățenii israelieni. Israelienii speră ca până la mijlocul sezonului de vârf situația să se stabilizeze.

ADVERTISEMENT

Iranul vrea să se răzbune pe Israel

Consiliul Naţional de Securitate din Israel a emis un avertisment sporit de călătorie pentru israelienii care călătoresc în Turcia, din cauza ameninţărilor teroriste.

Oficialii de securitate din Israel și-au informat omologii turci luna trecută despre o rețea iraniană care intenționează să efectueze un atac împotriva israelienilor în Turcia și au colaborat cu aceștia pentru a dejuca planurile teroriștilor.

Republica Islamică a promis că se va răzbuna pe Israel, după moartea misterioasă a unor oficiali din Corpul Gărzii Revoluţionare Islamice, printre care colonelul Hassan Sayad Khodayari.

ADVERTISEMENT