News

Riscul de infectare cu Covid-19 crește în funcție de înălțime. Concluziile cercetătorilor britanici

29.07.2020 | 15:11
Riscul de infectare cu Covid19 creste in functie de inaltime Concluziile cercetatorilor britanici
ADVERTISEMENT

Cercetătorii din Marea Britanie au ajuns la concluzia că riscul de infectare cu Covid-19 este unul care crește în funcție de înălțime.

Oamenii de știință au încercat să vadă în ce proporție activitățile profesionale, obiceiurile și caracteristicile personale ar putea influența infectarea cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

După un studiu pe circa 2.000 de subiecți, s-a constatat că persoanele mai înalte au un risc mai mare de a se îmbolnăvi, lucru care indică faptul că virusul se transmite prin aer, spun oamenii de ştiinţă.

Riscul de infectare cu Covid-19, mai mare în funcție de înălțime

Dar care e înălțimea supusă riscului? Ei bine, britanicii din zona științei ne spun că dacă avem o înălțime de peste 1,82 cm, riscul e de două ori mai mare să fim infectați cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

În acest sens, o echipă de cercetători și experți de la Universitatea Manchester şi Open University, a făcut un studiu pe 2.000 de persoane din Marea Britanie şi SUA pentru a analiza dacă atributele personale, munca şi hobby-urile ar putea influența infectarea, scrie Daily Mail.

Studiul din insulă a scos în relief faptul că persoanele mai înalte au un risc mai mare de a se îmbolnăvi, ceea ce sugerează că virusul se transmite prin aer, spun oamenii de ştiinţă.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, în cazul în care viruslui ar fi contractat doar prin picături de salivă, înălţimea nu ar trebui să fie un factor care face diferenţa în ceea ce priveşte riscul de infectare. Aerosolii se pot acumula în zone slab ventilate şi sunt transportate de curenţii de aer.

Cu toate acestea, picăturile sunt mai mari decât aerosolii şi se crede că acestea călătoresc pe distanţe relativ scurte şi dispar rapid din aer.

ADVERTISEMENT

Studiul britanicilor, dovadă a transmiterii pe cale aeriană a Covid-19?

Expertul Evan Kontopantelis, de la Universitatea din Manchester, a subliniat faptul că acest studiu indică probabilitatea ca noul coronavirus să se transmită și prin aer.

”Rezultatele acestui sondaj în ceea ce priveşte asocierea dintre înălţime şi diagnostic sugerează că transmiterea bolii prin picături nu este singura modalitate prin care te poţi îmbolnăvi, iar transmiterea prin aer este posibilă. Acest lucru a fost sugerat de alte studii, dar metoda noastră de confirmare este nouă.

Deși distanțarea socială este încă importantă, deoarece transmiterea prin picături este posibilă, purtarea măștii este esențială și în prevenire”, a afirmat omul de știință.

ADVERTISEMENT