News

Riscul la care sunt supuși asimptomaticii infectați cu Covid-19. Avertismentul specialiștilor

24.07.2020 | 15:49
Riscul la care sunt supusi asimptomaticii infectati cu Covid19 Avertismentul specialistilor
ADVERTISEMENT

Managerul Institutului Național de Pneumologie „Marius Nasta” îi avertizează pe asimptomaticii infectați cu Covid-19 că nu sunt feriți de pericole.

Beatrice Mahler îi avertizează pe infectații cu Covid-19 care nu dezvoltă simptome că aproape jumătate dintre cei internați în spital au probleme serioase la plămâni.

ADVERTISEMENT

Tinerii în special tind să ignore orice avertisment pentru că nu se tem de Covid-19, mulți dintre ei fiind asimptomatici, însă situația e mai complicată decât pare.

Asimptomaticii au risc ridicat să facă complicații la plămâni

„Acum s-au externat cinci pacienți, iar locurile vor fi ocupate în următoarea oră. Nu am avut niciodată această situație de când a început pandemia. Din datele de până acum, nu cred că se va termina prea repede și nici prea bine”, a explicat Mahler.

ADVERTISEMENT

Mai multe studii pe grupuri de pacienți asimptomatici arată că aproape jumătate dintre acești oameni au probleme la plămâni, conform Antena 3.

Ar trebui să fie obligatorie scanarea plămânilor. S-au făcut studii pe grupuri mici de pacienți asimptomatici sau cu simptome ușoare și s-a constatat că la jumătate dintre ei apar modificări imagistice.

ADVERTISEMENT

Sunt aparent asimptomatici, dar pot avea o evoluție fulminantă, care duce la terapie intensivă sau chiar la deces”, a completat medicul.

Cele mai frecvente simptome în cazul infectării cu Covid-19 rămân frisoanele, durerile musculare, oboseala și durerile în gât, alături de febră. Simptomele apar, de obicei, la 5 zile după contactarea virusului.

ADVERTISEMENT

Asimptomaticii rămân cea mai mare problemă a pandemiei de Covid-19, pentru că t ransmit boala fără să știe că sunt infectați. În acest sens, toți oamenii sunt rugați să respecte toate măsurile de protecție și să poarte mască, tocmai pentru a nu infecta alți cetățeni.

România înregistrează în ultimele zile peste 1.100 de cazuri la 24 de ore, fiind pe primul loc în Europa în topul infectărilor zilnice. Țara noastră a fost trecută deja pe lista neagră de majoritatea țărilor din UE și e comparată de presa din Italia cu Brazilia.

ADVERTISEMENT
Tags: