Sport

Risto Radunovic, veriga slabă la FCSB? Ilie Dumitrescu: ”Foarte multe greșeli”

FCSB se află pe loc de baraj în clasamentul primei ligi, după șase etape. Ilie Dumitrescu s-a referit la una dintre problemele roș-albaștrilor și l-a nominalizat pe Risto Radunovic.
31.08.2022 | 20:40
Risto Radunovic veriga slaba la FCSB Ilie Dumitrescu Foarte multe greseli
Risto Radunovic a înscris goluri decisive pentru FCSB, în Conference League, dar jocul lui nu este apreciat de Ilie Dumitrecu. © FOTO:Vasile Mihai-Antonio/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Începutul noului sezon nu este cu mult diferit față de precedentele, pentru FCSB. Echipa finanțată de Gigi Becali a demarat greu și se situează pe loc de baraj după șase etape. Legenda roș-albaștrilor Ilie Dumitrescu atrage atenția asupra uneia dintre vulnerabilități.

Ilie Dumitrescu: ”Ca joc nu mi-a plăcut”

FCSB își creează multe ocazii de gol, în fiecare meci, dar de cele mai multe ori acțiunilor periculoase sunt rezultatul unor acțiuni individuale, și nu colective, așa cum ar fi normal.

ADVERTISEMENT

Fundașii laterali ai roș-albaștrilor sunt departe de ceea ce așteaptă fostul mare fotbalist Ilie Dumitrescu. Dacă în banda dreaptă lucrurile sunt în permanentă mișcare, neexistând un titular de drept, în stânga, Risto Radunovic ar fi trebuit să facă mai mult.

Fostul internațional nu este deloc încântat de jocul muntenegreanului, deși acesta a intrat definitiv în sufletele suporterilor prin cele două goluri decisive din meciurile cu Saburtalo, respetiv Viking, din Conference League.

ADVERTISEMENT

”Jos pălăria pentru Radunovici, pentru că a bătut penalty cu Viking, pentru că a marcat, la fel, cu Saburtalo, dar ca joc nu mi-a plăcut. Foarte multe greșeli, nu excelează pe faza de atac. Ajunge acolo, în față, dar nu centrează”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Ilie Dumitrescu, sfaturi pentru Nicolae Dică după achiziția lui Andrea Compagno

Nu doar defensiva este extrem de vulnerabilă la FCSB. Nici în atac roș-albaștrii nu excelează, în ciuda faptului că Gigi Becali a transferat câțiva jucători tocmai ca să întărească ofensiva.

ADVERTISEMENT

Ultima achiziție, Andrea Compagno, este un jucător pe placul lui Ilie Dumitrescu, însă pentru ca acesta să dea randamentul așteptat, trebuie schimbat stilul de joc, spune analistul TV.

”Compagno este un pivot, un 9 autentic, foarte bun la duelurile aeriene. A câștigat toate duelurile aeriene cu fundașii din Liga 1. Mi se pare un tip inteligent. Este un punct de sprijin în multe momente de joc pe dezvoltarea jocului, adică și joacă simplu, cu fața. Nu încearcă lucruri. Plus că are un simț dezvoltat să apară la finalizare.

ADVERTISEMENT

Dar, și aici intervine un dar. Compagno, ca să dea randament foarte bun, trebuie pus și în valoare. Să zicem că joci cu Florinel Coman și cu Cordea și cu Tavi Popescu în spatele atacantului. Și Coman și Cordea intră foarte mult între linii.

Domne’, să se înțeleagă odată pentru totdeauna. Ai nevoie de fundași laterali, care pe dezvoltarea jocului să se transforme în extreme și care să aibă eficiență și să-l pună în valoare pe băiatul acesta”, a explicat Dumitrescu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,15 este cota pentru ”X” la Farul – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT