News

Ritualul bizar pe care îl urmau Nicolae și Elena Ceaușescu de fiecare dată când ieșeau din țară

Autor: Claudiu Ilie | 15.04.2019 | 15:13
Nicolae Ceausescu pleca cu propria sa mancare peste hotare

Nicolae Ceaușescu a condus România cu mână de fier până la Revoluția din 1989, când dictatorul a fost executat împreună cu soția sa, Elena Ceauescu! Liderul român îi dispera pe oamenii din staff-ul său atunci când pleca în străinătate, deoarece pleca cu mâncarea sa de-acasă, de frica să nu fie otrăvit, probabil!

Nicolae Ceausescu pleca peste hotare cu propria sa mâncare

Nicolae Ceaușescu nu avea foarte multe ieșiri din țară, dar atunci când o făcea își lua cu el mâncare care să-i ajungă pentru întreaga sa călătorie. Dictatorul obișnuia să bea foarte multe sucuri de fructe, pe care bucătarii săi i le făceau oriunde se ducea. Se pare că acesta nu obișnuia să mănânce hrană solidă, mai ales atunci când pleca din țară.

Nicolae Ceașescu dorea doar sucuri naturale, proaspete, pe care le consuma doar cu paiul! Acasă însă, dictatorul prefera un anume fel de tocană. Aceasta era făcută dintr-o găină întreagă, cu tot cu cap, dar și cu gheare. Era o adevărată delicatesă pentru Nicolae Ceaușescu.

Nicolae Ceausescu mancare
Nicolae Ceausescu consuma multe sucuri de fructe

Tito prefera să mânânce șuncă de porc prăjită

Scriitorii Victoria Clark şi Melissa Scott au strâns mai multe ciudățenii pe care le mâncau tiranii din întreaga lume în cartea „Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants”. Aceștia au scris despre preferințele culinare ale dictatorului Kim Il-sung, care a condus destinele Coreei de Nord 1948, până în 1994, când a murit.

Kim Il-sung cerea ca fiecare bob de orez care îi era servit să fie ales individual şi crease un întreg institut al cărui singur scop era să-i prelungească viața cât mai mult, prin diferite metode gândite de cele mai luminate minți nord-coreene.

În aceeași carte, apare și Iosip Broz Tito, care a condus Iugoslavia din 1943, până la moartea sa în 1980. Deşi era extrem de ospitalier cu diferite figuri regale şi staruri de cinema, Tito prefera să mănânce o bucată de şuncă de porc, puţin prăjită.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!