Carousel hot news

Mircea Lucescu şi Anghel Iordănescu devin RIVALII lui Hagi: “REVOLUŢIONĂM fotbalul din România”

După şase luni în care a făcut muncă voluntară la Rapid, Grigore Sichitiu a luat decizia să părăsească Grantul şi să se dedice unui proiect personal, asemănător celui conceput de...
12.12.2013 | 21:59

După şase luni în care a făcut muncă voluntară la Rapid, Grigore Sichitiu a luat decizia să părăsească Grantul şi să se dedice unui proiect personal, asemănător celui conceput de Gheorghe Hagi la Constanţa.

Deşi a avut în vară mai multe oferte din ţările arabe, Grigore Sichitiu a ales să revină în Giuleşti pentru a pune umărul la redresarea Rapidului. Situaţia financiară precară a grupării alb-vişinii l-a determinat pe fostul secund al lui Mircea Lucescu să abdice după numai o jumătate de an şi să plece din Grant. Sichitiu nu va sta, însă, departe de fenomen şi va pune în practică un proiect personal, la care visează de mai mulţi ani. Mai exact, tehnicianul va deschide o Academie de fotbal, una care să rivalizeze cu cea a lui Gheorghe Hagi, deschisă la Constanţa. Sfătuitorii din umbră ai lui Sichitiu vor fi  Mircea Lucescu şi Anghel Iordănescu, tehnicieni cărora le-a fost “secund” în mai multe rînduri.

“M-am săturat să vină străini de mîna a doua în România”

Grigore Sichitiu a dezvăluit, pentru FANATIK, ce aşteptări are de la noul său proiect, unul care se va baza pe modelul academiilor de fotbal din Brazilia şi Argentina. “Am decis să plec de la Rapid, club la care am venit cu sufletul şi am muncit gratis. Voi deschide o Academie de fotbal, am un proiect foarte bine pus la punct, care va revoluţiona fotbalul din România. Am o experienţă căpătată de-a lungul timpului, iar jucători precum Pancu, Lobonţ, Iencsi, pe care i-am descoperit şi i-am adus la Rapid stau mărturie capacităţilor mele. M-am săturat ca în România să vină tot felul de fotbalişti străini de mîna a doua, iar tinerilor să nu li se dea nici o şansă. Voi deschide Academie acolo unde voi găsi cele mai bune condiţii, unde voi avea susţinere. Brazilia şi Argentina le voi avea ca model, am fost acolo şi am văzut cum reuşesc aceste ţări să scoată fotbalişti pe bandă rulantă, deşi situaţia economică din ţările respective nu este una bună. Experienţa căpătată lîngă Mircea Lucescu şi Anghel Iordănescu mă va ajuta să reuşesc. Vreau ca echipa naţională să redevină ce a fost odată, iar acest lucru nu se poate realiza decît dacă dăm şanse tinerilor. Din păcate, în clipa de faţă, doar Gică Hagi mai încearcă să facă un lucru bun pentru copii şi juniori”, a spus, pentru FANATIK, Grigore Sichitiu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri