Sporturi

Rivala Simonei Halep, fără antrenor înainte de US Open! Ce decizie a luat jucătoarea

20.08.2019 | 19:06
Rivala Simonei Halep, fără antrenor înainte de US Open! Ce decizie a luat jucătoareaSimona Halep a învins-o pe Sloane Stephens în finala Roland Garros din 2018

Jucătoare de tenis Sloane Stephens, pe care Simona Halep a învins-o în finala Roland Garros din 2018, a anunțat că a pus capăt colaborării cu antrenorul Sven Groeneveld, cu mai puțin de o săptămână înainte de startul ultimului turneu de Mare Șlem al anului, US Open. Cei doi au lucrat împreună mai puțin de patru luni.

Sloane Stephens a renunțat la antrenor înainte de US Open

Americanca Sloane Stephens, locul 11 WTA, a anunțat pe contul oficial de Twitter că a renunțat la colaborarea cu antrenorul olandez Sven Groeneveld. Decizia vine când a mai rămas mai puțin de o săptămână până la startul ultimului turneu de Mare Șlem al anului, US Open. Cei doi au lucrat împreună de la începutul lunii mai, iar cele mai bune rezultate au fost înregistrate la turneul de la Madrid, unde americanca a reușit să ajungă în semifinale și la Roland Garros, competiție pe care Stephens a părăsit-o în sferturi.

Sven Groeneveld a fost antrenorul Mariei Sharapova timp de patru ani, dar le-a pregătit și pe Ana Ivanovic sau Caroline Wozniacki. Despărțirea de Sloane Stephenens a fost anunțată chiar de sportivă pe Twitter: “Am decis împreună cu Sven Groeneveld să mergem pe căi separate. Schimbarea nu e niciodată ușoară, dar sunt recunoscătoare pentru timpul petrecut împreună“.

Sloane Stephens a rămas fără antrenor înainte de US Open. Sursă Foto: Hepta.ro
Sloane Stephens a rămas fără antrenor înainte de US Open. Sursă Foto: Hepta.ro

Sloane Stephens, fără antrenor la New York

Sloane Stephens va participa, cel mai probabil, fără antrenor la US Open, turneu care debutează pe 26 august și pe care americanca l-a câștigat în 2017. Anul următor, Stephens a reușit să ajungă în finala unui al Grand Slam, Roland Garros, unde a fost învinsă de Simona Halep.

Cea mai bună clasare a americancei a fost locul 3, în 2018. La ultimele două turnee jucate pe continentul nord-american, Stephens nu a reușit rezultate notabile, acesta fiind, probabil, și motivul pentru care a renunțat la colaborarea cu antrenorul olandez Sven Groeneveld. La Toronto, Stephens a fost eliminată în turul secund de Marie Bouzkova, iar la Cincinnati sportiva a părăsit competiția în optimi, după înfrângerea cu Svetlana Kuznetsova.

  • 26 de ani are Sloane Stephens
  • 11 este poziția pe care americanca o ocupă în clasamentul WTA

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri