Sport

Rivaldinho, interviu cu cărțile pe față pentru Fanatik: „Spuneau că joc pentru că sunt fiul lui Rivaldo. Tata nu a sunat niciodată să forțeze lucrurile”. Mesaj special pentru Hagi. Exclusiv

Rivaldinho a acordat un interviu pentru FANATIK în care vorbește despre relația cu tatăl său, Rivaldo, și șansele Universității Craiova în lupta pentru titlul de campioană.
26.02.2023 | 15:03
Rivaldinho interviu cu cartile pe fata pentru Fanatik Spuneau ca joc pentru ca sunt fiul lui Rivaldo Tata nu a sunat niciodata sa forteze lucrurile Mesaj special pentru Hagi Exclusiv
Rivaldinho, interviu cu cărțile pe față: „Spuneau că joc pentru că sunt fiul lui Rivaldo. Tata nu a sunat pe cineva să forțeze lucrurile”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Rivaldinho este o piesă importantă din ofensiva Universității Craiova, iar brazilianul speră să câștige titlul de campioană a României împreună cu „leii” din Bănie. Fiul legendarului Rivaldo a vorbit despre începuturile carierei sale și presiunea de pe umerii săi în perioada adolescenței, atunci când s-a lovit de mai multe critici.

Rivaldinho, interviu cu cărțile pe față pentru Fanatik: „Chiar dacă avem 1% șanse, eu o să cred în titlul de campioană”

Eugen Neagoe le-a redat oltenilor speranțele la titlul de campioană a României, iar elevii lui „Geană” promit să se lupte până în ultima etapa pentru trofeu. Rivaldinho a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că va fi cea mai încinsă ediție de play-off din SuperLiga, iar toate cele șase echipe calificate se vor bate pentru primul loc.

ADVERTISEMENT

În interviul acordat pentru FANATIK, Rivaldinho a vorbit despre șansele Universității Craiova la titlul de campioană, derby-ul pe care îl așteaptă toți oltenii pe „Ion Oblemenco”, dar și despre începuturile carierei de fotbalist. Acesta a declarat că tatăl său nu a grăbit niciodată procesul de formare al atacantului și a mărturisit că Gică Hagi a avut un rol important în ascensiunea lui.

Cum este atmosfera din vestiar și cum te simți la Universitatea Craiova?

– Atmosfera este foarte bună, am fost foarte bine primit de când am ajuns la Craiova. Suntem jucători valoroși, care avem același obiectiv, să ne batem acolo sus.

ADVERTISEMENT

Este și o presiune pe voi pentru că întotdeauna se vorbește de câștigarea campionatului?

– Este o presiune, însă suntem obișnuiți pentru că suntem jucători la o echipă mare, trebuie să avem presiunea asta, trebuie ca lumea să vorbească că putem să luam titlul. Este o echipă mare și întotdeauna o să existe presiunea asta, Craiova este o echipă care se bate acolo sus.

Ai mai avut experiențe în campionatul românesc, însă acest sezon din SuperLiga este mai strâns…

ADVERTISEMENT

– Este un sezon în care cred că cele șase echipe au aceleași șanse pentru câștigarea titlului de campioană. O să fie un play-off frumos, dar greu, iar cine va fi mai constat o să câștige titlul.

Care crezi că sunt șansele Universității Craiova?

– Sunt echipe foarte bune, nu poți să zici că una dintre ele este mai slabă, suntem toți la același nivel. Cred că putem să luam titlul, depinde dacă suntem constanți sau nu. Nu putem să avem fluctuații, chiar dacă lumea spune că nu avem multe șanse, chiar dacă avem 1% șanse, eu o să cred. Dacă este 1% o să mă duc așa până la sfârșit, iar la final vom vedea dacă îl luăm sau nu.

ADVERTISEMENT

Ai jucat foarte bine la Universitatea Craiova, însă nu ai marcat foarte mult, vin și golurile pe parcurs?

– Am dat trei assist-uri, dar vreau să dau mai multe goluri și să ajut echipa cu goluri, însă în primul rând îmi doresc să câștige echipa, pentru că asta este cel mai important.

Ți-ai fixat și obiective personale, dar și cu Universitatea Craiova în 2023?

– Personal nu mi-am fixat obiective, dar obiectivul este să ne bătem în partea de sus a clasamentului, să fim acolo. Am mai fost la alte echipe, ne-am calificat pe locul șase și în ultimul meci am jucat cu trofeul pe masă, se poate întâmpla orice.

„Hagi m-a ajutat foarte mult, m-a luat de jos și m-a ridicat pentru asta am un respect imens”

Cine a fost cel mai dificil adversar din SuperLiga și ce jucător te-a impresionat?

– Îmi place foarte mult cum joacă Farul, joacă foarte bine și au posesie, sunt agresivi și nu degeaba sunt pe primul loc. Chiar dacă nu am jucat împotriva lui în acest sezon, dar îl știu și l-am văzut. Cred că Denis Alibec este cel mai bun jucător din campionat, este jucătorul cel mai periculos. De cealaltă parte, Burcă este un fundaș foarte bun și Larie, însă sunt și alți fundași foarte buni.

Pentru tine sunt speciale meciurile cu Farul Constanța și revederile cu Gică Hagi?

– Fiecare meci este special pentru mine, mă bucur că sunt sănătos, pot să joc fotbal și asta îmi dă ambiția să joc, să demonstrez și să fac ceea ce îmi place. Când jucăm împotriva lui Farul și lui Mister este un meci ca celelalte, dar cu mult respect. Hagi m-a ajutat foarte mult, m-a luat de jos și m-a ridicat, iar pentru asta am un respect imens.

Ai o relație specială cu Gică Hagi?

– Mai vorbim, însă nu prea mult pentru că atât el, cât și eu avem antrenamente. Am o relație specială și îl apreciez foarte mult, știu unde eram când m-a luat și cum m-a ridicat, am un respect imens.

Care este sfatul cel mai de preț pe care l-ai primit de la el?

– Același pe care l-am primit și de la tata, cred că jucătorii de la acea vreme au avut mentalitatea de a fi mai buni în fiecare zi, antrenament și să te antrenezi foarte bine. Să devi în fiecare zi mai bun, asta este ce mi-a rămas în cap.

Care este cel mai frumos gol din cariera ta?

– Îmi place golul pe care l-am dat cu Bilbao și cu Viitorul din minutul 90, eram în 10 oameni cu Poli Iași.

„Lumea zicea că joc doar pentru că sunt copilul lui Rivaldo. Nu sunt ca tata, nu o să fiu ca el”

Ai simțit presiune pentru că ești fiul lui Rivaldo, așteptările erau mari?

– A fost o presiune când eram copil pe la 14-15 ani, lumea zicea că joc doar pentru că sunt copilul lui Rivaldo, m-a deranjat. În momentul acesta nu mă deranjează, pentru mine este o mândrie, mulți voiau să fie în locul meu și sunt fericit și mândru, știu de calitățile mele. Nu sunt ca tata, nu o să fiu ca tata și nimeni din România nu o să fie ca tata. Sunt foarte clar și mintea e foarte limpede, doar îmi văd de treaba mea și nu contează la ce se gândește lumea.

În perioada adolescenței foarte multă lume se aștepta ca tu să îi calci pe urmele tatălui tău și să ajungi la Barcelona?

– Când ai 15-16 ani se spune că ai calități să ajungi acolo, dar lumea crede că este ușor să ajungă acolo, însă este greu. Lumea crede că îi spui tatălui tău să dea un telefon, însă nu este așa, nu îmi place să sune tata pe cineva să forțeze lucruri, nu a făcut niciodată și nu o să facă asta. Nu este ușor să joci la Barcelona, nu este doar că vrei tu sau ai ambție și ajungi acolo, sunt multe chestii și puțini oameni ajung acolo.

Ce a avut tatăl tău special?

– Avea calitate, talent și trebuie să ai și noroc, a avut și noroc. A avut de toate, trebuie să ai de toate să ajungi la Barcelona, nu doar ambiție, talent și noroc. Sunt multe chestii care trebuie să fie împreună și multe lucruri care trebuie făcute.

Fotbalul este o tradiție în familia ta, copii tăi o să joace fotbal la rândul lor?

– Da, le place și cred că este în sânge fotbalul. Îi place și lui să joace, dar vedem. Nu este o presiune, nu a fost cu mine, așa că nu va fi nici cu el ca părinții să îl forțeze să joace fotbal, să facă ce vrea.

Ai câțiva ani petrecuți în România și nu ai uitat limba nici în Polonia…

– În Polonia îi aveam pe Hanca, Râpă și Ghiță. Ieșeam împreună cu familia la masă și mai vorbeam, dar pentru mine nu a fost așa de ușor să învăț, am stat cred că șase luni. Știu spaniolă, italiană și portugheză care sunt limbi latine, iar așa poți să vorbești și română.

Cum te simți în România?

– Mă simt foarte bine în România, este a doua casă a mea. Este o țară pe care o iubesc și îmi place foarte mult, la fel și familia, suntem foarte respectați aici și ne place foarte mult.

Îți mai amintești prima iarnă din România? La Universitatea Craiova este și Raul Silva care s-a aflat la prima experiență aici, s-a adaptat bine?

– A fost la București, a doua zi în care am ajuns a fost full de zăpadă, dar mai văzusem în Europa, însă a fost foarte frig. Raul s-a adaptat destul de bine, mă întreba pentru că avea puține emoții „Cum este frigul, este foarte frig?”. Aici în Craiova a fost doar o săptămână frig, însă nu a fost foarte frig cum am prins în Polonia sau București. O săptămână a fost foarte frig, cu zăpadă, însă s-a adaptat foarte bine.

Care este derby-ul favorit al lui Rivaldinho pe stadionul „Ion Oblemenco”: „Tot orașul vorbește despre asta”

Care este derby-ul tău favorit de pe stadionul „Ion Oblemenco”?

– Sunt multe meciuri frumoase, care o să fie și în play-off și care au mai fost. Cred că derby-ul orașului cu FC U Craiova este meciul în care orașul vorbește doar despre asta, iar de pe stadion cred că derby-ul orașului este cel mai mare.

Aveți o conexiune specială cu Eugen Neagoe, în special atacanții?

– Este un antrenor foarte bun, care vorbește cu noi și ne ajută, ne sfătuiește pentru că a fost și el atacant.

La Universitatea Craiova este o concurență mare în ofensivă.

– Concurența este mare, dar îmi place. Te face să devi mai bun , să fi mai concentrat și mai motivat. Vorbim de o echipă mare și nu doar aici la Craiova, dacă te uiți la echipele mari sunt mulți jucători buni pe același post. Este o concurență bună, iar indiferent cine joacă nivelul o să fie la fel.

La începutul sezonului ați avut și o decepție, ratarea calificării în grupele Conference League…

– A fost un moment foarte greu, am fost aproape să ne calificăm. A fost un vis personal, dar este frumos că avem posibilitatea să ne întoarcem și să ne calificăm, depinde doar de noi.

Ce mesaj ai pentru suporterii Universității Craiova?

– Să fie alături de noi, așa cum au fost până acum. Avem nevoie de ei, fără ei nu putem, dar împreună cu ei suntem puernici.

În viitor îl vor mai vedea suporterii alb-albaștrilor pe „Ion Oblemenco”?

– Vedem, sper să mai vină, dar cred că va mai veni. I-a plăcut, deși a stat foarte puțin, a fost meciul și a doua zi a trebuit să plece, dar din ce am văzut cred că i-a plăcut.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,05 este cota pentru „2 solist” la meciul FC Voluntari – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT