Sport

Rivaldo deplânge soarta tricoului cu numărul 10 în naționala Braziliei: ”E trist. I-au dat tricoul lui Paqueta”

17.11.2019 | 23:02
Rivaldo deplange soarta tricoului cu numarul 10 in nationala Braziliei E trist Iau dat tricoul lui Paqueta
Rivaldo deplânge soarta tricoului cu numărul 10 în naționala Braziliei: ”E trist. I-au dat tricoul lui Paqueta”
ADVERTISEMENT

Gică Hagi nu este singurul fotbalist de legendă care deplânge soarta tricoului cu numărul 10. Câștigător al Balonului de Aur și campion mondial cu naționala Selecao, Rivaldo s-a declarat extrem de trist după ce a văzut evoluția tricoului cu numărul 10 din naționala țării sale. La amicalul cu Argentina, acest tricou cu greutate a fost purtat de Lucas Paqueta, lucru criticat aspru de legenda braziliană.

Rivaldo deplânge soarta tricoului cu numărul 10 în naționala Braziliei: ”E trist. I-au dat tricoul lui Paqueta”

Cu Neymar încă accidentat, selecționerul Braziliei, Tite, a decis să-i acorde lui Paqueta rolul de decar în clasicul fotbalului sud-american contra Argentinei. În vârstă de 22 de ani, Paqueta joacă la AC Milan, însă nu este încă un jucător de renume, care să merite acest tricou, crede Rivaldo. În opinia fostului star de la Barcelona, nu jucătorul e de vină pentru această situație, ci staff-ul Selecao.

ADVERTISEMENT
  • 35.000.000 de euro este cota de piață a lui Lucas Paqueta, conform Transfermarkt.

”Am urmărit meciul dintre Brazilia și Argentina și am fost foarte trist să văd ce s-a întâmplat cu tricoul numărul 10. I-au dat tricoul lui Paqueta contra Argentinei. Un asemenea tricou este respectat la nivel mondial. A fost tricoul pe care lumea îl cunoaște și îl respectă pentru că a fost purtat și onorat de Pele, Rivelino, Zico, Rivaldo, Kaka, Ronaldinho, Neymar.

“Jucătorul nu este de vină, dar staff-ul, în frunte cu antrenorul, sunt pentru că știu greutatea acestui tricou. Ei știu că i-ar putea distruge viitorul și acestui puști de 22 de ani. Așa cum Tite l-a protejat pe Rodrygo de purtarea acestui tricou, așa se putea întâmpla și cu Paqueta, căruia nu trebuia să i se dea acel tricou”, a spus Rivaldo pe un site de socializare.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi, critic și el cu tricoul 10 la naționala României înainte ca Ianis să devină decar

O atitudine asemănătoare celei a lui Rivaldo a avut și Gică Hagi în legătură cu rolul decarului din naționala României. După un meci cu Malta din preliminarii, ”Regele” a spus: ”Numărul 10 al naționalei nu poate juca doar 10 minute. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar e o realitate. Le cer mai mult respect celor care decid. E un detaliu mic, care te poate face mare. Să sperăm că ne vom mândri într-o zi cu un număr 10 puternic, să fie inteligent, să aibă personalitate și să riște, a spus fostul decar al naționalei.

Tags: