Fotbal international

Rivalitatea dintre Cristiano Ronaldo și Zlatan Ibrahimovic a ajuns în Serie A. Suedezul are mai multe trofee, dar portughezul domină duelul

07.07.2020 | 16:46
Rivalitatea dintre Cristiano Ronaldo si Zlatan Ibrahimovic a ajuns in Serie A Suedezul are mai multe trofee dar portughezul domina duelul
Rivalitatea dintre Cristiano Ronaldo și Zlatan Ibrahimovic a ajuns în Serie A, iar cei doi mari atacanți se vor înfrunta marți seară în meciul AC Milan - Juventus
ADVERTISEMENT

Rivalitatea dintre Cristiano Ronaldo și Zlatan Ibrahimovic a ajuns în Serie A, iar cei doi mari atacanți se vor înfrunta marți seară în meciul AC Milan – Juventus.

O victorie în fieful marii rivale ar duce-o pe ”Bătrâna Doamnă” cu un pas mai aproape de cel de-al nouălea titlu consecutiv în campionatul Italiei și al doilea de la venirea marelui star portughez.

ADVERTISEMENT

Giganticul duel dintre cei doi ar putea fi ultimul ce poaate fi văzut, dacă ținem cont că Ibrahimovic a ajuns la 38 de ani și nu se știe dacă va mai continua la nivel înalt și în sezonul viitor.

Serie A găzduiește rivalitatea dintre Cristiano Ronaldo și Zlatan Ibrahimovic

Astfel, Serie A ne oferă un noul episod al rivalității dintre Cristiano Ronaldo și Zlatan Ibrahimovic, iar cotidianul britanic The Sun a realizat o statistică extrem de importantă care-i are în prim-plan pe cei doi uriași fotbaliști.

ADVERTISEMENT

Ronaldo și Ibrahimovic se vor afla față în față pentru a 13-a oară, iar portughezul are de partea sa avantajul dat de întâlnirile trecute. Echipele lui Cristiano s-au impus de cinci ori, alte cinci partide s-au încheiat la egalitate, iar formațiile sudezului au câștigat de două ori.

Cei doi au avut întâlniri epice în Champions League, în El Clasico din La Liga, dar și în duelurile echipelor naționale. Primele dueluri au avut loc în primăvara lui 2009, atunci când Ronaldo și Manchester United au trecut de Interul lui Ibrahimovic în Champions league, după 0-0 în Italia și 2-0 în Anglia.

ADVERTISEMENT

Înssă, cel mai frumos duel dintre cei doi a avut loc în play-off-ul pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2014. După un 1-0 pe teren propriu, Portugalia s-a impus și în Suedia cu 3-2, Ronaldo reușind un hattrick, iar Ibrahimovic o ”dublă”.

”Adevăratul Ronaldo este brazilian”

Suedezul se poate mândri că are 19 titluri majore în carieră față de 17 ale portughezului și 11 titluri de campion în patru țări diferite (două cu Ajax, trei cu Inter Milano, unul cu AC Milan, unul cu FC Barcelona și patru cu PSG).

ADVERTISEMENT

În schimb, marele regret al lui Zlatan Ibrahimovic este faptul că nu a reușit să câștige Champions League, competiție unde Ronaldo a trumfat de cinci ori. De asemenea, superstarul portughez a cucerit de cinci ori trofeul ”Balonul de Aur”, în timp ce sudezul nu a prind decât o dată un loc patru.

Rivalitatea dintre cei doi nu a rămas doar la nivel de statistică, ci a escaladat și la nivelul declarațiilor. ”Ne vom vedea în curând: voi merge la o echipă care trebuie să câștige din nou. Adevăratul Ronaldo este brazilian. Nu-l voi găsi pe adevăratul Ronaldo când voi ajunge în Italia. Talentul lui Cristiano se referă la mulți ani de muncă și nu este un talent natural”, a spus Zlatan după transferul portughezului la Juventus.

Însă, cuvintele vor rămâne departe și cei doi se vor întâlni, poate pentru ultima dată, într-un duel de gală între AC Milan și Juventus. Partida din etapa a 31-a din Serie A, se va disputa marți, de la ora 21:45.

ADVERTISEMENT