Life

Rivalul lui McDonald’s și KFC intră pe piața din România. Se va deschide un nou lanț de restaurante fast-food la noi în țară

Pe piața din România va intra un nou jucător în industria fast-food-ului, care va rivaliza direct cu McDonald's și KFC. Despre ce restaurant e vorba.
10.07.2024 | 11:45
Rivalul lui McDonalds si KFC intra pe piata din Romania Se va deschide un nou lant de restaurante fastfood la noi in tara
Se deschide un nou restaurant fast-food la noi în țară. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România se pregătește să primească un nou restaurant de tip fast-food. Astfel, românii vor avea ocazia să încerce preparate puțin diferite față de cele clasice oferite de McDonald’s sau KFC.

Rivalul lui McDonald’s și KFC intră pe piața din România. Se va deschide un nou lanț de restaurante fast-food la noi în țară

Este vorba despre Wendy’s, cunoscutul lanț american de restaurante fast-food, care va intra pe piața din România. Prin această mișcare strategică, Wendy’s va face concurență giganților deja consacrați, precum McDonald’s și KFC.

ADVERTISEMENT

În curând, Wendy’s urmează să își facă debutul pe piața din România. Compania a declarat că a semnat acorduri noi cu francizați în România și Irlanda, având în plan o extindere în întreaga Europă.

„Wendy’s anunță semnarea a două noi acorduri de dezvoltare cu francizați din Republica Irlanda și România, susținând astfel obiectivele de expansiune ale mărcii pentru a dezvolta sute de restaurante în toată Europa în următorul deceniu”, a anunțat compania din SUA, într-un comunicat de presă, potrivit economica.net.

ADVERTISEMENT

În 2021, Wendy’s a intrat pe piața din Regatul Unit, planificând deschiderea a 50 de noi restaurante până la sfârșitul anului. Pe termen lung, compania își dorește să deschidă în jur de 400 de locații.

La nivel global, Wendy’s a înregistrat anul trecut un profit brut de 1,3 miliarde de dolari și venituri de 2,18 miliarde de dolari. acest lucru reflectă succesul său continuu în industria fast-food.

ADVERTISEMENT

Wendy’s, noul restaurant fast-food care intră pe piața din România. Se dorește o extindere la nivel internațional

„Continuăm călătoria în a deveni un brand cu o importanță globală sporită, iar Europa este o piață de creștere strategică, cu prioritate ridicată pentru a extinde prezența Wendy la nivel internațional.

Pentru a ne accelera impulsul, ne concentrăm pe construirea de relații cu francizații care împărtășesc ambiția noastră de a crește și să extindă amprenta restaurantelor Wendy’s pe tot continentul”, spune E.J. Wunch, președintele pe international al The Wendy’s Company, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Wendy’s a fost înființat de Dave Thomas pe 15 noiembrie 1969 în Columbus, Ohio. Restaurantul de tip fast-food este cunoscut pentru burgerii săi, în special pentru emblematicul “square burger” (burger pătrat). De asemenea, sunt bune și preparatele din pui, salatele proaspete, cartofii copți și desertul “Frosty”.

Logo-ul Wendy’s, reprezentând o fetiță roșcată cu codițe, este iconic și recunoscut la nivel mondial. De-a lungul a peste 50 de ani de succes în industria fast-food, Wendy’s a devenit un nume de referință. Astăzi, Wendy’s angajează sute de mii de persoane în peste 7.000 de restaurante de fast food din întreaga lume.

ADVERTISEMENT