River Plate, amendă uriaşă pentru incidentele din finala Copa Libertadores! CONMEBOL a anunţat sancţiunile

Razvan Nicolae   
în Fotbal international
30/11/2018, 12:24
River Plate, amendă uriaşă pentru incidentele din finala Copa Libertadores! CONMEBOL a anunţat sancţiunile GALERIE FOTO
River Plate, amendă uriaşă pentru incidentele din finala Copa Libertadores

River Plate a primit o amendă uriaşă pentru incidentele din finala Copa Libertadores. Înaintea manşei retur, fanii formaţiei antrenate de Marcelo Gallardo au atacat autocarul rivalilor de la Boca Juniors, iar doi dintre fotbalişti au ajuns la spital. CONMEBOL a amânat disputarea finalei, iar forul sud-american a anunţat sancţiunile primite de clubul din Buenos Aires.

După incidentele violente din finala Copa Libertadores, River Plate va plăti o amendă de 400.000 de dolari, banii urmând să fie opriţi din drepturile de televizare pentru competiţia sud-americană. “Clubul River Plate a fost sancţionat cu o amendă de 400.000 de dolari şi va disputa două meciuri cu porţile închise în competiţiile organizate de CONMEBOL. Sancţiunea va intra în vigoare în sezonul 2019”, a fost anunţul făcut de oficialii CONMEBOL.

River Plate, amendă uriaşă pentru incidentele din finala Copa Libertadores. Pot face apel

River Plate a primit o amendă uriaşă pentru incidentele din finala Copa Libertadores, însă clubul din Buenos Aires poate face apel în termen de şapte zile de la primirea motivării deciziei. Joi, CONMEBOL a anunţat şi unde se va disputa manşa retur, care trebuia să aibă loc pe 24 noiembrie. River Plate – Boca Juniors se va juca, pe 9 decembrie, pe stadionul “Santiago Bernabeu” din Madrid.

Oficialii clubului Boca Juniors vor să conteste decizia luată de CONMEBOL, ca meciul retur al finalei Copa Libertadores să se dispute la Madrid. “Clubul insistă ca, după ce am demonstrat cu dovezi clare atacul brutal asupra autobuzului din data de 24 noiembrie 2018, în vecinătatea şi la intrarea de pe stadionul ‘El Monumental’, să nu existe altă sancţiune în afară de cea cerută în prezentarea noastră. În aceste condiţii, clubul vrea să se adreseze Camerei de Apel a CONMEBOL şi, eventual, Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne”, au anunţat oficialii lui Boca Juniors într-un comunicat de presă. În tur, Boca Juniors şi River Plate au remizat, scor 2-2.

River Plate, amendă uriaşă pentru incidentele din finala Copa Libertadores. CONMEBOL a anunţat sancţiunile
River Plate, amendă uriaşă pentru incidentele din finala Copa Libertadores. CONMEBOL a anunţat sancţiunile
Închide ×