Fotbal international

Riyad Mahrez jubilează după „dubla” istorică din returul semifinalei cu PSG: „D-asta suntem în finală!”

05.05.2021 | 00:36
Riyad Mahrez jubileaza dupa dubla istorica din returul semifinalei cu PSG Dasta suntem in finala
ADVERTISEMENT

Riyad Mahrez a marcat în prima repriză a returului dintre Manchester City și PSG, reușind o performanță istorică pentru echipele din Anglia în Champions League.

Mahrez scrie istorie cu Man City: „D-asta suntem în finală”

UPDATE, 5 mai, ora 00:36 / Riyad Mahrez a jubilat după ce a decis returul dintre City și PSG și și-a dus echipa în finala Ligii Campionilor pentru prima dată.

ADVERTISEMENT

„Am făcut un meci foarte bun. Nu am început prea bine. Prima repriza nu a fost una strălucită, dar am reușit să dăm gol și astfel ne-am simțit mult mai comfortabil. În actul secund am jucat bine și am fi putut da mai multe goluri.

Ei și-au pierdut cumpătul, au început să ne lovească și, după ce Di Maria a fost eliminat, misiunea ne-a fost și mai ușoară. Nu ne-am dorit să jucăm pe contraatac, dar ei au venit peste noi și astfel am reușit să îi surprindem. Am dat identic ambele goluri și suntem fericiți.

ADVERTISEMENT

Trebuie să continuăm să fim la fel de puternici din punct de vedere defensiv. Am demonstrată că putem face asta. Nu prea luăm goluri și d-asta suntem în finală. E bine. Trebuie să câștigăm acum în campionat, sâmbătă, pentru a lua titlul, iar apoi ne putem concentra pe finala Champions League”, a declarat Mahrez pentru BT Sport.

Algerianul a ținut să îi mulțumească lui Ederson pentru primul gol de pe Etihad. Portarul brazilian al lui City și-a servit excelent coechipierul la reușita de 1-0: „Bineînțeles că pasa lui Ederson nu a fost întâmplătoare. Cu toții știm că este capabil să dea astfel de degajări care să ne pună în valoare. Exersăm acest lucru la antrenament, iar astăzi ne-a ieșit”.

ADVERTISEMENT

Riyad Mahrez, eroul returului Manchester City – PSG

UPDATE, 4 mai, ora 23:36 / Mahrez și-a continuat recitalul și în repriza a doua a returului cu PSG. Servit excelent de Foden, algerianul a făcut „dubla” și a ajuns la cota 4 în acest sezon de UEFA Champions League.


ȘTIRE INIȚIALĂ, 4 mai, ora 22:47 /

Înainte de partida cu PSG, fanii lui Marseille au creat mai multe poze amuzante, în care îl rugau pe Mahrez să marcheze, la fel cum a făcut și în tur, pentru a o elimina pe rivala PSG din Cupa Campionilor.

ADVERTISEMENT

De altfel, Riyad Mahrez este doar al doilea fotbalist din istoria echipelor englezești care marchează într-un tur și un retur de semifinală Champions League.

Performanța istorică reușită de Riyad Mahrez în semifinala cu PSG

În urma golului marcat de Riyad Mahrez în semifinala cu PSG, mijlocașul algerian a devenit al doilea fotbalist care marchează într-un tur și un retur de semifinală Champions League, pentru o echipă englezească, după Sadio Mane, care reușea o astfel de performanță în sezonul 2017-2018.

Totodată, Riyad Mahrez a ajuns la nouă goluri marcate în Champions League, devenind cel mai bun marcator algerian din istoria competiției europene.

Fanii lui Marseille își puneau mari speranță în Riyad Mahrez înaintea partidei și își doreau nespus de mult să marcheze împotriva rivalilor, pentru a-i elimina, Marseille fiind singura echipă din Franța care are în palmares un trofeu Champions League.

  • 30 de ani este vârsta lui Riyad Mahrez
Gluma făcută de fanii lui Marseille la adresa lui Riyad Mahrez împotriva lui PSG. Sursă foto: twitter.com
Gluma făcută de fanii lui Marseille la adresa lui Riyad Mahrez împotriva lui PSG. Sursă foto: twitter.com

Mahrez a fost dorit insistent de PSG

Riyad Mahrez a ajuns la Manchester City în 2018, după ce echipa lui Pep Guardiola a plătit 67.800.000 de euro pentru a-l transfera de la Leicester City.

La un an distanță, Mahrez era nemulțumit de rotațiile pe care Pep Guardiola le face în echipa „cetățenilor”, el dorind să fie titular în mai multe meciuri. În acel moment, PSG a făcut câteva oferte bune pentru a-l aduce pe algerian pe „Parc des Princes”, însă Pep Guardiola l-a convins să nu o părăsească pe City.

Tehnicianul i-a acordat mai multe șanse lui Mahrez în echipa de start, iar el nu a dezamăgit, reușind să câștige între timp și Cupa Africii pe Națiuni, cu Algeria, în 2019.

În actualul sezon, Riyad Mahrez a jucat un total de 45 de meciuri, reușind să marcheze nu mai puțin de 13 goluri și a oferit 7 pase decisive.

  • 42.000.000 de euro este cota de piață a lui Riyad Mahrez
ADVERTISEMENT