Fotbal intern

Fotbalistul “SCONCS” a COMIS-O. Rîzi cu LACRIMI!

Kevin Zougoula, fotbalistul adus cu surle şi trîmbiţe în toamna trecută de Dinamo, fiindcă era recomandat drept "Messi al Africii", s-a umplut de penibil în "Groapă" atît prin prestaţiile...
27.01.2014 | 15:59
Fotbalistul SCONCS a COMISO Rizi cu LACRIMI

Kevin Zougoula, fotbalistul adus cu surle şi trîmbiţe în toamna trecută de Dinamo, fiindcă era recomandat drept “Messi al Africii”, s-a umplut de penibil în “Groapă” atît prin prestaţiile modeste, cît şi prin momentele tragi-comice cu care şi-a “delectat” colegii şi antrenorii. Nimic din ceea ce s-a scris despre micuţul ivorian (fotbalistul are o înălţime de 166 de centimetri) nu poate concura la titlul de cel mai penibil moment cu dezvăluirea făcută recent, în exclusivitate pentru fanatik.ro, de jucătorii de la Dinamo.

A marcat doar două goluri pentru “cîini”

Flavius Stoican a fost foarte ferm după ce l-a observat la un prim antrenament, la “satelit”, pe Zougoula. “Ăsta n-are loc nici la Dinamo II”, a spus tehnicianul care atunci pregătea echipa de rezerve a “cîinilor”. Cînd Stoican a fost numit la echipa mare a “cîinilor” s-a confruntat cu mari probleme din pricina accidentărilor jucătorilor din ofensivă şi s-a văzut nevoit să apeleze tocmai la africanul despre care spunea că n-ar avea loc nici în “C”. În primul său meci, cu Sănătatea Cluj (scor 4-0), din Cupa României, Stoican l-a folosit pe Zougoula şi africanul a marcat o “dublă”. Au fost singurele sale goluri în tricoul “roş-albilor”.

A urinat pe banca de rezerve!

A urmat meciul de campionat cu Oţelul Galaţi, în deplasare, şi aici s-a petrecut momentul tragi-comic cu care şi-a şocat colegii şi antrenorii. “Atunci, la Galaţi, am ieşit cu toţii la încălzire, cum se face în mod normal. Titularii într-o parte, rezervele în alt colţ de teren. Flavius a plecat cu titularii la cabine, de unde urmau să revină pe teren la fluierul arbitrului, aşa cum se procedează mereu. Rezervele au mai rămas pe teren, s-au mai mişcat un pic într-un colţ şi s-au dus pe banca tehnică. Nimic neobişnuit, aşa e de obicei. Banca tehnică de la Galaţi este sub nivelul terenului, este ca o «cadă». Zougoula a avut o nevoie, dar nu s-a mai dus la toaleta din vestiar, ci a urinat, fără nici o jenă, chiar acolo, pe banca de rezerve. Ceilalţi colegi au rămas stupefiaţi. Curînd a venit şi Flavius, care a călcat în balta lăsată de Zougoula. Flavius s-a enervat foarte tare, la fel şi toţi ceilalţi de pe bancă, fiindcă au trebuit să suporte şi mirosul deloc plăcut. Flavius l-a luat deoparte, după meci, şi i-a explicat ca la copiii mici: «Kevin, la noi, în România, pentru astfel de probleme folosim toaleta!»”, ne-a dezvăluit un dinamovist încă marcat de gesturile ciudate ale africanului. Stoican a avut “noroc” după ce a călcat în nevoile lui Zougoula, fiindcă Dinamo a cîştigat acel meci cu scorul de 2-1.

 

6.FOTBAL:FC DINAMO BUCURESTI-FC BOTOSANI, LIGA 1 (7.12.2013)

 

“Sînt alergic la săpun”

Kevin Zougoula şi-a şocat colegii încă de la primele contacte, din cauza… mirosului. Fanatik.ro v-a anunţat în exclusivitate că africanul a împuţit vestiarul lui Dinamo şi le-a oferit o explicaţie halucinantă colegilor: “Sînt alergic la săpun”. “Toţi sînt stînjeniţi, dar se simt jenaţi să-i spună ceva… Bine, sînt şi unii băieţi care i-au atras atenţia, că nu e în regulă ce se întîmplă. Răspunsul lui i-a şocat şi mai mult: «Îmi pare rău, dar nu am ce face! Sînt alergic la săpun!» Ce să îi mai spună? El se spală, dar mai rar…”, ne-au dezvăluit colegii lui Zougoula încă din luna noiembrie a anului trecut.

Nu ştia decît nişte dialecte africane

Zougoula a avut o problemă de adaptare fiindcă nu putea să comunice într-o limbă de circulaţie internaţională şi vorbea, mai mult de unul singur, într-un dialect local din zona unde a crescut în Coasta de Fildeş. “Vorbeşte o franceză mai ciudată şi nu te poţi înţelege cu el decît dacă ştii bine limba. Altfel e mai greu, pentru că Zougoula e obişnuit să comunice mai mult în anumite dialecte locale din zona unde a crescut”, au mai mărturisit, în trecut, dinamoviştii. Mai mult, “Messi al Africii” s-a umplut de penibil cînd a călcat pe minge şi a făcut entorsă!

Şi-a băgat ghetele în apă caldă şi apoi a dîrdîit tot meciul

Ultima ispravă a fost înaintea jocului cu FC Botoşani, din finalul sezonului trecut, cîştigat de Dinamo cu scorul de 1-0, la începutul lunii decembrie. Fiindcă nu suporta gerul de afară, Zougoula s-a gîndit să-şi “încălzească” ghetele introducîndu-le într-un recipient cu apă caldă. Din cauza gerului, ghetele au îngheţat imediat şi Zougoula a dîrdîit tot meciul pe banca de rezerve. Asta a umplut paharul şi, după finalul sezonului, “cîinii” i-au reziliat contractul fotbalistului-problemă. Acesta îşi încearcă acum norocul la Juve Stabia, formaţie din Serie B din Italia, unde îl poate face să se prăpădească de rîs pe alt român Sergiu Suciu, care evoluează la gruparea peninsulară.

79
de minute a strîns Kevin Zougoula în 5 partide de campionat susţinute în tricoul formaţiei Dinamo

2
goluri a marcat ivorianul pentru “cîini”, în jocul de Cupa României cu Sănătatea Cluj

Tags: