News

RO-Alert emis la Caracal! 200 de persoane au fost evacuate. Ce s-a întâmplat – VIDEO

30.07.2019 | 11:09
ROAlert emis la Caracal 200 de persoane au fost evacuate Ce sa intamplat  VIDEO

ISU a emis o alertă prin sistemul RO-Alert la Caracal, localitate unde 200 de persoane au fost evacuate azi noapte. Conform Mediafax, s-au înregistrat mai multe scurgeri în stația CFR  din localitate, dintr-un vagon care a fost încărcat cu propilenă. Scurgerile au fost oprite după aproximativ o oră.

RO-Alert la Caracal  după ce s-au constatat scurgeri de propilenă

Scurgerile au fost anunțate printr-un apel la 112. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu, scurgerile au fost semnalate într-un tren care staționa în gara CFR Caracal, iar substanța constatată a fost propilena. Oltenii au primit un mesaj de avertizare prin sistemul RO-Alert pe o rază de 2 kilometri de la locul în care s-au constatat respectivele scurgeri.

S-au prezentat la fața locului patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear). Trenul care transporta propilenă avea 20 de vagoane, conform CFR Marfă.

Ce spune ISU Olt

„În urma unui apel la numărul unic 112 au fost anunţate scurgeri de substanţe periculoase dintr-un vagon al unui tren aflat în zona Gării CFR Caracal, încărcat cu propilenă. A fost trimis mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru o rază de aproximativ doi kilometri faţa de vagon, pentru evacuare şi autoprotecţie. La faţa locului se află patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear) şi patru autospeciale pentru primă intervenţie. Trenul este format din 20 de vagoane, toate încărcate cu propilenă. A fost oprită scurgerea de substanţe periculoase prin închiderea flanşei vagonului cisternă”, este declarația făcută de Alin Băsășteanu de la ISU.

Propilena este un gaz combustibil care are un miros înțepător. Este un gaz extrem de inflamabil, însă nu este toxic. Este folosit în special la încălzire datorită modului în care arde, superior altor tipuri de combustibili folosiți în scopuri gospodărești.

 

Tags: