Nicio categorie

Arjen Robben, DEMOLATORUL Spaniei!

Arjen Robben, în vîrstă de 30 de ani, este unul dintre cei mai buni fotbalişti olandezi din ultimul deceniu. A debutat în fotbalul mare la Groningen în anul 2000, doi ani mai tîrziu a făcut...
14.06.2014 | 00:16
Arjen Robben, DEMOLATORUL Spaniei!

Arjen Robben, în vîrstă de 30 de ani, este unul dintre cei mai buni fotbalişti olandezi din ultimul deceniu. A debutat în fotbalul mare la Groningen în anul 2000, doi ani mai tîrziu a făcut pasul spre PSV Eindhoven. Apoi cariera lui a cunoscut o ascensiune fulminantă şi a reuşit să joace în ultimul deceniu pentru trei dintre cele mai puternice echipe ale Europei: Chelsea, Real Madrid şi Bayern alături de care a cîştigat Liga Campionilor în urmă cu un an.

Principal vinovat pentru finala pierdută în 2010

Robben a jucat la toate categoriile de vîrstă în naţionala Olandei. Cu echipa naţională cea mai mare performanţă a fost finala Campionatului Mondial din 2010 în care Olanda a pierdut în faţa Spaniei după prelungiri cu 1-0. Arjen Robben a fost scos ţap ispăşitor după acel meci pentru că a ratat la scorul de 0-0, o ocazie uriaşă, singur cu portarul Casillas.

Răzbunare după 4 ani

Olandezul a reuşit să răzbune prestaţia mai puţin reuşită din finala de la Johannesburg 4 ani mai tîrziu, în Brazilia. Olanda a demolat Spania cu 5-1 în primul meci din grupă, avîndu-l actor principal pe Arjen Robben. Extrema Olandei a înscris două goluri şi a mai dat o pasă de gol pentru victoria care a răzbunat finala pierdută în Africa de Sud.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri